Buna prieteni, sunt Adrian Madlin si vreau sa va povestesc ceva. In 13 martie 2012 am primit de la un prieten un porumbel neamt original, inelat DV si cu cip de concurs, mascul trestiu din anul 2005 cu ochi alb si aspect general f. bun, un porumbel cu mare potential reprezentand linia porumbeilor trestii de fond din Germania. Deci un porumbel promitator, l-am numit Hitler si l-am imperecheat cu o porumbita bunisoara, ce a avut un trestiu in ascendenta. Va imaginati ca am fost super incantat, m-am si vazut cu o escadrila de porumbei trestii buni de concursuri lungi.

Pe de alta parte in februarie 2012 am fost in piata in Timisoara si am cumparat un mascul negru inelat de 2009 si un porumbel solzat liszt neinelat ce mi-a placut la mana, am dat cate 20 de lei pe fiecare.

Porumbelului asta solzat i-am pus numele Margean si l-am imperecheat cu o porumbita cumparata cu 10 lei, inelata in 2008, ar fi meritat mai mult dar se vedea ca era bolnava si proprietarul a lasat la pret.

Deci, pe Hitler l-am vazut ca pe o certitudine, cu brio de inel si cleme, de origine stralucita, iar Margean saracul a aparut ca un anonim caruia nu-i stiu nici varsta, daramite originea.

Oare ce au facut puii lor la zboruri ?

Din Hitler am obtinut 8 pui frumosi din care 5 au murit din cauza variolei, din Margean am scos 4 pui din care 1 a murit de variola (combinata cu alte boli probabil si cu aglomeratia). Deci puii lui Margean au fost mai rezistenti, 1-0 pentru Margean.

La antrenamentele ce le-am facut cu puii la Timisoara si Jimbolia puii lui Hitler au venit in general in a 2-a zi, puii lui Margean ma asteptau acasa curiosi cand ma intorceam cu masina. 2-0 pentru Margean.

In data de 3 noiembrie am facut zborul de selectie in Valea Mortii (Bozovici, cam 155 km aerieni) cu 19 pui, din care 3 pui ai lui Hitler si 2 pui ai lui Margean.

Ce credeti ca s-a intamplat ? Puii lui Margean ma asteptau acasa linistiti, de puii lui Hitler nici urma !!!!! 3-0 pentru anonim !

Uite ce inseamna increderea si intuitia !

Oare cum as putea sa ajung la partea buna a lui Hitler, sa incerc o incrucisare de intoarcere cu o fica ? Inca am impresia ca este un porumbel bun.
Pa.