Ma numesc ERON, sunt un columbofil incepator si am o mare problema.De curand mi-am achizitionat o “pereche” de porumbei curcani/voltati.Mie de fapt mi s-a spus ca sunt doua porumbite, insa dupa cum aratau am considerat ca a fost o greseala.Tin sa specific faptul ca porumbeii nu erau de aceeasi varsta, ci unul era din 2010(porumbita), iar asa zisul porumbel avea cateva luni.Cand l-am bagat la un alt porumbel a guruit putin la el(am zis ca e porumbel). Dar pe data de 20.08 am surprins porumbita de 2010 calcand porumbelul.Asta m-a dat peste cap.E ceva normal?

Si totusi era prea de tot.Mi-as fi dat seama daca era porumbel, pentru ca si pe ea am bagat-o la un porumbel si nu a gururit, ci din contra era cuminte, la locul ei.

Insa astazi(22.08) s-a petrecut enigma.De dimineata m-am uitat la porumbeii curcani si in cuibar nu era nimic, era gol(am verificat deoarece vazusem porumbeii, in special asazisul porumbel, in cuibar cu o zi inainte).Seara, cand m-am dus pe la ei(am fost plecat toata ziua, deci nu stiu altceva despre ei), amandoi curcanii erau in cuibar.Cand am ridic porumbita, am vazut 2 oua.Cum este posibil ca in mai putin de 12 ore o porumbita sa faca 2 oua?Este posibil?Eu m-am gandit ca poate sunt amandoua porumbite, si a facut fiecare cate un ou.Si totusi, fara un porumbel?Mister!

Deasemeni, am de vreo 3 luni “o pereche” de voiajori, puiandri.Eu i-am cercetat si am dat verdictul:sunt pereche.Dar totusi atunci cand le dau mancare, si vin amandoi, se bat si guruie usor unul la altul.Din nou am fost dat peste cap.Voi ce spuneti?Nici nu sunt sigur daca sunt voiajori sau nu.Narile nu sunt mari, eu am spus ca nu sunt destul de mari.Poate ma lamuriti si in acest caz.

Va rog ajutati-ma!Cine are ochiul format in a deosebi porumbeii de porumbite, sa imi clarifice si mie lucrurile.Multumesc anticipat.