King Club Romania – Expozitia internationala anuala Expo KCR – Belint 2012

Traditia pe care am inceput-o acum 4 ani devine una stabila si, cel mai important, una care reuseste sa adune din ce in ce mai multi crescatori si porumbei. Expozitia aferenta anului 2012 o vom organiza in localitatea Belint, judetul Timis in perioada 14 – 16 decembrie 2012, arbitrarea urmand a fi oficiata de catre dl. Vonnak Jozsef din Ungaria.

Dacă în anul 2009, cand King Club Romania a luat fiinta, eram 24 de membri, iar la prima expozitie au concurat 150 de porumbei, in anii urmatori numarul porumbeilor expusi a crescut constant: aproximativ 200 de porumbei la urmatoarele doua expozitii si 250 la cea de anul trecut.

Spre bucuria noastra, acum numaram 38 de membri, avem deja o infrastructura solida necesara organizarii expozitiilor, iar la expozitia din week-endul viitor vor fi expusi peste 300 de porumbei din rasa king.

Asteptam cu drag pe toti crescatorii acestei minunate rase de porumbei, dar in egala masura pe toti crescatorii de porumbei si iubitorii de animale si pasari!

Dorim tuturor SARBATORI FERICITE, multa sanatate,
pace si liniste in suflete si un calduros
LA MULTI ANI!

Cu stima,
Manfred Schmidt – presedinte CSCP King Club Romania

Categories Stiri

8 comentarii la “King Club Romania – Expozitia internationala anuala Expo KCR – Belint 2012”

 1. Asa arata colombicultura moderna!
  Sper ca se vor fonda si alte cluburi de rasa.

 2. Un aspect foarte important este si colaborarea cu crescatorii din tarile apropiate. Toate expozitiile organizate de noi au fost internationale. Si anul acesta vor participa crescatori din Ungaria si Slovacia.

 3. domnilor amavut onoarea sa cunosc ersonal cativa dintre membri ai acestiu club.
  in romania am crescut 12 ani de zile rasa KING .
  numai bine

 4. @ Teo Cilan : Intr-adevat vor participa crescatori mari din afara si acest lucru este de laudat , ce este neplacut este ca nu toti membrii clubului sunt incantati de asta si s-au retras din Expo .
  Pe cand o expozitie mai in centrul tarii pentru a participa si crescatori din alte zone, nu doar VEstul tarii ?

 5. @ zfcr.: Nu s-a retras nimeni din Expo pentru ca expozitia va avea loc week-endul viitor. Anul acesta nu am fost implicat in mod direct in organizare pentru ca nu mai detin nicio functie in cadrul clubului, dar din cate am discutat cu organizatorii, participarea este cam la fel ca in anii ceilalti. In general procentul de expozanti raportat la totalul membrilor a fost de aproximativ 70%. E normal ca din diferite motive sa nu participe unii. Cine stie… poate ca unii sunt nemultumiti pentru ca participa mari crescatori din strainatate, altii ca iarna nu-i ca vara, altii ca nu au castigat la alegeri favoritii lor, dar noi respectam pozitia tuturor pentru ca fiecare are libertatea de opinie si de decizie. Nu imi dau seama pentru cine ar putea fi neplacut….
  In legatura cu organizarea unei expozitii “mai in centrul tarii”, povestea este veche, a fost dezbatuta si cu alte ocazii si nu cred ca mai e cazul sa o reluam. Cine a oraganizat expozitii stie ce implica asta si intelege ca o expozitie trebuie organizata intr-o zona in care sunt membri pentru ca presupune multa munca. Nu vom putea organiza o expozitie intr-o zona in care nu avem niciun membru. Sa speram ca in timp vom rezolva problema aceasta si ca in curand ne vom putea deplasa mai usor in tzarishoara asta a noastra, vom avea membri de prin toata tara, vom organiza expozitii si in alte zone si vom aduna 1000 de kingi. :-)

 6. Problema aceasta cu organizarea unei expozitii mai in centrul tarii, a mai fost discutata si cu alte ocazii si problema se pune in felul urmator: marea majoritate a membrilor clubului sunt din vestul tarii si normal ca acestia doresc ca distanta sa fie cat mai scurta, plus ca membrii straini care expun la noi doresc si ei ca distanta sa nu fie foarte mare de granita pt. ca se stie cum stam noi cu drumurile! Cati membrii sunt din sudul tarii in acest moment sau din zona de est? La aspectul legat de unii mambrii care s-au retras din expo deoarece participa strainii nu sunt multe de spus, poate doar faptul ca le este frica de concurenta! Important de retinut este faptul conducerea clubului nu promoveaza vanzarea de pasari cu tot dinadinsul prin organizarea unor expozitii in diferite locuri ci concurenta adevarata care o genereaza membrii straini! Interesul clubului in acest moment este sa primeasca membrii puternici care au pasari foarte bune, se incearca o crestere a calitatii nu a cantitatii !Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *