Idee drop trap


Va salut dragi colegi! Mă numesc Bogdan și locuiesc în Câmpulung Muscel, judetul Arges. După o pauza de 4 ani in creșterea porumbeilor, am revenit la pasiunea mult râvnită. Doresc sa va arat și să vă împărtășesc o idee de intrare în crescătorie (drop trap), aceasta fiind provizorie până îmi construiesc un sputnik, așa cum aveam crescătoria odinioară (v-am atasat si o poza).Vânt in pene și multă sănătate!

7 comentarii la “Idee drop trap”

 1. Ma bucur de cate ori se mai apuca cineva de columbofilie la noi la Campulung. Din pacate anul trecut s-au lasat cam multi.

  Vine la fix postarea cu acest gen de intrare pentru mine, doresc sa fac ceva similar la un compartiment – acum am cu tunel si cam ezita sa intre pe el, e o chestie instinctuala. Si imi mai si ies prin el cei mai mici si mai smecheri, desi are latimea minima de nici nu imi incapea prin tunel un porumbel mai baban primit. Si in poza ta par cam distantate barele, dar ai inclinatia mult mai buna.

  Cat este inclinatia, 45 de grade? Ce distanta ai intre bare si care este lungimea lor?

  Nu as mai reveni la sputnik daca tot ai intrarea asta care oricum e mai buna… pui in fata o placa de aterizare mare, pe sistem american si e de o mie de ori mai bine asa decat cu sputnik.

 2. Înclinația într.adevar este de 45 de grade, dimensiunea spatiilor de intrare este de 11 cm și inalte aproximativ 20 cm in funcție de lățimea scândurii, in cazul meu 20 cm. Nu prea cred că au șanse să “evadeze” printre ele! Multă sănătate!

 3. Eu am la voliera zburatorilor acelasi sistem, dar dupa putin timp s-au obisnuit cu intrarea si au inceput sa iasa :) Cred ca problema mea e ca am niste odihnitori relativ aproape de intrare si porumbeii doar se arunca putin si sar printre betele alea.

 4. Unde o sa pui ceasul? In cazul in care zbori cu electronic.

  Si eu ma bucur cand cineva se apuca de columbofilie, sau se reapuca. Mai ales daca e cineva din zona.

  Bafta sa ai, colegu`!

 5. Mersi deasemenea Nicu. Ai dreptate în privința ceasului, dar momentan până îmi fac lotul de zbor este mai mult decât ok intrarea! Sănătate!

 6. Am si eu pe acelas principiu si sunt unii porumbei care reusesc sa iasa printre cele doua baghete de lemn. Zboară de pe podea, castiga inertie si aproape cand ajung in dreptul sputnikului strang aripile . Am reusit aftfel. In loc de baghete am folosit resturi de placi parchet laminat

 7. Sub intrare pune scandura, pal, osb, etc, daca ramane plasa au sa se catere pe plasa si au sa evadeze. De 11 cm este destul de larga si pot evada in voie. De 10 cm eu zic ca este cel mai bine. Acum poate tii rase de viteza si au fizic mai impunator.

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *