Am o problema cu porumbeii. Initial au facut o diaree apoasa, incolora, si cu putine urme de materie solida, fara vreo culoare speciala. Faceau balti prin crescatorie. Mi-a si murit unul.
Am mers la farmacia veterinara si mi-a dat dupa descrierea mea tilozina. Le-am facut tratament 7 zile si s-a mai ameliorat situatia, in sensul ca s-a redus umezeala, nu sta nici unul trist, apatic, mananca normal si nu sunt slabi, dar nu le-a trecut definitiv. In schimb, a aparut alta problema. Au inceput sa faca si un gainat solid, de culoare verde inchis-albastrui, cam cum e verdele de malachit.

Momentan ii las asa, nu le mai dau medicamente o saptamana – doua sa vad cum se comporta, dar vreau sa stiu in caz ca persista si eventual li se inrautateste situatia ce as putea sa le fac.

Porumbeii mananca un amestec de grau, porumb, floarea soarelui si mazare. Cel care a murit avea simptomele ceva mai pronuntate si bea foarte multa apa. Adapostul e bine aerisit din punctul meu de vedere si nu pastreaza umezeala, se usuca repede.

Din ce am gasit pe net, ma gandesc la coccidioza sau salmoneloza, desi probleme articulare nu au si nici sange in fecale. Eu nu zbor porumbeii si treaba cu bolile mai mult decat, un pui, doi, pe an cu tricomonoza sau cu bubat, pe care ii eliminam si terminam balciul, nu am avut, asa ca astept o parere mai avizata.

Multumesc anticipat!

A.Stanciu.