Gusa sparta

porumbel-gusa-sparta
Rezistenta si puterea de refacere a porumbeilor uimeste mereu. De la al 3-lea antrenament cu clubul un pui mi-a venit cu gusa sparta. Am mai avut asemenea cazuri, dar le curgea doar apa. Acestuia nu numai ca ii curgea apa dar si mancarea.

Avantajul lui a fost ca era invatat cu alunele, si i le-am servit lui special pe cele mai mari care aveau sanse sa ajunga in gusa, si fiind si foarte hranitoare l-au ajutat mult in refacere. Nu stiu sa cos porumbei si mi-am propus sa merg la veterinar cu el daca nu da semne de imbunatatire. Din ziua 3 au inceput sa nu mai iasa din gusa decat 2-3 boabe mai mici si putina apa. In vreo 5 zile doar se mai vedea locul putin umed dupa adapare. L-am sarit o etapa desi incepuse sa plece cu stolul din nou la disparitie, dar se intorcea printre primii. Urmatoarele 2 etape le-a zburat bine.

Sunt de admirat gladiatorii astia mici la cum isi duc problemele pe picioare… el nici macar o zi nu a bolit, zbura cu stolul a doua zi dupa ranire.

porumbei.ro

6 comentarii la “Gusa sparta”

 1. Cred aceasta poveste caci un astfel de caz am avut si eu.Anul trecut in una din zilele de primavara-vara,priveam porumbeii cum urca an slavile cerului pina nu se mai zareau decit niste puncte micute.Aveam atacuri la joasa inaltime si atunci cind urcau mult, nu ma panicam crezindui in siguranta acolo sus.Deodata vad ceva venind in picaj drept cu voliera.Nu mi-a luat mult sa observ ca este un porumbel,care mai mult a cazut pe voliera tirinduse inauntru.Am intrat rapid inauntru si am observant ca avea gusa sparta de ai cadea mincarea din ea,si jumatate din piept.Am fugit rapid si am luat ac cu ata si am cusuto in modul cum am putut.Ziua urmatoare am observant cum incepe sa se hraneasca cu citeva bobite.Ma uimit refacerea ei rapida iesind afara a treia zi.In momentul de fata este cea mai rapida femela dar si cea mai atenta atunci cind iese din voliera.De atunci am avut mi de atacuri si uimirea mea este mare vazind cit de calma este la atacuri facind miscarile la fractiuni de secunda si scapind mereu.Dupa mine cred ca femela asta a pacalit moartea si vrea sai pedepseasca si sa isi bata joc de cei care au fost aproape sai curme viata.Mereu aceste vietati ne uimesc cu mintea si vointa lor dea supravietuii.

 2. Am avut un caz asemanator a venit de la concurs cu ditamai gaura am crezut ca moare avand gaur asa mare dar intr-o saptamana si ceva sia revenit nu lam mai zburat.

 3. Fratilor, voi ati avut treburi serioase, eu cu un porumbel care haraie cand respira si i-am dat drumul, un fel de lansare de adio, de la vreo 50 km, sunt no name :))
  Normal ca a venit acasa tractorul, a doua zi dimineata. Si acuma doar pufaie, zici ca-i la varsta senectutii, cu tusea, junghiu si basina.
  Altfel, constat doar sangele uscat in voliera si atunci intru la intrebari si verificari, la mana cu fiecare exemplar. De multe ori, stadiul vindecarii face tardiva interventia chirurgicala. Ultima pasare decupata a fost sambata, 03.09.2016. Ieri, duminica, 04.09.2016 a venit Dl. Iuliu (uliu), nu i-a cazut bine tricoul cu care eram imbracat si a oprit atacul sesizandu-ma in ultimii metri ai picajului. Femela decupata sambata facea baie la litiera a doua zi, de dimineata (de la Kaufland, pentru pisici, dar buna la baia porumbeilor).

 4. Am observat si eu…
  Azi se taie, maine zboara cu stolul..
  Se zice ca se poate lipi cu superglue..decat sa.i cosi.. nu am probat.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *