Variola care nu se vindeca

pui-porumbel-variola-nu-trece
Puiul de porumbel trăiește, dar NU pot găsi leacul/soluția de a-l scăpa de variola. I-am pus zilnic pe negul acela albastru de metil, au iesit alte două. Pentru micuțul meu albastru de metil e doar apă de ploaie, deci nu-i ajută cu nimic. Zboară, e zglobiu, uneori are stări de tristețe (ține ochișorii închiși, îți dă impresia că sunt lipiți, dar nu sunt lipiți!), el dispune de hrană variată, dar boala nu i se mai vindecă.

Citisem undeva pe forum, că negii cad singuri fără tratament după aprox 3 săptamani, dar eu îl tratez, încă de două luni cu albastru de metil si ei tot nu se mai usucă. :( Am fost cu el la un veterinar, dar foarte puțini se pricep la tratarea porumbeilor. Mi-a spus să merg la farmacia veterinara să cumpăr un medicament pe bază de metronidazol. Farmacistul mi-a dat Entereguard si mi-a spus să-i dau o pastilă pe zi, deși tableta galbenă mi s-a părut foarte mare pentru un pui de doar 200 g. I-am dat două zile la rând, câte o tabletă întreagă (mă mir că mi-a trăit înghițând o doză atat de mare!), ținând cont că pe prospect scria:
1/2 comprimat pentru 1,25 kg
1/4 comprimat pentru 0,5 – 0,6 kg
timp de 5 zile.

Acum, continui să îi dau doar 1/4 din tabletă.

Ajutati-ma, cum pot să-mi ajut puiul? Dă semne că i-ar mai apărea unul lângă cioc, ce mă fac? De la atâta tratament (albastru de metil + pastiluțe zilnic), el continua sa se lupte cu boala care nu vrea să-i treacă… Din contră, apar alții și altii!

La cine să cer ajutorul, dacă voi nu mă ajutați? Veterinarii stau pe gânduri, unii din ei nici nu mai stiu denumirea anumitor substante pentru porumbei, pe motiv că nu se confruntă niciodata cu astfel de cazuri, și au neglijat aspectul ăsta, ei tratand doar animale mari, nu porumbei.

Irina

55 comentarii la “Variola care nu se vindeca”

  1. Puiul tau nu se lupta doar cu boala ci si cu veterinarii si tratamentele lor.

    Variola e mai ales o boala a carentelor din alimentatie si mediu necorespunzator sau picaj al imunitatii din varii cauze… da mai multe detalii despre hranire, suplimentare minerala, “cotet”, etc. Puiul are carente mari la cum arata penajul.

  2. Incearca varianta asta si vei vedea ca puiul tau se va vindeca rapid.Pune un bulgaras micut cam cit unghia de piatra vinata si amestecal cu putina apa.Cu o pana sau o pensula micuta ungel de 2 ori pe zi.Atentie la ochi ca daca ai intra,piatra vinata,orbeste.Incearca varianta asta si vei vedea ca functioneaza.SUCCES !

  3. Nu te ingrijora ca ii va trece.numai sa nu faci greseala sa i-o smulgi de acolo.in 2-3 saptamani se va usca singura si va cadea.in cazul in care ii apare si in interior pe cioc da-i cate 2 pastile de columboviofort 4-5zile.

  4. Bai fratilor, columboviofortul este pentru tricomonoza care este o boala parazitara, negii( variola-varsat de vant ) sunt cauzati de un virus si nu exista tratament propiu zis pentru , nu mai dati sfaturi si aici si tu esti vinovat porumbei.ro pentru ca publici unele comentarii care sunt total pe dinafara si mai rau il baga il baga in ceata. Mai era sa mai scrie unii sa ii dea antibiotice si altii zeama de cutit si era complet . Asa ca leac babesc dai vitamine in apa de baut, de preferat selevit si dai pe negi cu suc de rostopasca .Albastru de metil e fix apa de ploaie .Mai exista o solutie cu toate ca unii o sa zica ca nu e buna si anume sa rupi negii daca nu sunt foarte mari si sa dai cu piatra vanata( sulfat de cupru) dar mare atentie ca daca ajunge in ochi orbeste pentru ca are rol de cauterizare (arde rana)
    . In cazul tau e riscant sa il rupi ca e foarte mare , incearca cu sucul de rostopasca care face minuni chiar si in cazul negilor care apar pe piele la noi
    Variola se previne prin vacinare sau prin asigurarea unor bune conditii pentru porumbei . Starea puilor se reflecta in sanatatea parintilor si conditlor in care sunt tinuti .

