Invalid in lumea pasarilor

In natura te adaptezi sau mori. Acest gutan a decis sa se descurce si fara degete. Am vazut multi porumbei asa in coloniile de gutani urbani, principalele cauze sunt variola si mai ales firele aruncate pe jos care li se incurca intre degete.

Poza trimisa de Fabyk

Categories Diverse

5 comentarii la “Invalid in lumea pasarilor”

 1. Firele sunt cea mai frecventa cauza a acestor mutilari de picioare, se incurca printre degete si le stranguleaza iar in cele din urma degetele se necrozeaza si autoamputeaza. Porumbelul din poza e un super invingator, sa traiesti cu un asa handicap si sa reușești sa te menții sanatos e o performanță. Ce e interesant ca are si mult sange de voiajor in el. Asta inteleg eu prin a fi invingator!

 2. @Ilie: De obicei, dupa narile mici, culorile aparte, sau picioarele foarte rosii, ne dam seama ca un porumbel e gutan.

  In cazul de fata, porumbelul nu are nici nari mici, nici culoare turbata si picioarele chiar nu iti lasa impresia ca ar fi gutan. ;))

  P.S: Cred ca ar fi foarte bun sa aleaga o cariera in industria muzicii, genul hip-hop. Parca rapper-ii sunt cei mai aproape de strada, nu? “Si ca sa fiu mai aproape de strazi si cartier
  o sa-l cobor vreo cativa centimetri lejer.” :D

 3. Cred că aici este “opera” celui mai mare dușman al porumbeilor:braconierul!Acest amărât a avut neșansa să fie prins la “gheară”.Este o minune că a scăpat!Vă puteți măcar închipui ce dureri groaznice a avut?Am auzit că acești hingheri mai folosesc,pe lângă alte capcane, niște arcuri metalice pe care le montează în anumite zone unde se lasă porumbeii pentru a căuta hrană.Oribil!

 4. Am m.ai vazut cazuri asemanatoare,care aveau nylon de pescuit,incalcit pe picioare
  Am avut odata ,un ciung de Ploiesti,ciung de.a adevaratelea :). Avea un picior bun si unul doar pe jumatate ,ca cel din imagine si “functiona” fara probleme

 5. Am avut si eu unul care a rămas fără jumătate de picior, in urma unui accident nefericit. Astea se intampla prin 2009-2010. Mi-a fost mila sa il tai. Era mascul. I s-a prins pielea, si ca dezvoltare a decurs normal, as zice. Imi ziceam ca o sa il tin chiar dacă nu va scoate pui, imi plăcea. dar mi-a scos pui si chiar era grijuliu. Pana atunci si De atunci nu am mai avut porumbei cu astfel de probleme. Oricum, porumbeii sunt niste luptătoriComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *