Nadia – 509046-11-F – Loc 3 Fond Tineret FCPR

O “perla” a inmugurit in gradina Bucovinei

Imi amintesc cu mare placere de sezonul estival al concursurilor columbofile cand doi tineri studenti Ionut si Ionela veneau pe strada Traian Vuia din Suceava sa ma ajute la imbarcarea porumbeilor. In acele timpuri lansarile se efectuau din tinuturi ucrainene. Ionut, un tanar parca desprins din mitologia greaca, Ionela frumoasa ca o hetaira, nu dupa mult timp “s-au imperecheat”, si-au construit o casa iar in curte s-a inaltat o voliera.

Cum era si normal ei iubesc si cresc porumbeii calatori. Dar nu numai atat, practica din ce in ce cu mai mult succes sportul columbofil iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Recent la Expozitia Nationala de la Targu Mures, o manifestare columbofila de exceptie, parerile converg in a o considera a fi cea mai titrata din isoria FCPR-ului, Ionut si Ionela au expus porumbita cu seria de inel 509046-2011, adevarata “perla inaripata” inmugurita in dulcea si binecuvantata gradina a Bucovinei. Un palmares de exceptie care depaseste granitele invidiei, rascolind sentimentul admiratiei.

Imi permit sa citez numai cateva din reusitele tinerei inaripate.
Locul 1 Garwolin – Polonia, 9145 porumbei, 560km;
Locul 1 Mlawa – Polonia , 400 porumbei, 780km;
Locul 1 Iaroslaw – Polonia, 11233 porumbei, 380km;
Locul 9 Warsovia – Polonia, 1144 porumbei, 650km;
Locul 3 Fond Tineret National – Targu Mures;
Locul 1 Demifond, Asociatia Judeteana Suceava;
Locul 2 General, Asociatia Judeteana Suceava;
Locul 2 Fond Tineret, Asociatia Judeteana Suceava;

Valoarea performantele i-a asigurat dl. ing Gagea Ionut prezenta in evantaiul performerilor care ne reprezinta in anul 2013 la competitii internationale.

Privind mirifica faptura incerci senzatia ca te afli in fata unei creatii eterice venita dintr-o alta lume sa iti slefuiasca simtamintele. Ultimul citat din etica filosofului Spinoza spune: “orice lucru maret este la fel de greu de infaptuit pe cat este de rar.”

Concursurile anului 2012 au trecut in paginile istoriei. In tinuturile sucevene fulgii albi de zapada se astern linistit invesmantand campiile pana mai ieri inmiresmate de cromatica inefabila a toamnei. Iarna necrutatoare a varstei mele se adanceste tot mai mult in clorofila vietii. Performantele columbofile “ale copiilor mei” imi incalzesc sufletul si-mi insenineaza gandurile. Le urez din toata inima multa sanatate si sa continue sa iubeasca ……..sa iubeasca porumbeii……

Autor: dr. Mircea Bilius,
Presedinte Onorific Asociata Judeteana Suceava

30 comentarii la “Nadia – 509046-11-F – Loc 3 Fond Tineret FCPR”

 1. foarte frumos felicitari domnule doctor pentru frumosul reportaj

 2. Superbe rezultate, superba naratiune!!! Sanatate la toata lumea!!!

 3. FELICITARI SI LA CAT MAI MULTE CLIPE LA FEL DE FRUMOASE.

 4. Puteam sa jur ca autorul acestei naratiuni nu este altul decit Inconfundabilul domn doctorMIRCEA BILIUS!

 5. doamnee cat de frumos a fost redactat felicitari !!! ati fost senzational la cest articol cred ca avety respectul si toata stima tuturor columbofililor ! ce sa mai de nota 20 !

 6. Am anceput a citi aceste randuri,si la un moment dat,am anceput sa ami dau seama de cine sunt scrise,pana sa ajung la sfirsit…Unmare om ,un mare columbofil,un mare caracter,si mai presus de toate un mare povestitor..Sa fie o sensibilitate de a mea ,dar la un moment dat lacrimile au anceput sa apara pe obraz..Eu chir va compar cu,,CREANGA COSBUC si alti mari povestitori ai timpurilor..Aveti un mare dar ,de a asterne cuvintele pe hartie,..Santeti unul dintre putinii oameni ,care viata a privito dintrun unghi curat, si ati cules tot ce a fost mai frumos si bun ..Sa va dea dumnezeu sanatate si multe bucurii,an anul ce o sa vina..Cu mare respect Baronu de la FOCSANI

 7. Ce mi-as mai dori si eu asa pasăre cu asa rezultate,iar povestirea e cu MUUULT peste Luceafărul!

 8. Bravo Ionut. Un rezultat de exceptie! Cand stai si citesti rezultatele femelei nu poti sa nu ai si un sentiment de invidie.
  Asta inseamna sa fii un crescator de porumbei implinit…. sa castigi o pozitie pe podiumul national!
  FELICITARI!!!

 9. pfff…. tare Nadia.. eu as fi de parere sa o castrezi sa nu mai lase urmasi.. :) sa planga lumea dupa ..

 10. L-am ajutat pe Ionut personal la imbarcat porumbeii,au trecut toti zburatorii lui prin mana mea.Cand am ajuns la 046,o femela speciala,i-am zis lui Ionut ca o sa-i urmaresc rezultatele.Am zis:femela asta o sa ajunga campioana.Intradevar ,am avut dreptate,nu ca as stii eu prea multe,se vedea ca femela are ceva aparte ,e deosebita de ceilalti porumbei.Multa bafta in contiunare Ionut

 11. Dle doctor,cred ca este important in reusita care este perioada in care” s-au imperecheat”,daca cunoasteti acest amanunt va rugam sa-l camunicati,sa procedam si noi la fel!

 12. Multumesc tuturor pentru urarile de bine si multumesc in mod special d-lui dr. Bilius pentru minunatul articol pe care l-a intocmit. Este o deosebita onoarea sa fiu contemporan, concurent dar mai ales subiect de articol pentru un om de o valoare incontestabila.

 13. Felicitari Ionut,nici o data nu este prea tarziu. Ai avut dreptate e foarte greu in CENPIOS LIGGGG!!!!!!!!! SARBATORI FERICITE !Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *