Nastasa Armand Manuel, 16 ani, Jud. Covasna, Loc.Sf Gheorghe.

Am devenit columbofil la varsta de 9 ani cand am vazut la verisorii mei ca au porumbei voiajori, mi-au dat o pereche din care am scos pui si am ajuns la numarul de 10 porumbei. Dupa aceea a trebuit sa renunt deoarece a trebuit sa imi schimb domiciliul. Dupa 1 an si jumatate m-am reapucat deoarece nu am putut rezista fara porumbei. Am achizitionat de la un vecin crescatoria lui deoarece el a plecat in Italia iar porumbeii i-am luat de la numerosi columbofili din zona mea.

Am porumbei voiajori sport. Imi plac porumbeii deoarece ii consider fascinanti – se intorc de la distante mari fara sa cunoasca drumul si ei ma linistesc. De catre familie, hobbyul este considerat o pierdere de timp si de catre prieteni niste pasari interesante. Imi doresc sa fac performante si sa am rezultate. Materia favorita: Desenul deoarece sunt talentat. Imi doresc sa ma fac medic veterinar. Voi fi mereu columbofil.
1. Sunt bune linile Aarden si Jannsen?
2. Zborurile cu pui sunt bune pentru formarea lotului de zbor?
3. Care este cea mai buna metoda vaduvie sau natural?

Porumbelul favorit:

Porumbelul l-am primit de la un prieten foarte bun pe nume Bartos Istfan, porumbelul este din Targoviste. A zburat Aradul.