Identificare de culoare

Florin Filimon are o intrebare: “salut! as dori sa descopar si eu ce culoare este porumbelul acesta….va asigur ca nu este caciur si nici sein…multumesc anticipat”.
culoare2.jpg
culoare.jpg

Dl. Helmuth sugereaza site-uri cu voiajori frumos colorati:
http://fotoalbum.web.de/gast/awagnertann/
www.Schildige-Brieftauben.de
www.Brieftaubenfarben.de
www.wagner.tauben.online.ms

Categories Diverse

44 comentarii la “Identificare de culoare”

  1. Pozele nu sunt prea bine facute, si culoarea cred ca e “albastrita” din aparat. Daca e foarte deschis, poate fi varietatea de “lemon” scoasa de americani.

  2. Am mai intalnit, eu ai spun culoarea “Salie”, porumbeii Mulemans (a nu intelege ca doar ei, sau exemplarul din poza e din aceasta susa) au caracteristica aceasta varietate de culoare, mai inchisa sau mai deschisa, participand cu succes la cursele de demifond si fond de 1 zi.
    Personal cred ca s-a obtinut dintr-o incruciasare intre porumbei cuci, guti si trestii, totusi am observat ca este o culoare dominanta, iar pana nu se degadreaza in timpul curselor, asa cum se intampla cu penele albe sau trestii.

  3. pe la noi aceasta culoare se cheama OPAL-(argintiu fara dungi) dar vad ca aceste este putin solzat
    deci se poate spune opal solzat !!! :))

  4. din ce culori e scos porummbelul?…..e un fel de sein mai inchis cred, nu se obs bne …

  5. Culoarea se numeste IZABEL
    Am avut si eu un produs din porumbeii de la doctorul Dumitru Paul
    Se intimpla in caz de consanguitate accentuata. Eu l-am obtinut din rosu cu gut spre negru.

  6. E adevarat ca pozele ar fi putut fi mai clare….
    La prima vedere seamana cu un porumbel Spread Indigo (Andalusian) diluat. Dar pozele rudelor (pereche si pui, frati si, in special, parinti) ne-ar fi de mare ajutor. Si asta pentru ca la fel e bine ar putea fi Spread Dominant opal (sau Spread cu alte gene care decoloreaza dunga de la nivelul cozii)

  7. cunosc un crescator care a obtinut foarte multi pui culoare asta dintr-un mascul rosu solzoat si o porumbita guta inchis.culoare e numita shalie pe aici pe la noi.

  8. la noi in braila culoarea este cunoscuta ca fiind salie sau magari.

  9. am avut si eu un standard aceeasi culuare…i-am rupt gatu la nervi k mi-a spart 3 perechi de oua.acum imi pare rau:(:(:(:

  10. hmmmm..
    pai ce sa fie mai cosmine…?
    e si el..un porumbel….care, oricum, nu e baltat!
    asta e sigur!
    :))
    acu’….lasand gluma la o parte….cre’ ca cea mai buna explicatie (sau …macar “cea mai stiintifica”) se regaseste la comentariul cu nr. 11

    deci..tind sa adopt si eu aceasta parere, chiar daca si in zona mea denumirea “populara” a acestei culori este …”saliu” ( cu “s” de la stiuca :) )

  11. Saliu sau andalusian sunt denumiri fenotipice. Acest gen de denumiri pot crea confuzii deoarece aceea?i denumire poate caracteriza genotipuri diferite la rase diferite sau acela?i fenotip poate avea denumiri diferite la rase diferite. De aceea este important s? folosim termeni apropia?i geneticii (Spread indigo in cazul de fata….), care sunt preci?i ?i nu ?in de regionalismele folosite de fiecare dintre noi.

  12. bai toata lumea zice saliu nu e saliu eu cred k este culoarea ISABEL
    saliu este o varianta mai mult pe albastru sau pe gut asta in nici un caz nu e saliu

  13. hmmmm.eu sunt de parere ca aceasta culoare se numeste ” andaluza” cei care ati vazut sau mai sau mai crestetzi si king puteti observa culoarea aceasta care nu se numeste ‘salie’ .nu am auzit sa i se spuna saliu…exista si o varietate mai inchisa decat aceasta ….sunt sigur ca maj porumbeilor shali pe care ii stiti nu prea seamana cu acesta….intrati p site-ul familiei moldovan si puteti vedea acolo un shali frumos si faceti comparatie…

  14. prin zona noastra la cei de genu asta li se spune caramizii

  15. saliu nu e in niciun caz.saliul arata ca un vanat cu nijte “punctulete” gri pe aripa(e o culoare mai greu de descris si foarte frumoasa).exemplarul din poze nu stiu sa spun ce culoare este si nici nu ma dau destept k stiu(nu ca altii)

  16. am avut ceva asemanator dar fara solzii aceia…

  17. vreau sa va spun de a doua poza rosul acela ‘;acel porumbel e un ,SEIN SALIU’ eu stiu foarte bn culorile pt. k ma pricep,sh sa mai auzit de aceasta culoare e cam rara dar la unii se merita…..am sh eu un rosu cfeniu k o gutava lista sh mia scos pui dar sunt curios ce culori or da dar am vazut prin unele mesaje k din aceste culori ies felul acela de saliu iar cand or creste va spun ce culori miau scos.hai la revedere!!!!!!!!!

  18. Aceasta culoare este denumita in functie de zona,in zona noastra li se spune castanii,care pot fi castanii din negri sau rosi.In alte regiuni poarta denumirea de castanii numai din rosi(a se vedea rasele de porumbei romanesti),sau shalii.Americanii il numesc hetero rec-opal.Un porumbel asemanator poti vedea si pe site-ul http://vdumitru.sunphoto.ro

  19. Dupa cum arata este culoarea shali, culoare foarte rara…la baza crescatoriei fratilor yanssen a stat o femela de aceasta coloare…chiar si la karl meulemans s-a intalnit aceasta culoare la un moment dat in crescatorie…
    Aceasta culoare, se poate observa la porumbeii autosex abili,este o depigmentare(decolorare ) a culorii albastre sau albastru solzat si e determinata de o gena ,,faded” ce produce o scadere a cantitatii de pigment din penaj.
    Numai bine !







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *