1. porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ma numesc Gheorghe Mihai, am 16 ani si sunt din Judetul Buzau, comuna Siriu.
2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
In 2006 cand fratele meu a inceput sa achitioneze porumbei de la diversi crescatori.
3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
In prezent detin multi porumbei – 30 la reproductie, 20 de pui si 4 zburatori cei cu care am ramas dupa zboruri. Detin foarte multe linii de porumbei, in special van loon,janssen,grondelaers,desmeth mathis,engels brothers,dellbar,stichelbaut,etc.
4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Pai fratele meu ma sprijina cel mai mult, maicamea si taicamiu nu prea sunt incantati de hobby-ul meu.
5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Totul e foarte greu ca sa devii un campion, iti trebuie foarte multa munca si multi ani, antrenamente, hrana si rabdare.
6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Inginer in calculatoare, inca nu sunt decis, am multe aspiratii.
7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Multe, fotbal, calculatorul in special jocuri (Metin2.ro) etc.
8. porumbei.ro: Enunta 3 intrebari care te framanta in legatura cu porumbeii. Incercam sa iti oferim raspunsuri.
a) este adevarat ca porumbeii din linia Meullemans se deosebesc de alte linii deoarece au dedesupt sub aripa penele rosii?
b) de ce un braconier spune de fiecare data ca elibereaza un porumbel prins? …acest lucru nu va fi adevarat niciodata
c) daca am facut consangvinizare intre frati de serii diferite produsul lor este neaparat un bun reproducator?
Va multumesc tuturor pentru interviul acordat.
Vant in pene!
Superb albastrul ala, ce rezultate are?
Cu Meulemans sper sa raspunda altii care se pricep la “linii” desi cred ca-i doar un alt mit, multi porumbei au acel pigment ruginiu pe sub pene. Asa mai era mitul ca porumbeii Bricoux au penele usor incretite la capete pe capacele aripilor.
Braconierii se ignora.
Reproductia e o loterie si nimic nu garanteaza nimic.
Pentru inginer calculatoare iti sugerez: mai subtire cu jocurile – din cauza lor era sa repet anul la facultate.
foarte frumosi porumbeii cei 2…..cu liniile nu stiu prea multe ai o voliera frumoasa.
cat despre braconieri sa nu-i crezi nicodata ! ei zic ca l-au eliberat dar chestia asta nu e adevarata !
bafta in contunuare si la anu la curse !
foarte frumos albastru!!
bafta
und inveti la nehoiu??
Foarte frumosi porumbei,felicitari.Referitor la intrebari.,a)=NU,c)=NU,la B sa-ti raspunda braconierii.
Frumoasa Voliera si porumbei !!!! Bafta mai departe!!!
foarte tare masculul,o sa iti fac o fotografie profesionala cu el
da invat la nehoiu clasa 10
Mircea-Galati,
Va salut pe toti, si un bun venit printre noi, noului mic columbofil.
Incerc sa raspund la intrebarea (a): dupa cum bine se stie Karel Meulemans si-a format linia de porumbei din porumbei originali cumparati de la Jos van den Bosch. Printre porumbeii cumparati se afla si o femela ciocolatie (ruginie) cu pete albe, (sora buna cu binecunoscuta “princess of 56” al lui Jos van den Bosch), care a scos un mascul intunecat denumit “Oude va den Bosch”, mascul cu care Meulemans si-a format un cuplu care a stat la baza porumbeilor sai =Linia Meulemans=.
Se spune ca toti porumbeii scosi din acest cuplu aveau cateva pene ruginii mostenite de la femela ruginie cu pete albe de la Jos van den Bosch. De aceea toti porumbeii (cu mici exceptii) Meulemans au cateva pene ruginii indiferent de culoarea sa, pe care le mosteneste de la femela Ciocolatie (ruginie) cu pete albe de la Jos van den Bosch.
Inima buna la toata lumea.
foarte frumos cuplu ala de albastri!!succes an tot ce faci!
Salut Mihai am zis ieri ca iti fac o fotogrfie cu masculul ala intra pe linck-ul: http://stoichicimarius.sunphoto.ro/Servicii/21628517 si ia fotografia, sper sa iti placa…iti doresc multa sanatate si tot ce iti propui in viata sa reusesti..si de ce nu sa ajungi campion national;)..
Acesta e linck-ul: http://stoichicimarius.sunphoto.ro/Servicii/21628749
referitor la liniile de porumbeii,acelasi lucru stiam si eu,si mai stiam si despre porumbeii ardeen ca prezinta pene pe picioare;daca gresesc va rog sa ma corectati.toate cele bune.
a si inca ceva:ar trebui sa o lasi mai moale cu jocurile ca apoi e cam nasoala treaba.
bafta pe mai departe pustiule!!!ai un inceput promitator.cat despre poza…cea profesionala…e reusita…ai un prog anume pt a le face marius?bafta la toti!!!!
Foarte frumoasi porumbei…noroc mult in continuare o voliera superba…!
cam mare matca…. avand in vedere nr de zburatori ramasi :-s
Le fac cu photoshop dar din pacate nu a iesit foarte bine ca masculul se vede un pic in ceata,ca asa era poza originala cand am salvat-o..
nu toti porumbeii muelemans sunt neaparat cu pene ruginii, deoarece nu toti poarta gena de culoare ciocolatie. Doar cei care poarta acea gena sunt cu pene ruginii, sau au vreun fel de bronz in ei.
acel bronz il au si cei de WANROY , asa ca ………………..
CRED CA MULT MAI MULT TE VA AJUTA CARTEA DE AICI-http://www.sicmoda.com/pigeon1.html BAFTA MULTA
FRUMOS MULT SUCCES
salut..ma numesc bogdan am 14 ani, am porumbei de aproape 1 an dar nu am aflat raspunsul la o intrebare…care este perioada porumbeilor cand ”NU” scot oua? va rog frumos…ajutatima cu un raspuns sa stiu si eu pe viitor
Referitor la consangvinizare, nu poti fi sigur ca ai obtinut un bun reproducator consangvin pe genele/caracterele urmarite decat prin testarea produsilor din el.
Conform teoriilor profesorului Alfons Anker, unul dintre marii geneticieni ai lumii animale, sunt sanse mai mari sa fi obtinut efectul dorit prin consangvinizare in momentul in care se inregistreaza, la nivelul individului, asa-numita depresiune de consangvinizare, manifestata la exterior printr-o lipsa evidenta de vitalitate.Din acest motiv el alegea acesti indivizi consangvini, fara vitalitate, pentru continuarea reproductiei.
Insa nimeni nu poate garanta ca produsii fara vitalitate vor reproduce caracterele dorite iar cei cu vitalitate nu.Genetica e, intr-adevar, o loterie.Nu ne putem apropia de efectul dorit decat incercand n si n combinatii, testand si observand.
P.S. Se pare ca mai eficiente pentru consangvinizare sunt imperecherile intre parinti si urmasi, respectiv bunici-urmasi decat cele intre frati deoarece fratii pot avea o structura genetica foarte diferita, actionand uneori in consangvinizare ca si intr-o hibridare(incrucisare) simpla .
Pentru Bogdan(pozitia 22)
Porumbeii nu oua pana la varsta de aprox 6 luni, cand ating maturitatea sexuala.Dupa aceasta varsta, daca masculii sunt impreuna cu femelele, pot oua practic tot timpul anului.o perioada cand porumbeii sunt mai putin activi sexual e perioada de iarna dar pauze mai mari de 1 luna,chiar si iarna,nu prea fac.
Pentru a evita ouatul excesiv este bine sa separi masculii de femele incepand din septembrie pana in martie, cand incepe noul sezon de reproductie.
Pentru a nu scoate pui in timpul sesonului de concursuri le poti inlocui ouale cu unele false,din plastic(se gasesc la firmele cu produse pt porumbei).
Da la Mullemans tot timpul sunt 2 culori !!! Pestrit pe rosu… baltat pe rosu etc… si sunt umpic mai lungi de cat ceilalti !!!