O “perla” a inmugurit in gradina Bucovinei

Imi amintesc cu mare placere de sezonul estival al concursurilor columbofile cand doi tineri studenti Ionut si Ionela veneau pe strada Traian Vuia din Suceava sa ma ajute la imbarcarea porumbeilor. In acele timpuri lansarile se efectuau din tinuturi ucrainene. Ionut, un tanar parca desprins din mitologia greaca, Ionela frumoasa ca o hetaira, nu dupa mult timp “s-au imperecheat”, si-au construit o casa iar in curte s-a inaltat o voliera.

Cum era si normal ei iubesc si cresc porumbeii calatori. Dar nu numai atat, practica din ce in ce cu mai mult succes sportul columbofil iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Recent la Expozitia Nationala de la Targu Mures, o manifestare columbofila de exceptie, parerile converg in a o considera a fi cea mai titrata din isoria FCPR-ului, Ionut si Ionela au expus porumbita cu seria de inel 509046-2011, adevarata “perla inaripata” inmugurita in dulcea si binecuvantata gradina a Bucovinei. Un palmares de exceptie care depaseste granitele invidiei, rascolind sentimentul admiratiei.

Imi permit sa citez numai cateva din reusitele tinerei inaripate.
Locul 1 Garwolin – Polonia, 9145 porumbei, 560km;
Locul 1 Mlawa – Polonia , 400 porumbei, 780km;
Locul 1 Iaroslaw – Polonia, 11233 porumbei, 380km;
Locul 9 Warsovia – Polonia, 1144 porumbei, 650km;
Locul 3 Fond Tineret National – Targu Mures;
Locul 1 Demifond, Asociatia Judeteana Suceava;
Locul 2 General, Asociatia Judeteana Suceava;
Locul 2 Fond Tineret, Asociatia Judeteana Suceava;

Valoarea performantele i-a asigurat dl. ing Gagea Ionut prezenta in evantaiul performerilor care ne reprezinta in anul 2013 la competitii internationale.

Privind mirifica faptura incerci senzatia ca te afli in fata unei creatii eterice venita dintr-o alta lume sa iti slefuiasca simtamintele. Ultimul citat din etica filosofului Spinoza spune: “orice lucru maret este la fel de greu de infaptuit pe cat este de rar.”

Concursurile anului 2012 au trecut in paginile istoriei. In tinuturile sucevene fulgii albi de zapada se astern linistit invesmantand campiile pana mai ieri inmiresmate de cromatica inefabila a toamnei. Iarna necrutatoare a varstei mele se adanceste tot mai mult in clorofila vietii. Performantele columbofile “ale copiilor mei” imi incalzesc sufletul si-mi insenineaza gandurile. Le urez din toata inima multa sanatate si sa continue sa iubeasca ……..sa iubeasca porumbeii……

Autor: dr. Mircea Bilius,
Presedinte Onorific Asociata Judeteana Suceava