Identificarea sexului porumbeilor

Se vand multi porumbei masculi dati ca femele si invers.
Este urmatoarea o metoda sigura de sexare?

(femela ramane pe spate, masculul se intoarce)

9 comentarii la “Identificarea sexului porumbeilor”

 1. Ati incercat daca este valabil si la pui la intarcare?

 2. e adevarat, o stiam mai demult. Dar functioneaza doar dupa ce pasarea a implinit 2 ani cel putin

 3. Povesti. Acum am venit de la porumbei. Majoritatea femelelor s-au zbatut si s-au intors. Este in functie de cat de salbatice sunt. Toate prostiile astea cu suruburi, piulite, cuie si altele sunt aberatii. Cum Doamne iarta sa influenteze sexul unui porumbel, un surub sa faca cercuri.

 4. in orice metoda sunt exceptii, adica nu este valabila…

 5. Metoda cu surubul (sau orice alta bucata de metal) pare sa functioneze. Am testat-o pe porumbei maturi, al caror sex il cunosteam, si a functionat in 100% din cazuri. Am testat-o de asemenea cu succes pe pui de cateva zile.

  Nu am gasit nicaieri o explicatie stiintifica pentru asta, dar supozitia mea este ca magneto-receptorii (care se stie ca sunt localizati in zona capului si ii ajuta pe porumbei sa navigheze, functionand ca o busola) se comporta diferit in cazul masculilor si al femelelor, generand la fiecare sex cate un camp magnetic specific si facand metalul sa oscileze circular sau liniar.

  Se poate observa in cazul masculilor ca directia de oscilare a metalului este intotdeauna spre ceafa (perpendiculara pe axa ochilor). Daca porumbelul isi schimba pozitia capului, se schimba si directia de miscare a metalului. Pentru un rezultat corect este deci important ca porumbelul sa isi tina capul nemiscat cateva momente, pana la stabilizarea surubului. Un mascul care isi misca capul in toate directiile va genera, in mod eronat, o miscare aproape circulara a surubului.

  Subliniez, partea cu campul magnetic ce influenteaza miscarea metalului este doar o supozitie personala si nu am neaparat pretentia ca este adevarata.

 6. De acord cu Petre nu exista o metoda sigura 100% pentru a determina sexul porumbeilor. Daca pentru femele singura metoda sigura este cea prezentata de Petre, pentru masculi este si mai complicat, ceva de genul : Un porumbel dintr-o pereche este mascul daca perechea lui face oua si din acele oua ies pui.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *