Ma dispera prelucrarile astea.
Pe bune… de ce asa ceva:
prelucratu
Si nu asa ceva?
prel1-bun

Sau asa ceva?
prel2-bun

Pozele astea neprelucrate le-am gasit pe FB si mi se par exemplele perfecte pentru ce vreau sa spun. Ele pun in valoare cel mai bine frumusetea porumbelului voiajor. Cum naiba sa preferi figurinele alea triste ca din desene animate? Capete disproportionate, pozitii nefiresti, picioare curbate intr-un mod bizar, niste caricaturi. Baa, pe bune, am vazut prelucrari in care porumbeii aveau tresele de dungat undeva pe remige si ochiul il aveau lipit de crestetul capului ca la ciclop. Fereasca!

In unele discutii am vazut crescatori care spun ca in licitatii prelucratii se vand mai bine. Poftim?! Am facut pe site un sondaj acum ceva vreme si rezultatul a fost ca de 10 ori mai multi crescatori prefera neprelucratii (400 vs 40). Uite aici, si poti vota daca nu ai facut-o inca.

Incerc sa reduc matca, sa ma abtin de la shopping, dar uneori imi mai fac cate o placere nevinovata si mai cumpar cate un porumbel de pe net daca imi place mult, doar daca nu e prea scump si DACA NU E PRELUCRAT. Cand apare cate o licitatie noua cu unii porumbei care “suna bine” dar sunt prelucrati, multumescu-ti Doamne ca i-a pocit si pot sa ma abtin de la cumparaturi, nici nu ii mai deschid. De ceva timp au aparut si prezentari video, care sunt un mare pas in directia buna… sper ca pe viitor porumbeii sa fie filmati individual si in cusca, nu doar in mana prezentand aripa si ochiul. :p

porumbei.ro