Incepator: de la gutani la voiajorii de concurs

aene-1Buna seara!
Dupa cum stim majoritatea incepatorilor au inceput acest sport cu celebrii gutani care erau foarte usor de procurat. Ei bine eu fac parte din acei incepatori, in anul 2012 cand mi-am luat primii porumbei respectivii gutani pe care ii vedeam ca pe campionii cotetului, eram doar un copil lipsit de experienta! Usor usor au inceput sa se inmulteasca si eram fascinat de zborul lor. Dupa ce am dus 4 “campioni” la un zbor de 20 km si am ramas fara ei mi-am dat seama ca trebuie sa scap de ei si sa imi iau ceva cu adevarat bun!

Zis si facut, ma apuc sa strang bani, prima data sa-mi fac un cotet cat de cat bun, apoi in toamna anului 2015 urmeaza sa achizitionez 6 pasari pentru matca de la 2 crescatori din Pitesti domnul Ion Florentin si domnul Lambrin Marius care mi-au vandut 4 respectiv 2 pasari!

Am inceput sa prind incredere in mine, cu aceste pasari sigur voi reusi. Acum in toamna anului 2016 ma simt mandru ca am reusit sa imi formez un lot de 20 de pui pentru anul urmator. Bineinteles ca nu am renuntat la gutani si in prezent am o pereche pe care o tin pe post de doici ca sa scot mai multi pui dintr-o pereche de matca! Din toamna anului 2015 am inceput sa studiez aceste pasari, despre sistemul lor, naparlirea, inmultirea si categoriile de zbor!

Am cautat porumbeii prin clasamente si am ramas placut surprins ca am reusit sa gasesc 2 dintre ei clasati la concursurile de viteza demifond care sunt favoritele mele, dar am gasit si o pasare angajata la 2 etape de maraton! Atasez cateva poze cu lotul meu de pui si pasarile din matca si cu doica mea motata rosie!

Ene Andrei

9 comentarii la “Incepator: de la gutani la voiajorii de concurs”

  1. Sunt buni si gutanii la ceva…
    Paradoxal, acum daca vreau sa gasesc gutani clasici, este aproape imposibil, majoritatea fiind hibridizati cu voiajorii pierduti.

    Arata bine porumbeii.

    Este foarte bine ca avem incepatori… sper ca cei care iti vor fi colegi sa iti usureze intrarea la zboruri, ca si asa sunt destul de dificile si iti trebuie multa ambitie. Succes!

  2. Noi avem o situatie mai delicata nu vor sa formeze macar un centru de imbarcare si la noi, si sunt nevoit sa.i dau unu om care de asemenea zboara si el sa ii bage si pe ai mei cu ai lui!
    Multumesc frumos!

  3. Mult succes cu ei! Usor si progresiv o sa inveti din ce in ce mai mult despre ei. :)

  4. Sa ai mult noroc in drumul pe care ai pornit Norocul si răbdarea sunt doua lucruri esențiale in sportul columbofil.

  5. Felicitari Andrei !
    Ma bucur cand vad ca vin din urma tineri columbofili , este o pasiune foarte frumoasa atunci cand este facuta cu dragoste si daruire .
    Cat despre gutani , eu ma folosesc de ei chiar si acum dupa 30 de columbofilie .
    Vant in pene !

  6. Chiar este o pasiune frumoasa , si parintii mei ar trebuii sa fie fericiti ca nu dau banii pe tigari sau droguri, de drogat ma droghez doar cu mirosul de gaineat din cotet :))

  7. Bravo pustule.Sti ce vrei si nu pierzi timpul.Drumul asta spre columbofilie pare usor in prima faza,dar un singur lucru sa nu uiti,indiferent cit va fi de greu,nu da inapoi.Chiar daca vei ramine cu un singur porumbel,sa nu te panichezi,mergi inainte si vei vedea ca numai cu curaj vei da inainte.Eu ma ofer sa iti dau o pereche de porumbei si 4 pui din linile mele daca esti de acord.Daca tu sau parintii tai aveti drum prin Craiova eu iti fac cadou acesti porumbei.Daca esti de acord,lasa un nr de tf si te contactez eu,sau intra pe sunphot pe numele asta..marialmaandmari.sunphoto.ro si vezi porumbeii mei.As fi bucuros sa accepti.Vreau sa iti dau mai mult curaj.Astept raspunsul tau.

  8. Andrei in 2017 perioada mai-iunie din a 3-a serie de pui iti pot da 3 perechi fara a avea pretentii materiale, daca esti interesat contacteaza-ma ibgii@aol.com este mailul meu.
    Numai bine si succes!







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *