52 comentarii la “Interviu televizat cu Marius Andrei”

  1. Cand ajungi sa ai atat de multi porumbei, este limpede pt. toata lumea ca este o afacere…eu unul n-am cumparat si nici n-am sa cumpar porumbei de la acesti crescatori, chiar daca au rezultate foarte bune la nivel national, asta datorita faptului ca la ei este noroc peste 80-90% avand un numar foarte mare de porumbei angajati etapa de etapa la concursuri…
    Pt. incepatori, sfatul meu este sa caute crescatori care angajeaza porumbei putini in concursuri, maxim 50 si au rezultate, chiar daca nu de locul 1-2-3 cum tind cei cu industrie in acest sport, dupa cum am spus, la ei este noroc ca din 1000 pasari cum spunea Marius Andrei ca detine sa ai 1-2-3 varfuri in fata celor care au 20-30 porumbei…
    Astfel de reportaje au ca scop doar reclama, nimic mai mult…pt. ei intretinerea a sute, mii de porumbei costa extraordinar de mult si pt. asta trebuie sa-si vanda o buna parte din pui, sau porumbei cu rezultate.
    O concluzie personala, acesti crescatori, chiar daca au fost pasionati inraiti acum foarte mult timp, cand au ajuns la industrie, pasiunea a ramas undeva mult in spate !!!

  2. bravo Andrei Doran toata stima. sportul columbofil a devenit o afacere pentru unii.

  3. com 2: nu este rau sa ai multi porumbei.. este rau sa ai multi porumbei si putine rezultate..daca din 100 de pasari 70 au rezultate(ma abtin sa spun norme) asta ar fi ceva bun…
    inca ceva: nu este vorba de noroc in columbofilie..decat in foarte mica masura..daca cineva are 150 de pasari cu care concureaza si tu ai 5, sunt sanse egale pentru amandoi de a castiga un concurs..o vorba spusa de maestrul Carmazan suna cam asa:”porumbeii concureaza unu la unu” si imi place enorm..daca ai multi si prosti, degeaba..dar nu neaparat daca sunt multi, sunt prosti..
    sunt, pe e o parte, de acord cu tine pentru ca un numar mare de pasari este greu de tinut sub control..deci si rezultatele lasa de dorit..
    trebuie tinut cont, in cazul achizitionarii de pasari, si de procentul de pasari clasate din totalul de pasari.. astfel, mai bine iei de la cineva care a clasat 7 din 10 decat de la cineva care a clasat 40 din 150…
    PORUMBEII CONCUREAZA 1 LA 1… NU UITATI

  4. Deacum hai cu comentarii de jugnire si de ponegrire..omul a dat un intreviu si n-a bagat mana in buzunarul nimanui, face ce crede de cuvinta si ceea ce ii place…A investit foarte mul, vedeti cate linii de porumbei detine, loturi intregi de la crescatori celebri, intradevar nu e la indemana orcui sa faca ce face omul asta dar de acum hai sa nu ponegrim. Fiecare acasa la el se administreaza cum poate si cum vrea..Si a spus omul ca mai are 2 asociati. Mult succes domnule Marius Andrei.

  5. Porumbeii concureaza 1 la 1 dar ca sa descoperi unul ala trebuie sa cresti o armata. Dati-mi si mie 3 exemple, nu mai multe, de crescatori care scot 10 pui pe an si ajung campioni nationali si se mentin acolo an de an.

    E foarte usor sa tot tocim placa asta cu “calitate nu cantitate” de parca din fiecare ou ar iesi numai superstaruri la cine cunoaste meserie.

  6. o afirmatie din ce in ce mai eronata si totusi prinde mare contur in aceasta lume:” porumbeii concureaza unul la unul”

    nimic mai fals.

    da, pot sa spun ca este total adevarata doar daca se angajeaza cate un singur porumbel din partea fiecarui crescator.

    sa luam prin analogie: steaua , 11 jucatori + 30 care stau degeaba pe teren – barcelona 11 jucatori si atat. Pentru a marca, barcelonei ii trebuie un efort dublu pentru joncla printre cei 30 care stau degeaba dar totusi apartin stelei.

    asa si in acest sport: nu-i echitabil sa compari un crescator care reproduce 500 de pui anual si merge in concurs cu 300, dupa nenumarate selectii, si un crescator care reproduce anula 30 de pui si merge in concurs cu ei , dupa nenumarate selectii, cu 20.

  7. Din dorinta de a ponegri oameni pe care nu putem sa-i ajungem facem afirmatile de la comentul 2.
    Recent pe Pipa a fost o licitatie totala a unui Belgian care zbura bine porubeii cu rezultate excelente,pasarile lui peste 300 de bucati sau vandut cu aproape 1600000 euro deci cu o medie de peste 5000 ,poate asta le este si valoarea,dar daca la licitatie ar fi participat doar romani cu siguranta nu ajungea la suma de 150 euro de pasare.Noi vrem totul pe bani putini si daca se poate chiar gratis si imediat rezultate ca altfel renuntam la pasari.Felicit pe Andrei Marius un columbofil adevarat un om de mare caracter care stie sa aprecieze o pasare buna de la crescatori adevarati,sa avem cati mai multi oameni ca el si columbofilia ar fi mult mai buna.

  8. in opinia mea, fiecare parere din comentariile de mai sus, se sustine. si ce e foarte ciudat, intr-o masura sunt de acord cu toate.:) bine, dar pana la urma cine sunt eu sa fiu de acord:). am doar 19 porumbei si cand mi-au zburat doi pe inserat(pentru ca s-au speriat de umbra lor) si i-a prins noaptea zburand am intrat in panica.:) un prieten de aici stie povestea, pentru ca nu m-am putut abtine si l-am sunat(cred ca in mintea mea era ceva de genul, o sa imi spuna sa fac dracului ceva ce nu stiu sa fac si asa ii voi aduce inapoi) amuzant, dar totusi adevarat. si pe bune, chiar l-am sunat. pana dimineata mi-am spus ca daca continui asa o sa o iau razna. adica mi-am facut curaj. in fine, dimineata cine era la prima ora in curte, cu ochii lipiti de cer? eu, ala curajosul. din fericire erau teferi si zburau pe deasupra curtii. am stat o ora si ei tot zburau,. de fapt, eu asteptam sa intre sa ii verific daca sunt intregi. pana la urma am plecat la munca si i-am lasat zburand. evident ca nu aveau nimic, altfel nu aveau cum sa zboare atat, mi-am spus.

    ce vreau eu sa punctez aici, este faptul ca unii dintre noi au pus peste trairile astea(gen: aoleu sa nu se intample ceva!!!) , au pus performanta. si asa cum am mai spus, in felul lor au dreptate. la fel si cei care sunt ca mine. as spune ca e egala. sincer, dupa noaptea aia, eu ii privesc pe cei doi care au zburat pe intuneric si a doua zi erau intregi si iar zburau, ca pe niste campioni.

    daca as pune in balanta, diferenta dintre campionii mei si campionii celor care fac performanta, este increderea. increderea in pasarile pe care le ai.

    sa zicem ca intr-o zi voi dori sa faca o afacere din asta. cu tot respectul pentru cei care au multi porumbei, nu as creste niciodata o mie de porumbei. de ce!? e simplu. daca nu am incredere in 19, cum as putea avea in 1.000? nu o luati matematic. ar fi o greseala. evident unii vor intelege ceea ce am vrut sa scot in evidenta, iar altii nu. dar nu ma supar:) luati-l ca pe un sfat necolumbufofil(pentru ca tine de altceva). :)

    p.s.: cand ai multi, energia pierduta este direct proportionala cu numarul lor. si nu ma refer aici la energia consumata pe curatatul rahatului. nici macar nu ai timp sa ii privesti pe toti.

    zi faina tuturor!

  9. Se tot vorbeste ca unii practica columbofilia pentru bani (ca afacere) si ma intreb daca nu cumva marea majoritate a columbofililor nu viseaza sa poata valorifica niste porumbei pentru a compensa cheltuielile cu intretinerea pentru zburatori si matca.
    Nu cred ca este corect sa judecam oamenii care au vrut si au reusit sa dezvolte din asta o afacere. E foarte usor sa stai in fata calculatorului si sa scrii comentarii. SPORTUL indiferent de natura lui este o AFACERE si fara investitii (care ulterior trebuiesc scoase) nu se poate creea un mediu bun pentru dezvoltarea performantelor.
    E foarte la moda sa te dai iubitor de animale, sa nu vrei un profit de pe urma lor, dar cred ca sunt doar vorbe.
    “Astfel de reportaje au ca scop doar reclama” , dar ca sa ajungi sa dai un interviu pe un post TV si sa-ti faci reclama trebuie sa fii in fruntea unor clasamente altfel nu te baga nimeni in seama.

  10. Porumbei.ro @ sunt si in tara la noi astfel de crescatori, care au putine perechi la matca, zboara undeva la 30 pui respectiv maturi iar rezultetele an de an sunt la cel mai inalt nivel, si aici imi permit sa il dau exemplu pe d-nul Petrache Florin.
    A fi campion nu inseamna an de an sa fi locul 1 National, inseamna an de an sa te mentii in top 10 national, aia face diferenta.
    An de an apar fete noi, fete care ridica cupa de 1 National, insa pana anul urmator dispar…aprecierea maxima e a celor ce se mentin. Si stiti de acesti crescatori cu mini crescatorii nu au parte de o asa mare mediatizare ?…pentru ca ei nu au porumbei sa vanda, nu au porumbei de comercializare ;)

  11. Pana la urma, in viata asta e ideal daca reusesti sa iti castigi existenta facand ce-ti place. Daca poti trai din porumbei, de ce sa ramai la o slujba pe care o urasti, si sa te ocupi de porumbei doar 1-2 ore pe fuga atunci cand apuci? Da, unii din marii investitori nici macar nu traiesc din porumbei, ii cumpara asa la nivel de colectionar, nu dau cu spaclul, nu ineleaza ei puii, nu si-i cunosc, vad doar niste cifre la final de an si ceva hartii cu patratele unde sunt trecuti parinti si bunici celebri, mai mult sau mai putin imaginari. E un alt fel de a avea porumbei, pe care nu-l inteleg, dar la fel nu pot intelege cresterea raselor de ornament care nu zboara, sau pescuitul. Fiecare cu ale lui.

    @Andrei Doran: daca te uiti la prima etapa de anul asta la maturi, Andrei Marius a inceput cu un lot de aproximativ 100 nicidecum 1000. E doar dublul cifrei ideale de 50 pe care o amintesti. Unii au foarte multi pui si matca, poate de aici cifra totala asa mare (columbodroame, etc).

    @Clau: cred ca ar mai fi Preda Gheorghe, etc. Poate se ajunge la asemenea cifre dupa ce cauti ani de zile reproducatori dovediti.

    @Victor M.: anul asta fix inainte de prima etapa cu vreo saptamana mi-a trecut o pisica pe langa cotet si mi-au ramas noaptea in zbor 25 de maturi. A doua zi veneau ca de la maraton cate unul, s-au strans 24. Misto debut, si acum mi se ridica parul pe maini cand ma gandesc cum vajaiau pe semiintuneric pe sus.

