Incalzirea puilor in incubator

S-or putea tine niste pui mici la caldura intr-un incubator pentru oua de gaina o zi cat parintii sunt plecati? A incercat cineva? Temperatura este de aproximativ 38.9 grade iar umiditatea reglabila.

17 comentarii la “Incalzirea puilor in incubator”

  1. am scos pui de porumbel la incubator
    Mica poveste e cam asa
    Aveam o pereche de jucausi de Constanta ce faceau oua cu coaja subtire cu toate ca primeau tot ce le era necesar
    Din dorinta de ai reproduce leam pus lor oua de plastic si ouale bune la incubator cu oua de curca
    Si au ecolzat fara probleme
    De tinut puii nu stiu.. dar cred ca n u sunt probleme
    Succes

  2. Am auzit că ,dacă puii ,,scoși la incubator” ,abia ieșiți din ou, sunt lăsați mai mult de 2-3 ore în continuare în acel incubator au probleme cu ochii , mai precis li se usucă ochii . Nu am încercat cu puii de porumbei ,dar ,am păstrat ouă de la porumbei ,timp de mai multe zile ,în ,,clocitoare ” și nu am avut nici un fel de probleme .

  3. Se pot tine si ouale de porumbel la incubator cat sunt plecati sambata spre duminita la primele etape de viteza … dar si la maraton , de joi pana duminica, luni.

    Pentru puii de 2-3 zile este ok dar pentru cei de 5 zile si mai mult , nu prea… o sa.i gasesti gafaind a doua zi … din cauza temperaturii mult prea ridicate . Te sfatuiesc ca pt cei mari sa crapi putin incubatorul pentru a intra mai mult aer din exterior.

  4. Vezi …. ouale trebuies intoarse , ca cele de gaina, daca stau mai mult de 12 ore in incubator…. plus umiditatea….

  5. Ar fi vorba de oua ciocnite sau pui de o zi.

    Interesanta treaba cu uscatul ochilor, nu am mai auzit. Dar daca la puii de gaina se cere umiditate de peste 70% cand eclozeaza nu prea vad cum li s-ar usca ochii.

  6. Simplu ,citește instructiunile de folosire ale unui incubator .

  7. @Gica:pe viitor daca mai ai probleme cu coaja oualor incerca selevit in apa sau vitamina d 3 si pastile de calciu.aveam o femela care imi oua primu ou cu coaja foarte subtire si poroasa si al doilea ou fara coaja cu toate ca are mancare diversificata + vitamineral si grit. cum nu ii mai dau selevit( care contine vitamina d3 ) cum incepe sa oua prost , cum ii dau combinatia aia face o minunatie de oua frumoase cu coaja tare si lucioasa .Are ea o problema ceva dar am gasit solutia care pare sa mearga

  8. pot fi inveliti cu o carpa de lana ,vor rezista,sau pusi la porumbei care stau acasa si clocesc

  9. @RB: daca bagi pui mici la porumbei care clocesc de 2-3 zile nu ii resping? Nu am incercat niciodata, mi se pare cam fortat.

  10. @por.ro – Depinde de porumbel . Sunt unii care ii accepta , fiind in faza in care bat la cuib , fara sa oua . Sunt unii care nu-i accepta nici daca ouale lor ar ecloza peste 2-3 zile . Am experimentat ambele situatii.

  11. RB
    Vor incerca sa ii hraneasca si fortezi porumbelul aiurea..
    cand va scoate puii lui nu va mai intelege nimic

  12. La mine o pereche a acceptat puii abia scosi, pozitia parintilor adoptivi fiind pe oua , adica cloceau, dar nu au avut timp sa prepare laptele in gusa si…………s-a vazut in dezvoltarea lor.

  13. Primul an in care am pus oua la incubator, m.au speriat si pe mine cativa cu “ochii lipiti”. Nici o treaba, Sunt bine toti :)

  14. La ce temperatura ati pastrat ouale de porumbel in incubator ? Si la cat timp trebuie intoarse ? Multumesc

  15. Încercați cu câteva perechi de toboșari. Țin extrem de mult la cuib.cand părinții sunt plecați la maraton se înființează grădinița tobosarilor.cate 5-6 pui de diferite mărimi, fără o diferență exagerata, disperarea# incălțaților# de a hrănii toată suflarea.fantastic.

  16. am procedat mereu asa,nu s a intamplat sa nu i accepte,ce inseamna sa i respinga ,sa i dea jos din cuib? nu,am procedat asa numai cu puii mici de cateva zile,care ar ingheta fara protectie,pe ei se aseaza clocitorii si au placere mare,e vorba de concursurilr scurte,nu i zapaceste cum zice cineva ca i deruteaza,problema e la maratoane ,mor de foame daca nu ai pui de varsta apropiata







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *