jc-salin1. porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ma numesc Stroiescu Alin, am 17 ani si sunt din judetul Prahova comuna Starchiojd.

2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Am devenit columbofil acum 3 ani. Intr-o duminica am fost cu mama intr-un obor, plictisindu-ma am inceput sa ma plimb prin zona unde se vindeau pasarile, desi mai vazusem porumbei si inainte, atunci chiar am fost fascinat de ei, un amabil vanzator povestindu-mi cate ceva despre capacitatile nemaipomenite ale acestor minuntate pasari. Ghiciti ce s-a intamplat in urmatoarea saptamana? Bunicul mi-a construit o mica voliera pentru 2 porumbei, iar sambata urmatoare am si cumparat de la acel vanzator o pereche de porumbei. Insa mai tarziu sa aflu ca defapt nu atunci am luat eu acest “microb” minunat, ci era ceva genetic, tata avand porumbei cand eram eu mic (fiind prea mic nu imi amintesc).

balin-voliera

3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
In prezent am 14 porumbei voiajori.

4. porumbei.ro: Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Mama si bunicii mei considera totul o pierdere de bani si de timp dar m-au sustinut doar pentru ca e mai sanatos pentru mine sa practic acest hobby decat sa ma apuc de alte lucruri daunatoare sanatatii mele. Cat despre tata, probabil m-ar fi sustinut daca ar mai fi fost printre noi. Prietenii nu au nimic impotriva, fiecare cu pasiunea lui.

5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Cel mai greu mi se pare invatarea masculilor tineri la boxe (este cu adevarat bataie de cap), mentinerea porumbeilor sanatosi dar si aducerea lor la forma dorita.

6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Nu m-am gandit serios la acest lucru, dar cred ca mi-as dori sa devin agent de vanzari.

7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Fotbalul, si ca mai toti adolescentii din ziua de azi retelele de socializare.

8. porumbei.ro: Daca ai o intrebare care te framanta in legatura cu porumbeii spune-ne, sa incercam sa iti oferim raspuns.

As avea o intrebare : 1. Dvs cum formati perechile ?
a) cel mai bun cu cel mai bun.
b) doar dupa origini
c) criterii in ceea ce priveste fizicul
La mine varianta b. nu prea merge, nestiind nimic despre originile porumbeilor mei. In ceea ce priveste prima varianta, daca cel mai bun mascul este de fond, iar cea mai buna femela este de viteza, cum ar trebui sa procedez? In caz ca folositi varianta c. care sunt acestea?

salin-porfav

Nu am un porumbel preferat, ci o pereche. Acestia nu au ceva deosebit, nu sunt din linii de porumbei care pot face performanta(cel putin nu cred, parintii sunt primiti cadou) dar pe mine m-au uimit prin dragostea lor de casa si ambitia de a se intoarce la aceasta. Au zburat 4 etape de viteza (cea mai mica distanta aproximativ 150 km) dar si o etapa de demi-fond (aproximativ 350 km). Probabil pentru columbofili cu experienta acest lucru este banal si vor folosi expresia “degeaba daca nu au clasat”, dar pentru mine a fost ceva extraordinar, stiind ca porumbei care s-au maturizat sub privirile atente ale mele strabat atatia km doar pentru a ajunge acasa, acolo unde se simt in siguranta. Cat despre clasari, nu cred ca ar fi putut face asta, dar nu am de unde sa stiu, odata ce nu am ceas.