  12. @ioan 11: amice, din cele 300 de pasari ale aluia vandute, nu gasesti 10 mai bune decat ale unor crescatori de la noi din tara din top 10 national, sunt crescatori care ocupa locul 1 si 2, locurile 1 si 3 la diferite categorii, de ex la As Fond, As Maraton…stii ce pret s-au oferit pt. aceste pasari ? Daca nu stii abtine-te, s-au oferit preturi de 10 ori mai mici decat pe un singur barzoi d-al aluia cu 300 bucati vandute si aici vorbim la noi de LOCUL 1 NATIONAL AS ! In Romania nu se platesc porumbeii la adevarata lor valoare, pe PIPA se umfla preturile si de 10 ori, acolo sunt afaceri de mult stiute si cine a citit suficient de mult stie si ce manevre se invart p-acolo…
    @porumbei.ro: eu am dat un sfat catre incepatori de unde sa-si achizitioneze pasari daca vor sa inceapa acest sport…ai spus ca nu sunt 3 crescatori in tara care se gasesc an de an acolo…unul l-ai gasit singur, iti mai pot spune eu inca 10 nu doar 2 pt. a completa trio-ul, nu trebuiesc sa fie 1-2-3 an de an, dar cand te uiti in catalog gasesti persoanele respective in top 10 macar la o categorie…Cobzaru Daniel, Tataru Eugen, Moise Dinu, Asmarandei Florentin,Plavitu Liviu…etc…sunt crescatori si la UCPR, nu doar la FCPR…de unde-ti poti achizitiona porumbei…cifrele nu-s batute-n cuie ca zboara 30, 50 sau 100, am avut si eu 70 de pui anul acesta, la maturi nu depasesc 50 in fisa de start mai trecandu-i o data prin sita in primavara…dar de aici si pana a avea peste 500 este diferenta ca de la cer la pamant…

    Si ca sa lamuresc problema cu norocul si de ce trebuiesc porumbei alesi de la crescatori care zboara putini si nu cu sutele…eu sau oricare alt crescator, concurez 30 porumbei, de acolo imi aleg 10 si sigur minim 5 imi realizeaza norme, nu ma refer la locurile 1-2-3, nici ca-mi pasa prea mult, eu zbor din pasiune, pt. ca eu in cei 30 porumbei ce-i am pregatiti pt. anul ce urmeaza am o selectie la sange si am acolo doar ce-i mai bun, din 30 imi aleg iarasi fruntea…..intri tu sau oricare alt crescator la marius andrei si din cei 1000, sau 500 cati vrei tu iti alegi si tu 10, sa vedem cati realizeaza norme…apoi stam de vorba ! Este si normal ca din sutele de porumbei se gasesc 10 mai buni decat ai mei, dar ii stii p-aia 10 ? D-aia sfatul meu pt. incepatori este sa aleaga crescatorii cu porumbei putini si rezultate pt. ca din 10 pui cumparati 2-3 cu siguranta sunt buni si-or sa fie mandri de ei, decat de la unul care-ti pune pe tava 500 pui si sa-ti alegi…din 10 o sa pierzi minim 9 si dezamagirea este de 10 ori mai mare…
    Pana la urma fiecare face ce vrea, eu am spus aici ce m-au invatat si pe mine altii, dar dupa ce cheltuisem cam tot bugetul ce-l aveam pt. achizitii cand m-am apucat sa concurez cu porumbeii voiajori, apoi cu greu mai strangi sa-ti cumperi niste pasari cu adevarat veritabile, dupa ce-ai invatat pe parcurs din greseli.

  13. Porumbei.ro (com. 16) – sa produci un pui dintr-o rasa ornamentala, care sa aiba un desen deosebit spre exemplu, iti produce la fel de multa satisfactie ca obtinerea unui loc fruntas in sezon cu voiajorii.

    Ref. dl. Andrei, felicitari pt. ca poate, pt. ca are cu ce si asa mai departe!
    Cine nu poate, cine nu are cu ce, etc. ….. viata-i nedreapta.

  14. vedeti de ce au ajuns atat de cunoscuti fratii janssen?

    au crescut tot timpul porumbei putini, au reprodus tot timpul putini pui si au concurat tot timpul cu un numar foarte restrans de porumbei iar rezultatele nu intarziau sa apara.

    nu s-au lacomit cand cererile de pui au inceput sa curga ci si-au pastrat aceeasi regula in sectorul de matca, asteptand chiar si 2 ani pentru a primi un pui.

    puii se vandeau foarte scump, costand, in perioada de aur si 10 mii de dolari unul. spre sfarsitul dinastiei, un pui costa 2500 de euro.

    oare, ce s-ar fii intamplat daca fratii janssen s-ar fi lacomit si si-ar fi construit niste voliere imense pline cu porumbei de matca din care s-ar fi reprodus anual peste 500 de pui?

    nu cred ca ar mai fi beneficiat de atata notorietate aceasta dinastie.

  15. @9 porumbei.ro

    Preda Gheorghe…nu chiar 10 pui pe an dar uitate ce numar are la zboruri si ai sa vezi rezultate.

    retine Preda Gheorghe,jud Olt,FCPR

  16. Am un prieten pescar inrait, care m-a intrebat intr_o zi: bai Gicule, ce placere este asta a ta cu porumbeii ? Ce intelegi din ei ? Si raspunsul meu a venit instantaneu: bai ….cutare, nici eu nu inteleg ce placere aveti voi (pescarii), sa stati ca………ore in sir, sa va uitati la o pluta daca se misca, ba mai mult sa veniti acasa cu “tolba” goala. Baiatul a inteles, si apreciaza hobby-ul nostru. Cred ca, asa trebuie sa intelegem si noi, dragostea colegilor nostrii ptr. porumbeii de frumusete ( standard fara palmares ), rasa mica ( frumusete, zbor, etc. ).

  17. Revin si intreb……………..trebuie sa ne placa doar animalele ( caini, pisici, cai, etc. ) de rasa ? Sau o anumita rasa ?

  18. hhmmm…din nefericire vad ca sunt interpretat gresit.. va convine sau nu, oricum asa este: porumbeii concureaza unu la unu.. insa : normal ca toti vrem si calitate si cantitate..insa naa..de multe ori este doar cantitatea..fiecare cum stie..eu nu am spus ca sa concurezi doar cu un porumbel..
    si porumbe.ro.. vrei un exemplu? am auzit(nu numai ca am auzit, ci stiu) cazuri in care columbofili cu un numar mic de porumbei au castigat locuri fruntase..
    fiecare face ce vrea in ograda lui..asta nu inseamna ca ce face este si corect

  19. A cumpara porumbei dintr-o asemenea crescatorie inseamna pierdere de vreme. Cand o sa existe in Romania crescatorii unde procentul de clasari este mereu de peste 35% la fiecare etapa aatunci voi merge poate sa achizitionez.

    Simplu daca un crescator zboara 30 de pasari si claseaza in jur de 10 mereu merg si cumpar o serie intreaga de pui dar ce ma fac daca trebuie sa cumpar de la cineva care zboara 200?

  20. Ce ma deranjeaza pe mine este faptul ca cei cu cinci porumbei trebuie sa. Plateasca la fel de mult ca cel cu 1000 cred ca daca s-ar plati de porumbel ar fi alceva ca nu i-ar mai comveni trezitiva oameni buni pe mine nu ma daca cineva plateste de porumbel si baga 1000 ca eu daca bag 1 nplatesc pentru el nu si pentru 99 ai lui bafta multa si mai ginditiva si voi un pic cred ca este timpul sa va treziti

  21. Pentru Stefan com 24, daca te uiti pe siteul FCPR vei vdea ca au crescatorul anului si acolo poti gasi oamenii cu cele mai constante echipe, o sa ramai surprins dar sunt crescatori care realizeaza clasari si de peste 80% din porumbeii angajati.

