aene-1Buna seara!
Dupa cum stim majoritatea incepatorilor au inceput acest sport cu celebrii gutani care erau foarte usor de procurat. Ei bine eu fac parte din acei incepatori, in anul 2012 cand mi-am luat primii porumbei respectivii gutani pe care ii vedeam ca pe campionii cotetului, eram doar un copil lipsit de experienta! Usor usor au inceput sa se inmulteasca si eram fascinat de zborul lor. Dupa ce am dus 4 “campioni” la un zbor de 20 km si am ramas fara ei mi-am dat seama ca trebuie sa scap de ei si sa imi iau ceva cu adevarat bun!

Zis si facut, ma apuc sa strang bani, prima data sa-mi fac un cotet cat de cat bun, apoi in toamna anului 2015 urmeaza sa achizitionez 6 pasari pentru matca de la 2 crescatori din Pitesti domnul Ion Florentin si domnul Lambrin Marius care mi-au vandut 4 respectiv 2 pasari!

Am inceput sa prind incredere in mine, cu aceste pasari sigur voi reusi. Acum in toamna anului 2016 ma simt mandru ca am reusit sa imi formez un lot de 20 de pui pentru anul urmator. Bineinteles ca nu am renuntat la gutani si in prezent am o pereche pe care o tin pe post de doici ca sa scot mai multi pui dintr-o pereche de matca! Din toamna anului 2015 am inceput sa studiez aceste pasari, despre sistemul lor, naparlirea, inmultirea si categoriile de zbor!

Am cautat porumbeii prin clasamente si am ramas placut surprins ca am reusit sa gasesc 2 dintre ei clasati la concursurile de viteza demifond care sunt favoritele mele, dar am gasit si o pasare angajata la 2 etape de maraton! Atasez cateva poze cu lotul meu de pui si pasarile din matca si cu doica mea motata rosie!

Ene Andrei