pui-porumbel-variola-nu-trece
Puiul de porumbel trăiește, dar NU pot găsi leacul/soluția de a-l scăpa de variola. I-am pus zilnic pe negul acela albastru de metil, au iesit alte două. Pentru micuțul meu albastru de metil e doar apă de ploaie, deci nu-i ajută cu nimic. Zboară, e zglobiu, uneori are stări de tristețe (ține ochișorii închiși, îți dă impresia că sunt lipiți, dar nu sunt lipiți!), el dispune de hrană variată, dar boala nu i se mai vindecă.

Citisem undeva pe forum, că negii cad singuri fără tratament după aprox 3 săptamani, dar eu îl tratez, încă de două luni cu albastru de metil si ei tot nu se mai usucă. :( Am fost cu el la un veterinar, dar foarte puțini se pricep la tratarea porumbeilor. Mi-a spus să merg la farmacia veterinara să cumpăr un medicament pe bază de metronidazol. Farmacistul mi-a dat Entereguard si mi-a spus să-i dau o pastilă pe zi, deși tableta galbenă mi s-a părut foarte mare pentru un pui de doar 200 g. I-am dat două zile la rând, câte o tabletă întreagă (mă mir că mi-a trăit înghițând o doză atat de mare!), ținând cont că pe prospect scria:
1/2 comprimat pentru 1,25 kg
1/4 comprimat pentru 0,5 – 0,6 kg
timp de 5 zile.

Acum, continui să îi dau doar 1/4 din tabletă.

Ajutati-ma, cum pot să-mi ajut puiul? Dă semne că i-ar mai apărea unul lângă cioc, ce mă fac? De la atâta tratament (albastru de metil + pastiluțe zilnic), el continua sa se lupte cu boala care nu vrea să-i treacă… Din contră, apar alții și altii!

La cine să cer ajutorul, dacă voi nu mă ajutați? Veterinarii stau pe gânduri, unii din ei nici nu mai stiu denumirea anumitor substante pentru porumbei, pe motiv că nu se confruntă niciodata cu astfel de cazuri, și au neglijat aspectul ăsta, ei tratand doar animale mari, nu porumbei.

Irina