  22. Citind comentariul nr. 2 imi iau inima in dinti si afirm urmatoarele: din cate vad in ziua de azi in columbofilie foarte multi tind spre marketing excesiv, zilele astea am citit ca un anumit pui din castigatorii barcelonei respectiv 2013 si 2014 a fost cumparat contra sumei de 16 mii Euro , pai mai oameni buni normal si etic cand bagi atatia bani intr-un singur exemplar scopul nu este unu sportiv, te astepti si la un anumit profit dupa urma acestuia, pentru oamenii normali cei de rand columbofilia inseamna sport , rabdare si multa perseverenta in ceea ce practica, vorba aia hai sa nu dezgropam “mortii” dar legendele columbofiliei mondiale , de exemplu Janssen, cei care si-au pus amprenta asupra multor campioni , retinem ca unul din porumbei acestora sa pierdut la un antrenament de 20 de km distanta ca apoi sa fie recuperat de catre crescatori, ca mai apoi acel porumbel sa fie punctul de plecare spre faima mondiala, ce crescator ar mai face asta in ziua de azi sa caute un porumbel care nici din gradina sa nu ajunga acasa ?? multi dintre noi cresc si reproduc in nestire , banii invrajbesc fiinta , ratiunea, modul de a relationa cu mediul inconjurator , sa retinem in primul rand succesul inseamna truda si sudoare multa , tot respectul pentru cei care stiu sa-si administreze si care isi formeaza pasarile fara super campioni sau pui din acestia , ce garantie am ca un pui dintr-un super campion va reusi macar 50 % din performantele parintilor, daca imi va tremura chilotii sa-i dau drumul macar de la 20 de km pentru ca am dat mii de euro pe el , imi provoaca rasul chestiile astea , intradevar sunt oameni cu bani care din lene si care isi doresc urcarea cat mai rapida pe podium investesc fara resentimente, mai degraba il respect pe unul ce nu are posibilitati financiare mari dar isi antreneaza pasarile serios, fara a tine cont de pedigree, si incearca sa ajunga acolo sus prin fortele lui, regula asta e principala pentru toti columbofilii : cum un cuplu de campioni pot da un pui mediocru, la fel si un cuplu mediocru poate da un campion, aici intervine capacitate crescatorului de a relationa cu pasarile lui, simtul practic si intuitia fiecaruia!!

  23. Felicitari celor care reusesc sa transforme un hobby intr-o afacere. Nu sunt adeptul crescatorilor care detin un numeric foarte mare de porumbei, dar fiecare face cum doreste. Pentru cei care zic “nu vreau sa ma imbogatesc pe spatele porumbeilor” tin sa le precizez ca lumea este intr-o continua dezvoltare si daca inca nu si-au dat seama le zic eu ca si acest hobby este intr-o continua dezvoltare…

  24. @Razvan Birligoi porumbeii achizitionati pe bani multi sunt aceia care provin de la crescatori cu referinte foarte bune si au in spate familii foarte bune de reproducatori si zburatori, care au obtinut rezultate in competii cu o concurenta foarte mare. Acesti porumbei se introduc la matca, nu se participa la concurs cu ei ci cu puiI lor. In Romania greseala cea mai mare care o face un columbofil este aceea de a vinde/dona porumbei pe care el nu I-ar tine in cusca. Marii crescatori europeni au ajuns cunoscuti nu doar prin rezultatele zburatorilor ci si prin rezultatele reproducatorilor.

  25. Stiu ca e offtopic dar daca tot s-a inceput discutia asta despre pretul porumbeilor buni am zis sa va impartasesc si experimentul facut de mine. Neavand posibilitati financiare deosebite am incercat sa gasesc o metoda de a face ceva rezultate cu bani putini. Asa ca am cumparat porumbei de la crescatori care aveau rezultate in zona mea si care clasau peste 50% din nr de porumbei angajati. Incercam sa iau pui din porumbei care clasau mereu in primii 10% (care aveau sub 100 puncte penalizare la fiecare etapa). In 2014 am zburat porumbeii prima data mai serios si am reusit sa am cel putin 50% clasari la fiecare etapa (cu o singura exceptie la ultimul weekend cand s-a zburat Gdansk si Rozan 2 si din lipsa de timp am neglijat pregatirea lor si am reusit doar sa ii am acasa aproape toti dar cu putine clasari, zborurile respective fiind foarte grele). Am zburat un nr de 20 de porumbei din care doar 2 erau adulti, restul fiind yearlingi.
    Iar preturile pe care le-am platit pt parintii acestor porumbei care mi-au adus foarte multe satisfactii (cu locuri intre primii la fiecare etapa si un loc 4 pe judet la fond tineret) au fost intre 50 si 200 lei, deci nu foarte piperate.

