Lincospectin

Trebuie sa injectez porumbeilor lincospectin si nu sunt sigur de dozaj. Pe site am vazut ca scrie 0.2 ml de porumbel dar pe sticluta scrie: pentru pasari 0.2 ml/kg. Trebuie socotit dozajul in baza greutatii porumbelului sau se considera ca fiecare porumbel ar avea ” 1 kg.”?
Sangeorzan Cristian

35 comentarii la “Lincospectin”

  1. pe baza greutatii la pasare, bagand dozaj mare il dai peste cap,dar ce boala au?

  2. in medie porumbelul are cam 500g asa ca fale cu 0,1 ml de porumbel.Trebuie respectate si unele aspecte nui poti da o doza prea mare , poate-i face rau

  3. mergeti la veterinar altfel ii ucideti.
    eu am administrat lincospectin pe cale bucala la indicatia unui medic vet.
    2 picaturi la 1 lingurita de apa. solutia astfel obtinuta a fost administrata la un individ + pui de gugustiuc + cate 2 picaturi la 12 ore timp de 5 zile. tratamentul se repeta daca e cazul dupa cel putin o luna de la ultimul .
    tratamentul a dat rezultate. ff bune la o singura administrare
    parerea mea e sa consultati si medicul.
    sanatate!

  4. Eu le-am facut in prima zi 0,2 ,doza de soc,a doua zi 0,1,a treia zi 0,1.

  5. Inainte de a le face vaccinul trebuie sa le administrezi pe cale bucala antibiotice.Doxicilina+Tilozina da rezultate foarte bune.Toate vaccinurile se fac pentru a preveni bolile deci organismul lor trebuie sa fie lipsit de orice microb inainte de vaccinare. 5-7 zile le administrezi pe cale bucala dupa care ii vaccinezi cum am scris la pozitia 6.

  6. asociatie de doua antibiotice pentru prevenirea si combaterea micoplasmozei -colibacilozei-salmonelozei-pasteurolozei produsul autohton -lincospectrom ……..subcutanat 0.2 m/kg greutate vie/zi 3-4 zile dar deja a inceput sezonul competitional. foloseste mai bine un preparat numit doxi-t [doxicilina+tilozina]dar daca nu te pricepi consulta un medic de specialitate.

  7. Poti sa le faci 0,2 de porumbel; tine cont de faptul ca la porumbei, dozele pot fi chiar si de 5, sau 6 ori mai mari decat la alte pasari ( ex: gaini, curci, s.a.m.d. )

  8. 0,2 ar fi cel mai indicat,dar in cazul in care porumbelul este foarte bolnav,se poate mari doza la 0,3 chiar 0,4

  9. Lincospectin.ul produs de Pfizer si Lincospectrom.ul produs de Romvac au aceeasi compozitie(lincomicin+spectinomicin) si aceleasi indicatii inclusv aceleasi doze:0,2ml/kg greutate vie/zi,3 zile consecutiv (de preferat) administrat subcutanat.Administrat pe cale orala spectinomicina NU se absoarbe de la nivel intestinal ,reducind astfel din eficacitatea produsului(cele 2 antibiotice isi potenteaza reciproc activitatea antimicrobiana cind actioneaza la acelasi nivel).”Neoficial” administrat pe cale orala are efect in enteritele bacteriene in special cele provocate de Gram-:E.coli,Salmonella etc si cu mai putin succes in afectiunile respiratorii,decit daca ar fi administrat subcutanat.

  10. Spectrul de actiune al LINCOSPECTROM.ului este MULT MAI LARG decit al asociatiei DOXICICLINA+TYLOSIN(care are un foarte bun efect micoplasmocid dar in 95% din cazuri nu va rezolva o colibaciloza,pseudomonoza sau kiar o infectie cu Salmonella).Deci nu poate fi vorba de comparatii ale spectrului de actiune,asociatia Lincomicin+spectinomicin fiind mult mai “potenta”.

  11. mai usor cu atatea cacanarii lasati porumbeii la categoria scapa cine poate. Ca altfel o sa aveti niste ciori bolnave indispensabile de medicamente. Puii de anu asta au deja 2 luni si nu stiu gustu niciunui medicament si vad ca nici nu e cazu prea curand. Unu dintre marile secrete cred ale cresterii porumbeilor este ratia de mancare nu medicamentele. Un porumbel care va primii mancare mai mult de cat este nevoie cred ca e mult mai expus la boli. Ca si la om cu mesele neregulate nu ajungi prea bine.

  12. Pt pozitia 2 (Padurariu Ciprian), citesc si ma minunez, de unde si pana unde un porumbel voiajor are in medie 500 g????? trezeste-te, nu mai scrie aberatii!!!!!!!!!!!!!

  13. eu folosesc in functie de starea de sanatate:
    -daca sunt bolnavi le fac prima zi 0,5ml (doza de soc) si inca doua zile cate 0,4ml;
    -daca este tratament preventiv ,prima zi 0,4(doza de soc) si inca doua zile cate 0,2ml;
    cunosc crescator care face si 1ml ( doza de soc) si doua zile cate 0,5ml,dar eu cred ca este exagerat.
    NU CONTEAZA GREUTATEA PORUMBELULUI,daca este voiajor.

  14. pt. victor: vezi ca ai o problema cu crescatoru. Si vezi ca am zis bine crescatoru.

  15. ATENTIE FOARTE MARE CU ANTIBIOTICELE.Cine abuzeaza isi distruge porumbeii.Daca folositi doze mai mari decat cele normale veti distruge:
    1)ficatul pasarilor
    2)viata lor sexuala se va scurta foarte mult
    Ficatul printre altele are si rolul de a stoca in el glicogenul care in timpul zborului(dupa ce se va consuma energia produsa din ultimele mese) se va descompune si din el se v-a produce o noua energie atat de necesara zborului.Dupa ce si aceasta energie se va consuma pur si simplu se va transforma in energie tot ce este grasime, muschi si alte celule care vor arde si se vor transforma in forta necesara zborului.La zborurile lungi si grele multe pasari vin doar pene,piele si os.
    Cel mai grav este distrugerea organelor sexuale.Dupa o doza foarte mare de antibiotice multi masculi nu vor mai avea samanta la prima pereche de oua.La cei tineri le va trebuii aproximativ o luna de zile pentre a-si reveni.Cei batrani pot sa ramana sterili tot restul vietii .Cu foarte multi ani in urma am reprodus pui superbi din masculii care aveau 17-18 ani.Ei erau separati de alti masculi pentru a fi sigur de produsii lor.Acum, dupa folosirea antibioticelor ne rugam la Dumnezeu ca masculii de 8-10 ani sa ne mai reproduca cate un pui.
    A crescut si numarul femelelor care nu s-au ouat nici o data in viata lor.Este adevatat ca daca faci o doza mult mai mare pasarea nu va murii , dar in timp o vom distruge.Va spun din propria experienta pentru ca eu personal am distrus 2 pasari de exceptie.Cunosc si 2 campioni nationali care acum regreta pentru ce au facut in trecut.Pe atunci gandeau la fel ca voi si vaccinau dupa cum credeau ei ca este bine si acum se caiesc de moarte .Pasarile lor au ramas sterile de tinere.
    Eu: mi-am facut datoria si v-am atentionat.
    Voi: cititi si faceti cum vreti.

  16. lincomycine-spectomicne 5/10 .
    se administreaza intra muscular(in piept)dozaj(0,30 ml)
    se gaseste la farmaciile veterinare sau la magazinele specifice adevartiilor colubofili.
    lincomicina:streptococci,stafilococci, micoplasma ,
    spectomicina: salmonellae,e.coli .

  17. Salut pe toata lumea,am si eu o problema legata de tratamentul porumbeilor,primavara si toamna,as dori sa stiu ce sa le dau,kum sa le dau ai ce vaccin sa le dau,daca te iei dupa toata lumea dale aia fale aia le distrug imunitatea la porumbei si tot nu sunt sanatosi,si am gasit site-ul acesta si sper sa ma ajute si pe mine cineva in leg cu problema mea.Va multumesc mult si astept si eu un raspuns cat mai repede.

  18. Cine poate sa-mi spuna cum sa faci sa creasca imunitatea porumbeilor? Ce sa faci cu un porumbel bolnav, daca nu vrei sa-l mai tratezi:daca s-a imbolnavit unul nu este riscul sa aiba si restul germenii bolii, nu risti sa moara toti ?

  19. NU MAI FOLOSITI ANTIBIOTICE LA PORUMBEI,o s le afecteze spre batranate

  20. ce boala poate sa fie aceasta ca slabesc (se usuca pe picoare) si nu mai manic beau doar apa si in cateva zile maxim o saptamina mor nu am eu la ai mei aceasta boala are un prieten de al meu ce are jucator de galati daca se poate va rog sa imi rasp cum ii poate trata.

  21. se poate face si intramuscular? prospectul spune subcutanat, care ar fi riscurile daca facem intramuscular?

  22. 0.1 ml e doza normala,nu le administrati mai mult ca nu o sa mai av parte de ei dupa aia.

  23. a aparut decurind o boala de nea cam terminat porumbei de anul asta si nu stie nimeni ce pot sa aiba cica e o boalanationala pin toata tara stiti cumva ati auzit ca sincer numai stiu ce sa le atministrez

  24. Am si eu o mica problema cu porumbeii (leam efectuat tratamentele de viermi intestinali ,tricomonoza , coccidioza ,salmoneloza ,dar totusi sunt cam slabuti si nu stiu ce ar putea avea (ar merge sa ii vaccinez cu Lincospectrom ) sau ce altceva leas putea da ? Multumesc

  25. Salut ,pentru pozitia 8 cata Tilozina se pune la litru de apa ?Multumesc

  26. salutare , ar trebui sa stiti k Linco-Spectin nu se administreaza k un vaccin preventiv , se administreaza la imbolnaviri cand este cazul (respiratorii , pulmonare si deureice) , doza poate fi cea bine cunoscuta 0,2 ml sau chiar mai mare pana la 0,5 ml depinde de stadiul bolii iar in acest timp se pot introduce in apa de baut vitamine pe durata vaccinarii (3 zile consecutive de vaccinare) si ar mai fi ceva de stiut : cu antibiotic nu se face doza de soc deoarece risti k porumbelul la dozele urmatoare sa nu iti mai reactioneze , bafta si porumbei sanatosi tuturor







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *