De ani de zile vroiam sa vad ce se intampla defapt acolo sus de tine atat de mult urmarirea soimului. Intr-o zi noroasa si cu vant puternic, l-am surprins in sfarsit in actiune pe cel mai rapid pradator de pe planeta.

Este o filmare in premiera nationala si probabil internationala la aceasta durata si inaltime. De mult tot incerc sa-l “prind” dar la asa inaltime nu am reusit niciodata sa focalizez. Si de data asta am pornit intr-o doara aparatul si am indreptat spre stol, pe care il sparsese deja si pregatea atacul 2.

Se poate vedea cu adevarat cat de insistent poate sa fie soimul si ce anduranta are – prin comparatie, uliul este mic copil. Daca porumbelul nu este in ziua respectiva apt 100 % fizic si 100 % psihic, este pierdut. Soimul este o masinarie de ucis rafinata in mii de ani de evolutie. Dar si porumbeii au evoluat odata cu el, altfel ar fi disparut ca specie. Cei mai puternici supravietuiesc si se reproduc.

As fi vrut sa pot filma pana la final urmarirea “maraton”… nu era problema ca ma dureau mainile de frig si incordare dar tehnologia e limitata… oricum in ultima parte a filmarii deja nu mai vedeam punctuletele pe vizor, miscam obiectivul cam pe unde banuiam ca ar fi pasarile.

porumbei.ro

Vezi filmarea pe Youtube.