    Deci, ca orice hobby, si columbofilia mananca bani dar se poate face cu cheltuieli limitate si sa ai si rezultate multumitoare.
    Numai bine!

  26. UN OM DEOSEBIT CARE A AJUTAT FOARTE MULT SPORTUL COLUMBOFIL IN ROMANIA

  27. Pentru comentariul 25 :Daca toti din clubul tau ar concura cate 5 porumbei ca tine,si ar plati la bucata, cam ce pret crezi ca ar fi de fiecare, cum ai reusi sa faci nr. de porumbei ca sa ai centru de imbarcare si ce punctaje s-ar realiza.In alta ordine de idei eu cred ca transportatorii nu cer bani per kg porumbei ci pentru nr. de km parcursi.In alta ordine de idei cel ce tine multi porumbei trebuie sa fie meserias sa-i tina sanatosi si in forma , asa ca tu ar trebuii sa clasezi mult mai bine decat el chiar ajutat de nr mare al lui de porumbei

  28. Intr-o situatie ipotetica :Gheorghe imbarca 10 porumbei bine intretinuti si sanatosi deoarece un nr. mic e mai usor de controlat iar Ion imbarca 200 de porumbei.Pentru a face performanta cine este avantajat?Cand vreodata Ion va clasa pe spinarea lui Gheorghe? Dar invers? As putea sa va dau doua nume reale in aceasta situatie,chiar nume cunoscute, dar bineinteles ca n-o s-o fac.Ma refer aici doar la cei care vor sa faca performanta.Toata lumea stie ca Etienne Mairlaene e un mare campion, dar cati stiu cu cate sute de porumbei incepe sezonul competitional.Cati porumbei a imbarcat van Bruaene la Barcelona in 1966, dar in 1984?Stie cineva? Ma indoiesc.Ce se stie sigur si dupa atatia ani este ca a luat locul 1 international in acesti doi ani.Repet, vorbesc d.p.d.v. al celor ce vor sa faca performanta in acest sport.

  29. 1000 porumbei?!!! Oau, si eu care ma stradui sa raman cu maxim 44 porumbei cu tot cu cativa tardivi la lotul de zbor si maxim 7 perechi la matca!!! Porumbei.ro(Andrei), ce conditii tre sa indeplinesc sa trimit si eu un interviu la tine pe site???

  30. @io eu unu mult mai satisfacut as fi daca particip la o etapa alaturi de 100-200 columbofili care au imbarcat o medie de 20-40 pasari decat sa particip cu 50 de columbofili care au imbarcat 60-150+ pasari fiecare. Un numar mai mare de columbofili inseamna o concurenta mai mare, in schimb un numar mai mare de pasari si un numar mai redus de crescatori nu cred ca inseamna o concurenta mare. ( parerea mea)

  31. @George: sa ai rezultate bune cel putin la nivel judetean, sau sa ai ceva deosebit la crescatorie, iesit din tipare.

  32. nu a incurcat pe nimeni ba chiar a ajutat cu numarul mare de porumbei ,de cate ori nu ati oprit in cotet mai mult decat ar fi trebuit un exemplar fara calitati dar foarte frumos ? omul tine in cotet porumbei care au costat foarte mult la achizitionare , foarte multi columbofili lau depasit ca si performanta cateodata sau au luptat cot la cot cu Marius Andrei chiar cu porumbei cumparati de la el

  33. ANDREI NU STIU CUM STAU PE JUDET DAR AM LOCURILE 5, 7, 17,17 NATIONAL CU 4 PORUMBEI LA DIFERITE CATEGORII, CA REALIZARE! PLUS IN PRIMII 10 LA MAI MULTE CATEGORII LA CRESCATOR PRINTRE CARE SI LOC 3….ESTE AL 5-LEA AN LA RAND CAND AM PORUMBEI IN EXPOZITIE, AM INCEPUT CU 39 PORUMBEI LA PRIMUL FOND, IN TARA NU JUCAM CU CEAS! CE ZICI?

  34. Bai nene ati f….o lume cu Preda asta…
    da de Izdrea care i-a nenorocit pe toti de 20 in fiecare AN inclusiv pe Gheorghe ati auzit…

  35. Io nu nu intelegi ce vream sa spun ala cu 100 plateste cit mine cu 5 acolo este diferenta si daca sar plati de porumbel ar fi multi mai multi care ar trimite porumbei da poate si tu esti unul dinala cu 200

  36. Niculae,esti confuz ,cred ca nici tu nu te intelegi pe tine, ca mod de exprimare, cum naiba sa te mai inteleaga altii,n-ai prea fost pe la scoala. Nu cred ca se merita sa intru in polemica, asa ca, ai dreptate!

  37. Aici nu vorbesc de dreptate sau nedreptate vorbesc de realitate spunem si mie cite cluburi sti tu in rominia la care ma pot duce cu 1 porumbel si sa platesc doar pentru ala astept raspuns pe mine nu ma intereseaza puncte ca pe voi pe mine ma intereseaza locul 1 aici unde zbor eu zburam pentru locul 1 pe lansare nu pentru punctele alea care voi va chinuiti sa le adunati si aruncati porumbei buni doar ca sa mai ia ceva puncte eu nu va spun decit bafta multa asi vrea sa stiu si eu de unde esti io

  38. @nicu : la cluburile ucp sau frsc in prahova zbori cati vrei(1,7,999) si platesti per porumbel

  39. Si cam cate locuri 1 pe lansare ai reusit sa aduni pana acum?Uimeste-ma?Daca-mi demonstrezi ca ai luat vreunul, fac un efort si-ti spun de unde sunt.

  40. Ai auzit de revista british homing world am avut si eu numele meu pe acolo de citeva ori llloooooolll da nu ca am furat porumbei altora cum citesc prin reviste si ma face sa imi fie rusine sa spun cind vizitea oameni pe aici bravo ph daca asa este si cu siguranta de acea sint o mare putere in colombofilia romina

  41. Cine nu cunoaste activitatea columbofila a domnului Marius Andrei ar trebui sa se abtina de la comentarii. In afara faptului ca a fost si este un fin cunoscator al voiajorilor, a obtinut cam toate satisfactiile pe care ti le pot oferi concursurile columbofile. Importurile masive de porumbei originali belgieni, olandezi, nemti, fii si nepoti din campioni ai Europei, le-au permis multor crescatori (care au ajuns apoi campioni cu un numar redus de porumbei) sa-si procure materialul initial, de cea mai buna calitate.Bineinteles, din 1000 porumbei pot fi 600 mediocri si slabi. Dar pot fi 100 de reale valori, ca zburatori si/sau ca reproducatori.Fara oameni ca Marius Andrei Romania ar fi concurat si acum cu Bricoux si Sion importati de Traian Nitescu si Corneliu Cretulescu, depasiti ca viteza “de reactie”la momentul actual.Iar, fara un Nitescu si un Cretulescu, am fi ameliorat si acum Columba livia in Romania…

  42. Si in Dambovita la Ucpr la majoritatea cluburilor se iau bani tot per porumbel,vrei sa zbori 1 platesti 1 si asa cred ca este normal,cat despre domnul Marius Andrei am toata admiratia si tot respectul,nu este el omul care sta cu spaclul prin crescatorie,dar va spun sigur ca ori de cate ori are timp este prezent printre porumbei,daca ati urmarit interviurile cu el,veti observa ca isi cunoaste destul de bine porumbeii!!!

  43. Cred ca merge greu afacerea:)) mai trebuie putina publicitate







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *