Inovatia aduce beneficii – WINPUT

Sportul curselor de porumbei devine din ce în ce mai profesionist. În acest sens, pentru a obține succesul dorit, toate cerințele trebuie optimizate. Crescătorii trebuie să-și păstreze păsările într-o formă optimă, într-un mod cât mai simplu posibil. Pentru a optimiza sistemul de hrănire am dezvolat un produs nou, numit Winput.

Acesta este recomandat spre folosință în diferite sisteme de hrănire, iar crescătorii pot folosi acest produs peste tot în lume. Winput este rezultatul a numeroși ani de cercetare în dezvoltarea unui supliment consistent și sistematic destinat optimizării sănătății și performanței porumbeilor de cursă, pentru un an întreg. În cadrul acestei formule, printr-un proces patentat s-au combinat nutrienți esențiali, aditivi și substanțe active ce au luat forma unei tablete învelite.

Un simplu amestec de cereale pentru porumbei nu pot acoperi înteraga cantitate necesară de nutrienți. Un plus zilnic de Winput combinat cu cerealele de sezon vor aduce beneficii porumbeilor d-voastră. Winput va contribui la asigurarea eficienței tuturor proceselor metabolice esențiale și funcționale.

Acesta reprezintă o condiție prealabilă pentru:
• Sanatate de top
• Un sistem imunitar puternic
• Creșterea unor pui de primă clasă
• O schimbare optimă a penajului ce favorizează un sezon al curselor plin de succes

Winput – “Protectorul total” face acest lucru posibil. Winput conține o combinație echilibrată de vitamine, minerale, oligoelemente și amino acizi esențiali porumbeilor de curse.

Un flux digestiv stabil
În urma studiilor efectuate s-a descoperit faptul că în special fibrele pot contribui într-un mod semnificativ la lărgirea vililor ce duce la creșterea activității enzimelor. O absorbție îmbunătățită a proteinelor și o conversie a hranei împiedică la colonizarea bacteriilor E.coli atât de periculoase pentru intestinul subțire. Acest fapt contribuie la dezvoltarea bolilor, în special la exemplarele tinere pentru care E.Coli are o putere distructivă mai mare.

Winput și bolile puilor
Winput conține arome funcționale care contribuie la dezvoltarea poftei de mâncare. În acest sens, cunoaștem faptul că Allicin este cel mai eficient anti-bacterian natural pe care-l avem. Din păcate Allicinul din extract de usturoi nu este stabil, si se volatilizeaza in aer, prin urmare pentru suplimentul Winput folosim usturoi uscat și înghețat.

Catalizatorul enzimatic al allicin-ului în cadrul culturilor de porumbei are un efect bactericid. În caz de boală (la exemplarele tinere) Allicinul ajută la echilibrarea digestiei și la o stabilizare intestinală. Cu ajutorul acestui supliment, Winput, s-au înregistrat rezultate extraordinare în cadrul experimentelor alimentare realizate pe pui, ce întâmpinau probleme grave de sănătate în special la Boala Puilor. Winput conține deasemenea și ingrediente pro-biotice care contribuie la colonizarea pozitivă a lactobacililor și bifidobacteriilor în aparatul digestiv ceea ce conferă un grad mai ridicat de sănătate pentru porumbei, pe întreg anul.

Creșterea numărului de celule roșii
Winput conține deasemenea și substanțe organice pe bază de fier care contribuie la formarea particulelor de celule roșii în timpul și după un antrenament intens.

Unul dintre ingredientele principale ale produsului Winput este BIOSFOUR B4. Acesta contribuie la îmbunătățirea dietei printr-o cantitate echilibrată de FZB (fosfat de zahăr de bază), RNA pur și acizi organici care suplimentează nutrienții de bază necesari creșterii celulelor. Duce la creșterea vitezei de divizare a celulelor în funcție de potențialul genetic. Este deasemenea un facilitator imunizant care ajută sistemul de imunitate să reacționeze rapid la schimbările din jur, specific și eficient, fără risipirea energiei în procese inutile de apărare. Datorită acestui fapt crește semnificativ vitalitatea, activitatea imunitară și performanțele generale ale păsării.

Cerința de bază a acestui proces de optimizare este dată de o aprovizionare suficientă cu “materiale de construcție” necesare diviziunii celulelor. Winput oferă organismelor exact acest tip de substanțe (PSB) într-o formă adaptată pentru favorizarea creșterii celulelor care contribuie la dezvoltarea sănătății porumbeilor. Această lucru întărește vitalitatea și scurtează fazele de regenerare după un efort fizic intens, ceea ce ridică standardul performanței păsării. Rezultatele testelor efectuate în universități și colegii atestă acest fapt.

Îmbunătățirea sistemului imuntar înseamnă:
•Un răspuns eficient și rapid prin: accelerarea procesului de divizare a celulelor, stimularea imunoglobulinei active din celule (limfocitele, macrofagele și celulele ucigașe) implicare în procesul imunitar.
•Reducerea ratei de deces în rândul puilor printr-o dezvoltare mai rapidă a sistemului imunitar de adaptabilitate la mediu
•Creșterea rezistenței prin: reacții imunitare mai bune față de diferite infecții (boli specifice puilor etc)
•O protecție imunitară mai eficientă, prin vaccinarea cu produse îmbunătățite, contra corpilor străini

Creșterea fertilității prin:
•Creșterea calității spermei
•Ovule de calitate superioară
•Motilitatea mai mare a spermatozoizilor
•Îmbunătățirea structurii gălbenușului și cojii oului (strict îmbunătățirea calității)

Îmbunătățirea performanței de zbor prin:
•Creșterea oxigenului transportat în sânge
•Creșterea cantității de globule roșii
•Un metabolism mai încet prin împiedicarea acumulării produsele dăunătoare acestuia, spre exemplu acidul lactic în cadrul unui stres fizic intens
•Îmbunătățește performanța musculară
•Ajută la relaxarea rapidă după activitatea fizică prin recuperarea energiei pierdute

Accelerează procesul de vindecare prin:
•Vindecarea rapidă a rănilor
•Îmbunătățește regenerarea țesuturilor sau a organelor în urma unor modificări cauzate de efecte chimice
•Îmbunătățește regenerarea celulelor vii care au fost contaminate (exemplu – intoxicație cu toxine)

Îmbunătățește procesul de creștere prin:
•Îmbunătățirea digestiei nutrienților prin extinderea suprafeței de vilozitate intestinală
•O floră intestinală stabilă, prin creșterea pozitivă a numărului de bacterii lactobacillus și bifidobacterium
•Eliminarea germenilor colibacili negativi
•Îmbunătățirea creșterii masei musculare și a funcției acesteia
•Întârirea structurii osoase

Recomandări de folosire:
În funcție de sezon, Winput se recomandă hranei zilnice dar în cantități diferite. Este recomandată hrănirea părăsărilor cu Winput înaintea de hrana obișnuită. Din experiență, acest produs ar trebui oferit prima dată împreună cu mixul de cereale (vezi mai sus) în modul următor:
1 cană de Winput cu 2 Căni de semințe mici, într-o măsură proporțională de 2:1. Recomandăm acest sistem de mix al hranei zilnice înainte de oferirea cerealelor esențiale.

Recomandări specifice:
Pentru porumbei de matca: 2 grame zilnic
Pentru porumbei de curse: de la începutul sezonului de curse 3 – 4 grame zilnic
Pentru pui: 3 grame zilnic/porumbel (maxim 6 grame)
În caz de boli grave în rândul puilor (vomitare și excremente verzi): 10 grame/porumbel dimineața și seara timp de 2 zile, dar nu mai mult de 5 zile (în timpul acesta nu se mai permite altă hrană)
La schimbarea penajului: 2 grame/zi
Pe timp de iarnă: 1 gram/zi

Winput – Bisfour B4 FZB (fosfat de zahăr de bază)

Supliment suficient ce conține ingrediente bioactive cu ”materiale de construcție” necesare divizării celulelor

Greutate/unitate : 3 kg

•B3 FZB oferă celulelor suficient fosfat de zahăr de baă. B4 FZB suplimentează nutrienții de bază pentru celulele de creștere și prevede îmbunătățirea semnificativă a vitalității, imunității și performanței păsărilor
•Capacitatea de oxigen din celule conține fier activ din abundență, fier organic-formiat și fier chelat
•Fibre speciale pentru îmbunătățirea sistemului de hrană
•Constipația e reglată de aromele funcționale
•Flora intestinală naturală este stabilizată de substanțele prebiotice
•Membranele celulare sunt protejate prin Vitamina E, C și Selenium
•Winput conține toate elementele vitaminizante, mineralele, oligoelemente și aminoacizi pentru o îngrijire adecvată

Recomandări de hrană:
Pe timp de reproducere: 2 grame/porumbel/zi
Pe timp de curse: la începutul curselor: 3 – 4 grame/porumbel/zi
Pentru pui: 3 grame/ porumbel/zi => max 6. Grame
În cazul bolilor specifice puilor: 10 grame/porumbel de 4 x/zi (nu se permite altă hrană în timpul acesta)

Se recomandă Winput în combinație cu mixtura de semințe înainte de hrana propriu-zisă. Poate fi integrat în sistemul normal de hrană pentru a echilibra deficitul mixului de cerale.

Articol de www.rohnfried.ro

Categories Stiri