    si rusine ca sunt foarte multi columbofili cu experienta care nu intervin niciodata cand sunt postate astfel de articole ,,, a scuze ei nu se complica, le rup direct capul :)))))

  5. Variola nu se trateaza . Asa stiu eu si asa am procedat. Ca sa iti faci idee , am zburat puii cu variola , unclusiv 3 etape de 340km , in 2014. puiul respectiv avea variola doar la picioare. Ce poti face este sa stopezi orice tratament (nu il ajuta cu nimic, variola trece in 3-4 sapt , de la sine) si sa pui accent pe intretinere : mancare Versele laga, grit, sedochol(hepatoprotector), miere, ulei de usturoi, otet de mere.

  6. Piatra vânătă.putina Piatra pisata,o umezesti si pui pe buba foarte putina.se va vindeca.cu asta mergi la sigur.

  7. Au fost si sfaturi cu ruptul gatului dar nu le-am publicat. Unii pur si simplu nu au inteles topicul.

  8. foarte simplu. rupi coaja de deasupra negului cu unghia si apoi cu un betisor de urechi inmuiat in albastru de metilen dai peste neg. in doua zile negul va incepe sa scada.

  9. Mai multe detalii erau de folos. În primul rând penajul este execrabil ,ceea ce denotă o îngrijire precară în sensul că nu primește hrana adecvată. Cumpărai hrana la sac (speciala pt porumbei) pt pui + grit+vitamine(5zile) si își va reveni, în caz că nu are și alte probleme. De aceea erau bune mai multe detalii+ poze cu porumbelul,inclusiv poze cu gainatul ,să ne facem cât de cât o imagine de ansamblu.
    Personal nu tratez bubele, dar încerc să le asigur porumbeilor casa si mâncare de calitate pe cât posibil.

  10. Am avut si eu problema asta cu un pui anul trecut am incercat si eu toate tratamentele dar nu ia disparut pana mia zis un crescator ca este o soluti a incintat varful unui cutit si la pus pe acel negel intr-o saptamana ia cazut inca am puiul si nu are nici o problema si mia mai zis ca nu o sai mai apara cate zile o avea este si asta o varianta dar nu este pe placul puiului la mine il ave chiar langa ochi.

  11. Cand citeam articolul ma gandeam ca vor fi unii care vor zice “rupe-i gatu nu ai cum sa il salvezi” dar … FELICITARI porumbei.ro ca nu ai publicat acele comentarii. As da un sfat,te-as ajuta dar nu stiu nici pt mine,am si eu un pui care a avut langa cioc ,a inceput sa se usuce dar a patruns si in gura. Ceva vorbe am auzit ca tinctura de iod ar fi buna dar nu stiu sigur nu am folosit. Revino cu un comentariu daca sa vindecat si cu ce pt sa stim o idee cat de cat in viitor.

  12. Il cureti bine cu o bucatica de piatra vanata, pana la sange, atentie la ochi. Cloranfenicolul uman este foarte bun, se gaseau candva comprimate, un sfert pe zi, poti sa-i dai si-o saptamana. Daca sunt capsule, probabil o imparti in 4.

  13. Eu i-am tratat cu Propolis cu eficienta maxima.Se pun 2-3 picaturi cu pipeta pe neg,propolisul se gaseste in magazinele apicole si este un antibiotic naturist.Folosit si de oameni in functie de gravitatea infectectiei de la 20 de picaturi la o mica raceala, pana la atatea picaturi cat este greutatea corporala ,la infectii mai grave, acestea fiind dizolvate intr-o ceasca cu apa calda sau ceai.

  14. Poți sa ii dai cu “Rostopasca” si ii va trece mai repede.

  15. Cum sai rupi gatul una din metode va functiona cand vei ave un porumbel cu variola ce vei face la fel îi vei rupe gatul te simti mai bine cand sti ca lai vindecat decat sai fi rupt gatul.

  16. dl catalin asa este propolisul e solutia naturista cu rezultat 100%,omoara vreo 45-50 de virusi si tot atatea bacterii,am acasa un tratat stiintific legat de propolis de prin 54 si se relateaza inclusiv cazuri de cancer vindecat cu propolis singura problema e ca nu se poate da in apa caci se solidifica ci cateva picaturi pe o coaja de paine sau picurat extern direct pe rana.sa nu mai spun ca e si un excelent insecticid cea mai buna solutie anti pureci.cum zicea cineva ceva mai sus farmacistii au tot interesul sa ti bage tot ce au pe gat nu sa trateze.pacat ca saracele pasari pentru bani sunt indopate cu tot felul de chimicale cand numai din zona apicola pot fi folosite tot felul de produse pe post de electroliti si energizante

  17. lasati bubele in pace, o deparazitare interna +externa ca sigur e spoliat de acesti paraziti,iar apoi o vitaminizare de cateva zile,si va trece prin boala mult mai usor
    mai usor cu fl soarelui ,daca se poate scosa din alimentatie complet
    pe viitor,ai grija stropeste din timp contra tantarilor

  18. Pentru mine cel mai bun randament in tratarea negilor mi l.a dat crema de pantofi.dai cu ea 2 3 zile si iti garantez k ii va trece in maxim o saptamana.trebuie sa dai cu ea foarte bine pe el de jur in prejurul negului.;)

  19. Porumbelul cred ca a fost gasit ( adoptat) de doamna/domnisoara Irina . Nu cred ca a fost crescut de dansa pentru ca articolul e foarte bine scris si o persoana educata nu cred ca tinea porumbeii in conditii atat de proaste .

  20. buna. mai exista o solutie pe care eu am verificato anul acesta. dai cu pasta de dinti. nici eu nu am crezut. referitor la aparitia variolei din cauza carentelor din mancare este posibil dar principala cauza sunt tantarii care transmit boala de la porumbelul bolnav la cel sanatos.

  21. DIFTERO -VARIOLA se previne prin vaccinarea profilactica cu vaccinul ROMPORPOX.
    In forma VARIOLICA a DIFTERO-VARIOLEI adminjistrati local prin tamponament produse pe baza de iod( tinctura de iod, alcool iodat sau iodina/betadina) sau XL HERBS sau suc de rostopasca sau tinctura de thuja.In lipsa acestora se pot folosii si Albastru de metilen sau Rivanol.
    Atentie sporita la aplicarea in zona pleoapelor( care se pot unge cu Asocilin sau Mibazon in prealabil).
    Se vor efectua dezinsectii ptr eliminarea tintarilor care sint principalii vectori de transmitere a variolei.
    OBLIGATORIU-Se dezinfecteaza aerul,implicit incinta volierei, in prezenta porumbeilor cu XL HERBS( dezinfectant din plante 5 ml/L apa ,pulverizat in aer/aerosolizare,zilnic; inclusiv in bolile respiratorii).
    Se pot administra in apa de baut- ANTIVIRALE ( ANTI-AI) si/sau IMUNOSTIMULATOARE ( KING HERBS sau IMMUNOPLUS).
    -Polivitamine( inspecial vitaminele care refac dermul/pielea)- Farmavit AMINOCOMPLEX,NUTRIVITAMINamino etc.
    Antibiotice se pot administra doar daca apar suprainfectii.
    Daca evolueaza alte boli simultan ,se vor trata prioritar.

  22. Puiul din poza are ciocul deformat. Toata viata se va hrani cu greutate si, cel mai probabil, a fost gasit pe strada. Pare a fi un pui de gutan.
    Penajul se datoreaza, iarasi cel mai probabil, faptului ca printii lui, porumbei comunitari fiind, l-au hranit cu ce au gasit (inclusiv multa paine data de cei care hranesc porumbeii pe strada).
    Nu avea cum sa arate impecabil un astfel de pui. Hrana la sac este un concept necunoscut pt. publicul larg care nu sta sa studieze compozitia semintelor in functie de perioada din an si de varsta pasarilor carora le va fi administrat. Asta o facem noi, crescatorii, pasionatii, dusii cu capul. Ceilalti cred ca niste grau si paine sunt de ajuns. Eventual niste malai ca la puii de gaina.
    Daca puiul in speta face vreo forma interna ii poate da cu 5 l de albastru de metil si cu piatra vanata direct in cap pt. ca ca va sucomba.
    Boala apare nu doar la porumbeii care au conditii precare de adapost (supraaglomerare, umiditate, mizerie multa etc.) ci poate sa se manifeste in orice cotet. Si la mine am gasit un pui de Rooler de Cluj cu bube pe cap si eu spun ca nu-i tin chiar in conditii jalnice.

  23. incearca ce a spus spaniolul din com 2.de pe timpul lui ceausescu procedam asa sau cu scrum de tigare.eu anul asta tot cu piatra vanata le pun pe negi,este mai greu la ochi

  24. Cine îmi poate recomanda şi mie un deparazitant intern cu rezultate eficiente la porumbei ? Mulţumesc anticipat!

  25. Salut ,
    Eu am reusit sa previn aceasta boala prin
    dezinfectii si deratizare preventiva o data la doua saptamani incepand cu luna iunie si pot spune ca nu am avut nici o buba .nu ai insecte sau sursa de transmisie nu ai variola ,daca nu poti sa dai orice produs sau sa faci curatenie zilnic ca tot apare dar nu in forma severa ….asa ca depinde de noi de fiecare cum vrem sa abordam problema

  26. Constantin.Cel mai bun deparazitant intern,este curatenia.Iara vor aparea comentarii de la rautaceosi dar credema ca eu nu deparazitez nimic si am trecuti de 400 de capete.Mincare curate fara praf,apa schimbata chiar de 2 ori pe zi,si curatenia.

  27. Am inteles spaniolule,este corect si indicat ceea ce spui dar din pacate eu nu am posibilitatea sa le schimb apa de 2 ori pe zi si nici sa fac curatenie asa des.De aceea vreu sa fiu sigur ca porumbeii nu au astfel de probleme si sa le administrez ceva pentru paraziti interni.Dar ce? Ce produs au folosit cei mai multi si a dat si rezultate unde au fost probleme..?

  28. Singurul lucru ce apare si in cartile de specialitate ca ajuta la variola este oxitetraciclina, pentru aplicarea direct pe negi cel mai bine e sa folosesti crema cu ichtiol sau spray-ul acela albastru ce se foloseste la oi la copite(Neocaf, Terramicin), dar … cu spray-ul sa ai mare grija sa nu ii dai in ochi.

  29. ptr COMSTANTIN, EXISTA PREPARATE DE UZ VETERINAR IN COMERT CARE SE APLICA PE PIELE, picaturi,contra parazitilor interni cat si externi,sunt f accesibile la pret

  30. Aceasta boala se aseamănă cu gripa de la om- 7 zile cu aspirina sau o săptămana fara medicamente. Ce vreau sa zic, intr-o luna trece de la sine. Doar ajutat un pic cu vitamine si grit fiindcă oricum e o perioda grea pt porumbei, toate resursele sunt canalizate in naparlire. Așa ca sfatul meu- lasa dracului medicamentele si da grit, mâncare cat mai variata, vitamine si lasa-l sa naparleasca in voie.

  31. Am nevoie de mare ajutor! Nu stiu nimic despre porumbei insa am gasit unul vai de el la coltul blocului, prins de pisica probabil. Statea pe picioare insa era mai mult mort decat viu. Am observat ca de pe craniu ii este smulsa carnea cu totul si are 2 fracturi mari cu sange inchegat. La un ochi avea mult sange inchegat.

  32. Celalalt ochi este intredeschis dar cumva foarte apos. Mi-a but foarte multa apa dupa care a inceput sa mearga. L-am curatat la ochi de sangele inchegat dar e compromis cred. Nu se mai vede globul ocular si este umflat. I-am curatat si craniul si l-am dat cu bepanthen. Ce sa ii dau sa manance? Ce sanse are?

  33. Pt Diana: hrana porumb,grau,fl soarelui,orez,hrana de papagali etc. Sa fie cat mai diversificata dar la cum ai descris porumbelul ,nu cred ca va trai.

  34. Trebuie sa ii bag eu pe gat? Singur vad ca nu mananca. Nici nu stiu cum sa il tin sa nu il ranesc mai tare. Apa ii dau cam o data la 2 ore.. bea cate 20 ml. De 2 ori pe zi il dau si cu bepanthen. Se intinde, se mai plimba.. dar i s-au umflat ochii si parca partea anterioara a capului..mi-e tare mila de el

  35. Cu o siringa mica da-i un pic de galbenus de ou crud amestecat cu miere. Are multe proteine si il ajuta pana i se se desumfla capul sa poata manca.
    Aviz amatorilor: acest amestec face minuni si in cazul in care parintii nu produc lapte de gusa. ( in cazul schimbarii de oua cu data de eclozare diferita)

  36. Un porumbel care galgaie de parca ar expectora ce boala poate avea? Ati intalnit cazuri asemanatoare? Scoate niste sunete urate. Boala a inceput cu lacrimarea ochilor si scuipa la intervale rare un mucus gelatinos din cioc, la inceput cu striatii de sange, apoi arunca din gat numa o gelatina incolora, urata. da’ acum NU mai scuipa. Lacrimarea ochilor am tratat-o cu crema de la farmacie, dar pleoapele parca nu au revenit la culoarea normala, sunt mai albe. Uneori deschide si inchide ciocul in mod repetat ca atunci cand il deranjeaza ceva in gat , face crize urate dar galgaitul nu dispare sensatia de expectoratie. Ce boala are?
    Porumbelu era perfect sanatos pana i-am dat vitamine AD3E recomandate de la o farmacie veterinara, 2 ml la 1 l apa, a baut numa o singura data si de atunci a inceput tot raul, brusc. Inainte NU avea nimic nimic. I-am ars gatul? A facut alergie? Nu are legatura cu vitaminele sa fie numa coincidenta aparitia bolii la cateva clipe dupa ce a baut apa? E raceala? E asa de o luna si ceva.

  37. Am inteles. Va salut. A fost fiu-miu cu el la veterinar si a venit acasa cu o solutie care trebuie pusă in apa de baut.

  38. Buna ziua. Eu am folosit tinctura de iod 10%, e cam scumpa, dar mai scump e sufletelu ala mic. Se numeste Betadine, este intr-o sticla de plastic verde la farmaciile umane si costa 23 lei. A trecut intr-o saptamana. Era desfigurat cand l-am cules de pe geam si se impleticea ca un om beat ai se dadea de-a dura. Nu am avut taria sa-l examinez imediat, l-am bagat la “cutie” si am inceput sa ma rog sa mi se dea taria de-a suporta ce-o sa vad mai pe-ndelete. Pe cap avea o plaga neagra care mirosea a cangrena (m-am speriat c-o sa imputa camera), ambele urechi erau umflate, pline cu ceva negru, iar intre un ochi si ureche era o buba neagra de marimea unui bob mare de porumb, care se unea cu urechea nu cu ochiul. Tot capul putea ingrozitor a groapa de gunoi infectata. Am crezut c-o sa vomit si pana seara n-am mai putut manca. Am inceput tratamentul complet (metronidazol+doxiciclina+furazolidon+tinctura de propolis+vitamina C), chiar daca imi dadeam seama ca e o infectie cangrenata si ca antibioticul era baza. Asta era vineri 14 octombrie orele 9-10 dimineata. Marti 18 octombrie am introdus si biseptol (Sumetrolim uman), e bun pentru infectiile pielii. In paralel ungere cu Betadine o data sau de 2 ori pe zi. Nu am reusit de 3 ori/zi, deoarece trebuie sa ai tarie sa vezi asemenea priveliste. Sambata 22 octombrie am scos primele coji de pe scalp si o buba dintr-o ureche. Au iesit imediat, erau mari, dar se vedea ca se desprinsesera, mai ales urechea. Duminica, 23 octombrie am scos si partea cealalta a capului si urechea cealalta, destul de mult inauntru extras cu o penseta. Am avut noroc cu amaratul ca a fost foarte cumintel, statea cum il puneam, stia ce fac acolo. Ieri am scos tot, acum e chel, dar arata mult mai bine. Mananca, e vioi, se lupta cu mine si piuie ca un pui. Dupa ce ma bate ca la fasole tot el miauna. Este foarte curajos. L-am uns cu un amestec de vitamina A uleioasa, vitamina C picaturi, extract de propolis si coenzima Q10 in ulei de catina, deoarece doar atat aveam in casa, pe post de “crema mea de fatza”. Este foarte bun amestecul si sper sa-i creasca “parul”, ca sa nu-l botez KELIOSU.
    Diferenta din albastrul de metilen si tinctura de iod este:
    Albastrul de metilen omoara doar bacteriile, nu si candida; cand bacteriile au fost omorate este mediul mult mai prielnic pentru inmultire al candidei. Este posibil sa apara micoze, mancarimi pe scalp.
    Iodul omoara bacteriile si ciupercile (candida). De aceea este folosit in spitale ca dezinfectant uman in operatii. Pe mine m-au dezinfectat mereu cu iod la interventiile din spitale.
    Numai bine!

  39. Nu vad bine, in poza e un tubercul cu aspect de mura? (cat as vrea sa ma insel!!!) Variola care nu se vindeca poate fi tuberculoza cu mycobacterium avium : “Boala evolueaza lent, insidios, cu o durata de aproximativ un an … aparitia de noduli in zona ochilor, pe mucoasa nazala, lagingiana, orofaringiala, schiopaturi … Nodulii au un aspect muriform, caracteristic….” am citat dintr-un articol al d-lui dr. Tudoran publicat aici – http://www.rrp.ro/read.php?cat=sfatul_medicului&item=1
    Mai e ceva: daca un tratament nu se practica, nu inseamna ca nu exista tratament, ci doar ca se considera neimportant animalul. Si aici e o descriere: http://zoliszaboro.blogspot.ro/p/boli_16.html
    Imi pare rau!

  40. Multumesc tuturor pentru sfaturi.Multumesc adminilor acestui site, care mi-a publicat povestea! Porumbelul trăiește, e sănătos. S-a vindecat cu albastru de metil și Enteregoard. I-am tamponat bubitele zilnic, cu răbdare, vreo câteva săptămâni, iar într-o zi s-a aruncat în geam și la impactul cu acesta ‘cornul de rinocer’ căzuse singur. Anul acesta și-a luat și zborul. Vine adeseori la geamul meu. Cred că e tătic, ultima dată și-a adus cu el și familia (doi puișori).
    Am plăcerea și bucuria să vi-l prezint și sănătos, fiindcă bolnav l-ati văzut la începutul topicului:
    http://imgur.com/a/SdLri

  41. Ma bucur. Multumesc pentru ca ne-ai spus despre reusita.

  42. Buna ziua,
    Mă confrunt din nou cu o problemă. Luni, pe un timp ploios, am găsit un potumbel, statea ghemuit în iarbă. Inițial, am crezut că e mort, dar la o mică atingere, el a reacționat.
    Nu știu ce boală are, dar m-am gandit să-l tratez cu ce am tratat și alti porumbei, pe care am reușit să-i pun pe picioare.
    Am acasa niște antibiotice cu spectru larg (Enrofloxarom și Avianprotect, recomandate cândva de către un veterinar, când am dus să imi vindece un alt porumbel). Am și Entereguard.
    Am încercat să-i dau și lui, dar nu 1/4 din tableta, cum e recomandat, ci 1/2 fiindca starea lui mi s-a părut f f gravă, oricum, mă așteptam să îl pierd, dar macar sa nu regret că nu am încercat sa fac tot posibilul pt vindecarea lui.
    Îi dau dimineata (Enrofloxarom) și seara (Avianprotect), dar din păcate, nu se vede nicio ameliorare. Din contra, trei zile inca mai mergea încet, dar mergea usor schiopătând de un picior), dar parca de ieri situatia s-a înrautatit, piciorul strang cred că nu-l mai simte și i se răsucește spre spate. :( Practic, pășeste cu el, întors invers. I-am masat piciorul, l-am asezat in pozitie corecta, dar nu mai poate păși corect.
    Nu mananca singur, nu bea singur, dar e hrănit cu răbdare de mine.Nu-l las flâmând. Dar e apatic, lipsit de energie, incat ma mir ca l-am gasit viu azi dimineața. Probabil că, se luptă și el cu viața. :).
    Ce ar putea avea? Excrementele le are apăcioase (dar și închegate, deci un amestec, de un vernil foarte închis. De la ce să fie acest vernil? Oare, probleme cu fierea? Nu respiră deloc greu, nu e însetat deloc (bea apă, dar mai mult din obligație, fiindcă îi bag ciocul în apă), nu își rotește capul să cred ca are paramixoviroza… doar ca sta ghemuit toata ziua. Și se forțează să pășeasca, așa cum poate. Va intreb pe dvs, piciorusul lui e inert tot din cauza bolii? Nu și l-a prins nicăieri… Oare cu ce sufera?
    Cunoasteti dvs un tratament care sa-l ajute? Cine dintre dvs. s-a mai confruntat cu o situație similara și ce a facut? As fi vrut sa traiasca…Nu-mi spuneti să-l ucid! Asadar, exclus astfel de sfaturi…
    Nu e un porumbel de rasă, dar asta nu înseamna ca nu are dreptul să traiasca. Nici noi, oamenii, nu suntem toti de rang înalt, în lume sunt și oameni săraci, cu toate astea, toti vrem să traim. Probabil tot la fel, și porumbeii comuni(-tari)… :)
    Pot primi de la dvs un sfat? Va rog frumos… Îl astept!

  43. Irina in loc sa intrebi aici de ce nu mergi la veterinar??? Mi se pare absurd ca intr o situatie ass de grava sa nu fi mers. Ai publicat anu trecut si de atunci nu ne ai mai instiintat de starea sa. O fi avut ceva neurologic da asta o poate stabili doar un dr

  44. Raspuns pentru CORINA:

    Încetisor! Mai citeste inca o dată, dar fa-o cu atentie!
    Din respect pentru oamenii care m-au ajutat am revenit si le-am multumit!
    Am specificat ca am fost la veterinar.
    Daca ai fi avut rabdarea necesara de a citi comentariile ai fi aflat si răspunsul meu la care am adaugat si niste imagini cu el, vindecat!

    Numai bine!

  45. Doar cu crema oftalmica Colbiocin trece. Din contra de ii mai pui prostii il termini de tot. Iodul la inceput am pus si eu, de mai rau i am facut

  46. Buna ziua!
    Am salvat un porumbel de pe strada care ulterior veterinarul l-a diagnosticat cu varsat de vant. Negii au crescut si s-au inmultit (albatru de metil pe negi nu a avut niciun efect). Veterinarul a zis ca vor mai aparea dar deja sunt 3 saptamani de la primul neg.
    Acum inghite cu dificultate, posibil sa aiba si in gat. Il hranesc cu seringa de 3 zile.
    Ce ii pot da intern? Scutura din cap rar, deci il jeneaza. Il mai pot salva?
    Multumesc!

  47. Buna ziua. Normal se vindeca singur daca primeste mancare buna (pentru porumbei cu multe seminte) si apa cu ceva aminoacizi, minerale, electroliti si vitamine (gen Tollyamin). De tratamente nu stiu. Variola apare pe fondul unui sistem imunitar slabit de lipsuri mari – carente alimentare, stres, etc.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *