1. Buna ziua ! Ma numesc Builescu Sebastian Ioan :) si sunt din Rm Valcea , Baile olanesti, am 14 ani si sunt incepator cu Porumbeii. Cresc porumbei de un an si pe 22 august le-am facut Vaccinul contra “Virozei” erau sanatosi tun dupa vorbele Veterinarului.

Dar dupa 2 saptamani au inceput sa apara simtomele paramixovirozei sau cum ii zice. N-am reusit sa-i retin numele :))
Intrebarile mele sunt
1) Ce sa le fac sa-si revina ? Ce sa le dau ?
2) O sa-mi pierd vremea cu ei tratandu-i, o sa-si revina ?
3) De ce s-au imbolnavit , ok vaccinul l-am facut si veterinarul mi-a spus ca sunt Sanatosi?

Va rog frumos sa-mi raspundeti nu stiu ce sa mai fac. Sunt disperat :((

2. Salutare ……….
Sant un simplu iubitor de porumbei voiajori si care m-am bucurat de ei pina la un moment dat…….
In data de 13.09.2012 a poposit un porumbel mascul solzat cu seria 2336611/2012 + o clema de concurs ….. Acel porumbel a fost luat de tatal meu care a crezut ca-i de al meu si l-a dat in voliera ….. cand am venit de la studii dupa doua saptamini dupa venirea lui la mine … pai am vazut pasarea si i-am pus un bilet la picior cu nr de contact si dus la 30 km de casa ……dar porumbelul tot la mine a venit…………dar in timpul cela care a stat la mine inchisi cu ai mei pai mi sau infectat tot lotul de porumbei ( 30 exemplare ) de paramixoviroza si inca un simtom care nu imi este cunoscut……( se zgribulesc ….slabesc ……gainatul este lichid si verde…si mor ) toate aceste nacazuri a venit o data cu porumbelul indicat de mai sus….. aceasta problema a aparut si la un prieten de al meu …..tot la care ea poposit un porumbel cu inel Rom seria nu o stiu…….si tot cu paramixoviroza……
Eu sant din Republica Moldova porumbelul tocmai aici a ajuns……..si acum doresc sa aflu: cum ? cu ce? si daca mai pot sa-mi salvez porumbeii mei ramasi …..?

Vartan

3. In primul rand va salut pe toti cititorii acestui site. Ma numesc Alex si sunt din Mures si am o problema grava zic eu pe care nu am mai intalnit-o niciodata in 7 ani de zile de cand cresc porumbei voiajori. Daca m-ati putea ajuta cu sfaturi, sa va explic. De ex. azi nu au nimic si sunt ok dar maine deja vad cate unul ametit care nu mai are putere nici sa zboare, se clatina, slabesc brusc si mor in 2/3 zile cu gusa goala.

Mentionez ca am curatenie in crescatorie apa proaspata schimbata la 2 zile, grit, usturoi, vitamine , otet de mere toate cu masura. Sunt liberi toata ziua. Mor atat pui cat si batrani. Am cautat pe internet simptome asemanatoare cu ale mele dar nu am gasit nimic concret nu ma pot hotara sa pun un diagnostic, daca ma puteti ajuta cu sfaturi astept, multumesc.