Dragi colegi columbofili,

S-a discutat, nu demult, destul de intens despre bălțile de petrol, un pericol imens pentru porumbeii noștri. Iată că în prezent, asistam poate cu prea multa pasivitate, la O AGRESIUNE deosebit de perfidă pe termen lung, nu numai pentru porumbei ci pentru tot ce înseamnă viață, pentru tot ce înseamnă natură. Este vorba despre acțiunile de forare pentru extragerea gazului de șist de la Pungesti, Vaslui, care nu ține cont de nimic din ceea ce își doresc locuitorii acestor zone, printre care se află sigur și o parte dintre colegii noștri.

Dragi colegi, am urmărit majoritatea materialelor prezentate pe pagina grupului de apărare de pe Facebook și alte materiale scrise sau video găsite pe această temă, pentru a putea avea o opinie obiectivă. Mai jos găsiți o sinteza a tehnologiei folosite și a pericolelor pe care ea le aduce ireversibil nu doar în zona de exploatare, ci pe o arie mult mai extinsa prin contaminarea pânzei freatice și a aerului (pe scurt OTRAVIRE LENTA cu circa 590 de substanțe chimice și radioactive dintre care unele sunt catalogate ca DEOSEBIT DE PERICOLOASE, lăsând la o parte consumul IMENS de apă, riscul seismic etc). http://www.ecotoporadea.ro/images/pdf/metoda-fracturarii-hidraulice-o-metoda-pe-care-nu-as-oferi-o-nici-la-nazisti.pdf

Dar mai grăitor a fost pentru mine acest film pe care il puteți urmări și dvs., dacă vreți să vedeți cum poate lua foc apa de la robinet, din cauza faptului că gazul se infiltrează în pânza freatică și nu mai poate fi ținut sub control în urma fracturării straturilor de roci (de la minutul 24).

http://vimeo.com/57486925

“Teoria sigură” prezentată de firmele care folosesc această tehnologie nu aminteste și posibilele erori care pot surveni în exploatare, din cauza seismelor, neglijenței umane, furtunilor, inundațiilor puternice care nu sunt fenomene 100% controlabile și al căror efect se vede cu ochiul liber în zonele unde s-a extras gaze.

Am văzut în acest film ce înseamnă democrația americană și cum trăiesc unii dintre cetățenii lor… într-o parodie cu accente tragice. Cu creierul aproape netezit de educația consumatoristă dictată de corporații, unii au acceptat ofertele financiare ce păreau AVANTAJOASE, îmbrăcate în contracte pline de asigurări asupra respectării condițiilor de mediu… și s-au trezit din păcate când era prea târziu pentru sănătatea și viața lor.

Cum e să trăiești într-o fermă cu un pârâu care trece prin spatele casei, dar să trebuiască să cumperi apă cu cisterna de la SUPERMARKET?

Dragi colegi, vă rog să ajutați cum puteți sătenii care se opun acțiunilor firmei Chevron!

Nu întâmplător forarea a început la Vaslui, unde se consideră că oamenii au resurse mai puține pentru a se lupta cu asemenea coloși industriali.

(Firma Cevron a fost amendată în 2013, cu 9.5 miliarde de dolari in Ecuador pentru POLUARE!!! http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-16015329-ecuador-amenda-chevron-pentru-poluare-redusa-jumatate-9-5-miliarde-dolari-sentinta-definitiva.htm)

Gândiți-vă ca unii, acum câțiva ani, au invadat Irakul sub pretextul teroriștilor, iar noi “țările civilizate” i-am lăsat în pace, ba chiar i-am susținut făcându-ne că nu observăm motivul real. Unde sunt teroriștii? I-au prins? Sau au ocupat țara pentru a le lua gratuit petrolul?

Astăzi vor să ocupe această localitate din Vaslui și mâine vor veni și în satele dvs.!
Singura mea speranță este că lupta se dă pe câmpul de bătălie al lui Ștefan cel Mare. Tactica lui (incendierea lanurilor, otrăvirea fântânilor , explodarea sondelor) se poate să ne fie de folos acum în secolul XXI (cine s-ar fi gândit…).

Sper însă ca prin participarea dvs. la mitinguri ( 07 decembrie 2013) și alte activități pentru susținerea sătenilor, să evităm folosirea sticlelor incendiare asupra rezervoarelor de gaz.

https://www.facebook.com/pages/Rezistenta-Pungesti/238400232981725

Eu am decis sa donez 300 de lei pentru plata unor amenzi primite de cei care au opus rezistență jandarmilor!

Cosmin Popa