Juniori columbofili: Marin Adrian

marin-adrian1.porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ma numesc Marin Adrian – Cristian, am 10 ani și locuiesc în orașul Titu, județul Dâmbovița, iar crescătoria de porumbei este în localitatea Cuza Vodă la bunicii mei.

2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Columbofil am devenit în anul 2010, când am văzut la un prieten al tatălui meu porumbei voiajori. Cum noi aveam porumbei de când tatăl meu era copil, mi-a fost ușor să-l conving să mă ajute să creștem și noi porumbei pentru concursuri.

3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
În prezent am 80 de porumbei, iar despre rasă nu vă pot spune prea multe pentru că nu dețin pedigree.

4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Eu sunt susținut foarte mult de tatăl și bunica mea care mă ajută să îi cresc. Tati merge cu porumbeii la îmbarcare și îi așteptăm împreună. În timpul liber facem curățenie și pregătim hrana acestora. Prietrenii mei sunt încântați de porumbeii mei și de cum trebuie îngrijiți aceștia spre deosebire de ceilalți porumbei.

5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Cel mai greu este să reușesc să-i mențin sănătoși, ajungând mai rar pe la ei și să obțin rezultate cât mai bune deoarece școala îmi ocupă mai mult timp.

marin-adrian-crescatorie

6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Îmi place foarte mult să lucrez la calculator și cred că pot reuși să devin informatician.

7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Îmi place să înot și să mă joc pe calculator.

8. porumbei.ro: Enunta 3 intrebari care te framanta in legatura cu porumbeii. Incercam sa iti oferim raspunsuri.

– Cum se pot recupera cel mai bine porumbeii când vin de la concurs?
– Cum pot obține cât mai mulți pui dintr-un mascul cu rezultate la zbor fară a-l introduce la matcă?
– Se mai pot obține rezultate bune cu pui zburați până la 550 km?

5 comentarii la “Juniori columbofili: Marin Adrian”

 1. 1 cel mai repede ii recuperezi cu MUMM si AVIPHARM
  2 calci o femela cu el si cand a ouat ii iei ouale si le pui la alta pereche si tot asa
  3 da

 2. succes in continuare,in legatura cu rezultatele trebui sa ai rabdare,dar trebui sa ajungi mai des la ei,pui zburati pana la un fond ,dak mai dau rezultate?,mare intrebare ai pus ,cred k si mari crescatori nu au gasit raspunsul,parerea mea este ca se poate dar difera de la porumbel la porumbel ,sau rasa.

 3. 1 – depinde de concurs, daca e la 250 km si e un concurs normal n-au nevoie decat de odihna, daca e de la distante mai mari trebuie ajutati cu avipharm, mumm, sedochol!

  2 – In primul rand, separam masculul intr-un loc spatios pentru 15-20 de zile , singur izolat de ceilalti porumbei, unde sa se simte formidabil, punem in pereche 10 femele cu 10 masculi, punem in pereche NU la inperecheat ! Cum? In asa fel incat sa Nu poate sa se imperecheze, romaneste zis masculul sa Nu poate sa suie pe femela !Cum ? Foarte simplu, coborim dimensiuniile boxei adica inaltimea boxei la 20-22 cm cu ajutorul unui placaj, carton, cu ce vrei, important ca sa separam inaltimea boxei la dimensiunea dorita !
  Bravo ! Avem 10 de perechi unde masculul nu poate sa faca nimic femelei ca si eunucul ! Coboram la mascul zilnic 3,4 femele consecutiv in fiecare zi pentru inperechere, dupa care se pune la locul lor langa masculul “impotent” ! Dupa ce femelele depun ouale, se scoate placajul, cartonul etc. si incepe clocitul oualelor de catre perechea fericita. Simplu si Bun! preluata de la domnul Deer Bella.

  3 – iti garantez ca da, mi-au demonstrat anul asta 5 porumbei toti de 2011 (6 am avut zburati cate 1 fond la pui) :
  – unul fiind loc 6 national UCPR cu 21 puncte la fond yearlingi, a clasat 3 din 3 fonduri: loc 1 din 1448 por la 561 km, loc 30 din 6500 por la 670 km, loc 73 din 4430 por la 880 km, a mai clasat inca 4 etape pana in 350 km printre care si loc 36 din 22381 por la 280 km, la pui in 2011 azburat 7 etape si a clasat 6, printre care un loc 2 la 250 km si un loc 8 la Odessa 499,136 km (fara 900 de metri a ratat loc 3 general palmares Y expo ucpr 2012) si pe deasupra a fost si un pui scos foarte tarziu pe 12 iulie a iesit prima data afara, la varsta de 18 zile de cand a iesit afara a fost angajat la primul antrenament cu clubul, la varsta de 11 luni deja avea toate clasarile de mai sus in total peste 5000 km clasati!!!
  – altul din cei 5 cu cate un fond la pui a ocupat loc 10 national General palmares Yearling,
  – al treilea a ocupat loc 3 general Y pe club fiiind batut de cei doi de mai sus
  – al patrulea a clasat in 2012 7 etape din 7, dintre care 2 fonduri si un maraton
  – al cincilea a clasat 6 din 6 etape din care 2 fonduri

  Deci se pot obtine rezultate bune, dar depinde mult si de rasa poate eu am fost norocos desi toti sunt din rase diferite dar din linii foarte bune, fiecare avand cel putin un campion national in pedigree!
  Singurul dezavantaj, dupa parerea mea, e ca le accelereaza uzura, dar asta ramane sa descopar in viitor.

  Dar acum ramane sa experimentezi si tu, ca pana la urma teoria nu e nimic in comparatie cu practica, bafta la concursuri!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *