Juniori columbofili: Vilsan Ovidiu

jcvilsano1. porumbei.ro: Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ma numesc Vilsan Ovidiu Iulian, am varsta de 17 ani, sunt din judetul Prahova comuna Gura Vitioarei.
2. porumbei.ro: Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Mi-am descoperit acest frumos hobby la varsta de 8 ani cand am ajuns odata la unchiul meu (si el columbofil) si plictisit am ajuns sa stau in fata crescatoriei sa-i admir si atunci a aparut aceasta legatura.

3. porumbei.ro: Cati porumbei ai si ce rasa?
Am un lot de 22 de porumbei la matca si 26 de pui acesta fiind al doilea an al meu in care cresc porumbei voiajori in restul anilor crescand porumbei “gutani”.
jcvilsano-cusca
4. Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Am sustinerea totala a parintilor.
5. porumbei.ro: Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Pai cel mai greu mi se pare sezonul competitional deoarece in anul 2013 am avut un lot de 12 pui in toamna si dupa primele 4 etape i-am pierdut ( acum mi-am schimbat matca).
jcvilsano-cusca-int
6. porumbei.ro: Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Nu m-am hotarat insa eu fiind la liceu pe profilul turism as dori sa raman pe aceasta cale.
7. porumbei.ro: Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Fotbalul, plimbarea cu bicicleta si mai ales jocurile pe calculator ( gaming ).
8. porumbei.ro: Daca ai o intrebare care te framanta in legatura cu porumbeii spune-ne, sa incercam sa iti oferim raspuns.
Cum pot invata un porumbel cu singura boxa? Ai mei isi iau cateva boxe iar unele perechi abia se chinuie sa o pastreze si pe una.

jcvilsano-fav

Acesta este porumbelul meu preferat, este un mascul de portugalia din anul 2000 si inca este foarte bun reproducator am deja 4 pui din el.

6 comentarii la “Juniori columbofili: Vilsan Ovidiu”

  1. Inchizi boxele neocupate si le dai unui nou mascul sau yearling cu grija, inchizandu-l acolo cateva zile si lasandu-l afara doar in prezenta ta pana vezi ca se duce in boxa. Daca intervin altii ii scoti.

    Daca unii au deja mai multe boxe le lasi una si le inchizi pe restul o vreme sa le “uite”, abia apoi le inchiriezi unui nou proprietar.

  2. un sfat prieteneste. Lasa-te de braconaj/;uat prinsu’ de 2000 portugalia de la X. nu cred ca la varsta de 17 ani tu iti permiti porumbei din portugalia. mai bine 10 pui buni decat 60 dein prinsaturi scosi. numai bine

  3. Uite numarul meu de tel 0732911836 ms mult daca poti sa ma ajuti. …. pt baiatul care crede ca sunt braconier eu am doi unchi care au porumbei de peste 30de ani ms pentru sustinere oricumComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *