ironman-thumbDesi suntem in hibernare, am ramas cu gandul la zboruri, la competitie. Sa urmarim un material putin altfel. “Ironman” este un triathlon, o competitie la care poate participa oricine si consta din 3 probe succesive, fara pauza: inot, bicicleta, alergare. Cursa incepe dimineata la 7:00 si pentru a “clasa” concurentul trebuie sa ajunga la finish pana la ora 00:00 – are de parcurs 3.86 km inot, apoi 180.25 km cu bicicleta, si totul culmineaza cu o alergare de maraton de 42.2 km. La start sunt foarte multi, dar putini ajung la final, cei mai buni, cei cu o vointa de fier, antrenament, rezistenta si musculatura. Ca porumbeii nostri.

Daca pe porumbei ii punem la munca, noi am fi in stare de asa ceva? Sunt curios, este vreun columbofil care a terminat un triathlon Ironman? Sau macar unul care participa la maratoane? Si ca o propunere, in loc de reprizele de fotbal amical intre columbofili care se fac uneori, ar fi mai interesant de organizat un maraton. Sau nu putem de burta? :) Tu, columbofilule, te simti in stare de un maraton?

Observati in filmulet diferentele dintre cei care sosesc printre primii si cei care “claseaza” abia spre miezul noptii. Primii sunt slabuti (ca porumbelul de maraton)… iar ultimii sunt mai plinuti. Se vad si concurenti care cedeaza si cad pe traseu, dupa care sunt ajutati. Porumbeii nu mai beneficiaza de acest ajutor, sunt singuri contra tuturor. Si daca cedeaza sunt prosti, nu?

porumbei.ro