Ion Giani (ACPB-FNCPR), despre Tartu 2017

Prezentare porumbel sosit de la Tartu 1560 km, Ion Giani, ACPB-FNCPR 2017
https://www.youtube.com/watch?v=pfZGUau0Irs

In video interviu, despre:
– editia Tartu 2017, concluzii generale;
– noile recorduri stabilite de Romania la Barcelona 2017;
– ruta de zbor pe Polonia, fond si maraton;
– noile recorduri nationale stabilite de columbofilii din Capitala la etapele de fond si maraton pe ruta Polonia 2017;
– sezonul de pui si evitarea bolilor specifice puilor;

6 comentarii la “Ion Giani (ACPB-FNCPR), despre Tartu 2017”

 1. Si eu sustin etapele de fond si maraton pe POLONIA!
  Adevaratele etape de fond doar pe aceasta ruta!
  Din pacate, mai marii columbofiliei ai sportului columbofil din Buciresti vor sa trecem din nou la bambilici, ping pong, tenis de masa pe ruta UCRAINA.
  Pe Ucraina bateam cu vitezistii si asteptam 10 minute sa soseasca al doile porumbel. Intr.o ora se inchidea clasamentul pe Ucraina.

  Sa vedem ce ne rezerva viitorul dar nu.i corect ca o mana de columbofili prinsi in propria neputinta la fond sa decida pentru un numar de peste 400 de columbofili din Bucuresti.

  Si…. poate mai revizuiti planul pentru fond si maraton in Bucuresti. Anul acesta s.a zburat haotic din acuza celor 5 etape de 650 km, 3 etape de 760 km, 3 etape de 950 km si 1 etapa de 1000 plus km.

  Nu era mai logic sa zburam 3 etape de 640 km, 2 de 760 km, 2 de 950 km si una de national, 1000 plus km?

  Ati impartit porumbeii de s.a ales praful de ei.

  Logic era asa: as fond din 5 etape, 3 de 650 km si 2 de 760 km luate si ca maraton fci.

  Fond din 3 etape , indiferent din cele 5 amestecate, fond plus maraton fci.

  Maarton fci din cele 2 etape de 760 km.

  Maraton normal din cele 2 etape de 950 km

  As maraton din cele 3 etape de maraton , adica si nationalul.

  Sunt inutile 2 etape de fond de 650 km, 1 etapa de maraton fci de 760 km si o etapa de maraton 950 km.

  Aceste etape in plus, au facut sa sparga poeumbeii care incotro plus ca ne.ati facut sa.i platim de 5X pentru a ajunge sa.i zbori la maraton national!

  Rusine capetelor seci din conducerea sportului columbofil din Bucuresti care au putut gandi un astfel de plan de zbor!

 2. Da Adu ai dreptate.Aici sint interese foarte mari in primul rind sa-si vinda ei porumbeii ,dar am spus de nenumarate ori sa fi fraier sa cumperi un porumbel de fond si maraton dupa ruta de zbor Ucraina . In al doilea rind toti columbofilii din Bucuresti se intreaba de ce nu exista un singur club de fond si maraton si de ce se fac aceste etape care nu le mai intelege nimeni ,care practic imparte porumbeii in atitea parti si automat zbori cu porumbei foarte putini la aceste etape inventate.
  Dar sa nu ne miram deoarece sint pusi sa faca haosul asta ca sa nu se zboare numar mare de porumbei si automat Bucurestiul sa fie in groapa de gunoi.

 3. Da, asa este !!! E usor sa faci performanta pe Ucraina, in acceptiunea unora ! Uitati-va la viteza porumbeilor clasati la majoritatea maratoanelor din Polonia de anul asta!!! I-a adus vantul ca pe avioanele de hartie ! Comparati-le cu majoritatea zborurilor de peste 1000 km pe Ucraina . Nu vreau sa dezvolt subiectul, fiindca foarte putini columbofili pot analiza concret un clasament, mergand doar pe idei preconcepute . Si ca de obicei, isi dau cu parerea cei care nu au facut nimic notabil, si probabil nici nu vor face, indiferent de ruta ! Tartu si mai ales, asa zisa “Barcelona “sunt utopii cotetzaresti” !

 4. Bravo d.le Giani si sincere felicitari pentu rezultate si pentru gandirea dv.de zburator.Daca ar fi avut altul acest porumbel il baga in fundul matcii si nul mai scotea de acolo multi ani.Daca nu bagam por. buni la zboruri nu o sa facem nimic niciodata.Foarte multi columbofili dupa un zbor reusit cu un por.il opreste acasa si ai opreste odata cu el si sansa por. de a se face remarcat.Eu am bagat la Barcelona 5 por. foarte buni dar am ajuns la concluzia ca e foarte greu dar nu e imposibil.Anca o data bravoo.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *