Povesti de la Periferia Bucurestiului

columbofili-balconari-bucuresti
PeriferiaB – “Culegem poveștile periferiei Bucureștiului și ale oamenilor ei – ale celor care, locuind aici, vor să se apropie sau, din contra, să se depărteze de oraș.

Ne interesează acest spațiu fluid, aparent fără reguli, un no man’s land într-o continuă mobiliate, ce migrează spre exterior o dată cu dezvoltarea orașului. Grataragii, corporatiști, pescari, nou-îmbogățiți, persoane defavorizate, columbofili, ciobani – cu toții, dintr-un motiv sau altul, își intersectează viețile în inelul periferic al capitalei. Observăm modul în care oamenii investesc într-un petec de pământ, fie și doar pentru câteva ore, la un picnic, fie pe viață, cumpărându-l și transformându-l. Suntem fascinați de puzderia de microuniversuri create din diversele nevoi, fantezii sau hobby-uri.”

Gasiti 2 columbofili rasfoind cele cateva reportaje-fotografii, dar toate sunt interesante.
http://periferiab.ro/exploreaza/

Categories Diverse

7 comentarii la “Povesti de la Periferia Bucurestiului”

 1. Foarte interesante reportajele.

  Nu stiu de ce dar m-a cuprins un sentiment de tristete. Ma cutremurat expresia ,,cartiere dormitor”. Doamneeee cat adevar !!!!

  Ajung oamenii sa plateasca in rate pe 30 ani, niste pereti in care doar dorm. Platesti 30 de ani ca sa ajungi sa dormi in el.

  Bineinteles ca cei care ,,au sansa” sa se imprumute pe 30 de ani, nu vad cum ar ajunge ,,acasa”(cartierul-apartamentul-dormitor) mai devreme de 8 seara.

  Cat de cunoscute imi sunt imaginile cu columbofilii care isi cresc porumbeii pe balcon.

  Iarasi trist, in poze vad oameni in varsta care stiu sa se bucure de viata si natura (pescuit, baie, privitul cerului, etc). E adevarat generatia imprumutata pe 30 de ani, are un hobby sigur: plata ratelor lunare.

  Imi pare totusi rau ca nu mai locuiesc in Bucuresti. Acolo si doar acolo ai cele mai mari sanse sa descoperi oameni mai ,,altfel”. Cu toate relele lui Bucurestiul aduna si oameni pe care mai rar ii gasesti prin tara.

  Multumesc realizatorilor reportajului si bineinteles colegului Cosmin Tudor. Chiar m-ati emotionat.

 2. Cel mai tare articol din ultimul an.Felicitari D le Dejan

 3. Frumos proiect si foarte interesanta povestea de viata a lui Pavelescu Narcis.

 4. cine il cunoaste pe narcis stie ca spune adevarul.chiar asa esteComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *