jc-pvalentin1. porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Salut! Ma numesc Pirvu Valentin, am 15 ani sunt din localitatea Sambata de sus, judetul Brasov.
2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Columbofil sunt de mic copil dat fiind faptul ca m-am nascut cu porumbei in curte, dar particip la competitii de aproximativ 2 ani.

3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
Momentan am 26 de porumbei voiajori dintre care: 4 perechi pe post de doici, 4 perechi la matca si 5 perechi la lotul de zbor. Anual scot 30-40 de pui din ambele loturi (matca+lot zbor) si incep concursurile cu aproximativ cu 20-25 pui. Merg pe principiul “putini da’ buni” si mi-am propus ca in fiecare am sa nu concurez cu mai mult de 20 de maturi.

4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Parintii mei nu au nimic impotriva atata timp cat scoala e pe primul loc, iar tatal meu ma sprijina si ma ajuta la imbarcari.

5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Cel mai greu mi se pare imperecherea porumbeilor si mentinerea lor pe parcursul anului in acelas compartiment daca cu un an in urma au mai fost imperecheati intre ei… astfel apar batai intre famele, oua sparte, “invadarea boxelor”…

6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Nu.

7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Fotbalul, iesirile in are liber, muzica.

“Porumbelul preferat” este o femela din anul 2012 (wanroy) care la varsta de 1 an la concursul Bratislava(640 Km) reusea sa claseze in ciuda unor conditii dificile si cu sosiri grele, dar a fost concurata pe ceasul unui coleg… si nu am mai bagat-o in ceas deoarece era o distanta considerabila intre mine si el. Sa speram ca anul acesta isi va arata adevarata valoare.

preferata-pv

Mai multe poze cu porumbeii:
http://wanroy35.sunphoto.ro

SUCCES IN NOUL SEZON !!!