gabi-vlasin-1.jpg

gabi-vlasin-2.jpg gabi-vlasin-3.jpg gabi-vlasin.jpg

Am vazut pe porumbei.ro anunturi cu colegi de-ai nostri, columbofili care au murit, am scris si eu cateva articole ?in memoriam?, in diferite reviste sau pe site. Am urmarit si am vazut cum anunturile voastre de condoleante au curs; disparitia unuia dintre noi nu poate decat sa ne indurereze. Acum va indemn la cel mai nobil lucru pe care il putem face impreuna. Va indemn, ca impreuna, sa salvam o viata!

Colegul nostru columbofil si prietenul meu de o viata Vlasin Gavrila (Gabi) de 30 de ani din Bistrita are nevoie de 3000 de euro pentru a face o operatie care ii este vitala.

In iulie 2007 a cazut secerat de o boala numita insuficienta renala cronica acutizata, aceasta fiind cauza care a dus la inceperea dializei. Apoi, ca si cand asta nu ar fi fost suficient au aparut complicatii ale pancreasului fiind operat de pancreatita recurenta acuta cu pseudochisti, tot in iulie 2007. A mai urmat o operatie (pancreatita recisiva cu pseudochisti) august 2007, inca una septembrie 2007 si abia la a patra operatie, martie 2008 prietenul meu a inceput sa se ridice pe picioare. Aceste operatii si boala au facut dintr-o persoana care cantarea peste 100 kg o persoana de numai 57 kg. Problema cea mare a fost ca in decursul acestor operatii a trebuit sa faca dializa, ramanand la regim alimentar si dependent de dializa pe viata! Pentru a putea face dializa poarta pe gat un cateter imens, de marimea unei palme de barbat, nu poate intoarce gatul si nici nu poate inghiti. Acest cateter a fost schimbat numai de 7 ori de la ultima operatie, el trebuind schimbat la fiecare 5 ? 6 dialize si Gabi face 3 dialize pe saptamana. Singura solutie de a scapa de acest cateter este infiltarea unei vene artificiale dintr-un silicon special de 40 de cm. intr-unul din brate. Costul acestui tub depaseste suma de 2600 euro, restul de bani fiindu-i necesari pentru operatie.

Pentru a-l ajuta initiez un program de donare a unor porumbei maturi sau pui din familii cu rezultate bune sau cu origine buna. Prin aceasta fac un apel la crescatorii de top ai Romaniei si nu numai. Acesti porumbei vor fi vanduti pe siteul ?www.licitatie-porumbei.ro? si banii astfel obtinuti vor intra in posesia colegului nostru, Gabi.

Cei care pot sa-l ajute cu bani (lei), pot trimite in contul: Vlasin Gavrila Nicolaie RO17BTRL00601201L79049XX deschis la Banca Transilvania sucursala Bistrita Nasaud.

Sper, ca impreuna, fortele noastre sa poata salva acest columbofil. Va indemn sa ne iubim aproapele, sa fim mai buni intr-o lume frumoasa a concursurilor cu porumbei.

Darius Iusan
?spor la zbor !!!