La geam cu dusmanul

dihor-la-geam2Parca era si un film, nu? “In pat cu dusmanul”. Ei bine, inca nu am ajuns asa departe, dar l-am avut la geam. Poate ca unii dintre voi o sa creada ca-s fabulatii. As fi vrut eu. Distractia a inceput pe la ora 2 noaptea.

Cand sa ma culc, aud cainele ca face urat dupa care se aud niste zgomote de chestii daramate si apoi harjaieli de gherute pe pereti. Gherutele s-au tot apropiat pana la etaj la nivelul acoperisului si cred ca aratarea s-a fixat undeva intre burlan si coltul casei. Dupa cateva minute cainele s-a linistit si am vrut sa ma culc gandindu-ma la doza de ironie – probabil pisica ce mi-a speriat porumbeii acum cateva zile a nimerit acum fix langa mine la etajul 2. Din cand in cand tot auzeam gherute care patinau, aveam impresia ca deja s-a suit pe casa dar nu intelegeam cum, forma acoperisului nepermitand asta decat daca zbura. Sezonul deja arata compromis, porumbeii ezitand sa coboare pe cotet, de la ultimul antrenament falfaind pe loc deasupra cotetului ezitant pana coborau. Ii tin nebuni de foame pentru a intra in cotet pana seara. Ma gandeam cat de frumos va fi daca vor vedea pisica pe casa a doua zi, se duce si ultima umbra de incredere. Motivatie, superforma, tot. Incerc sa adorm, gandindu-ma cum voi invata pisica sa zbore de pe casa a doua zi.

Ce sa adormi, gherutele tot patinau. Apoi a aparut o mogaldeata la coltul geamului de la dormitor. Hai ca asta e culmea. Ma duc spre geam sa o salut. Fericita ca a gasit o suprafata dreapta pe care sa stea, jivina s-a asezat pe pervaz. Mi se parea o forma cam ciudata pentru o pisica, cam mica si alungita. Cand a intors capul si s-a uitat la mine am zis ca visez. Era o frumusete de dihor!!! Cum e chestia asta? Dihorul, cel mai mare dusman al porumbeilor sa ajunga la geamul unui columbofil. Ironia sortii. Bajbaind cu mana pe telefon, i-am tras cateva cadre, care mai de care mai nereusite pentru ca se tot misca si era intuneric. Cainele s-a postat sub geam iar eu nu stiam cum sa invat dihorul sa zboare. Am fugit si am cautat prin casa o teava mai lunga dar nu a mai fost nevoie, cand am deschis geamul domnul dihor a facut aterizare fortata si l-a luat cainele la ture. S-a ascuns sub o gramada de lemne si cainele tot dadea tarcoale chitaind. Am vrut sa adorm iar convins ca nu am cum sa-l scot de sub ditai gramada de lemne noaptea, pe ploaie. Ce sa dormi, cainele scurma pe sub lemne, zgomot, maidanezii din strada faceau galerie pe la gard asteptand prada, si eu deja imi inchipuiam cum dimineata o sa gasesc porumbeii facuti praf. Am aruncat pe mine niste haine de scandal si hai afara la vanatoare. Ploua marunt, pe jos un noroi teribil, o placere. Am luat un bat mai lung si am inceput sa impung cu el pe sub lemne, acolo unde insista cainele. Apoi cainele a inceput sa adulmece in magazie care era la 2-3 metri departare. Draci, or fi doi! Cred ca totusi acolo a fost initial, lasand mirosul.

La 3 noaptea, un nebun cu un bat vaneaza dihori in ploaie.

dihor-la-geam

Cand ocolea toata gramada de lemne, cainele insista intr-un loc si latra nervos cand ajungea acolo. Am mutat vreo 2 barne mari pline de cuie alunecand prin noroi si injurand. Cainele s-a fixat mai tare pe locul facut si am inceput sa insist cu batul acolo. Mirosea si se indrepta spre margine si atunci mi-am dat seama ca l-am dibuit si il scoatem la aer. Am inceput sa-l indrept spre strada, nu spre cotet si cand a ajuns la capat a tasnit spre gard. Cainele glont dupa el. Am gard cu panouri metalice si s-a auzit “doingggg”. Pana a iesit prin gard cred ca l-a compostat cainele de cur sa ne tina minte. In strada maidanezii, peste drum cainele unor vecini. Distractie placuta.

Dupa ce a patit, sper si cred ca nu mai vine in vizita pe la noi, nu am fost niste gazde prea primitoare. Cei care ati fost vizitati de dihor (stiu ca nu putini) – ce credeti, mai revine uratu’? La porumbei nu a ajuns pentru ca nu a insistat deloc cu mirositul pe acolo cainele. In timpul zilei sigur nu umbla. Ma intreb daca porumbeii ii pot simti mirosul si sa se sperie numai de la asta. Dupa cum se vede in poza de mai jos, acolo unde a fost dihorul este lumina destul de puternica de la iluminatul stradal. Deci s-a mai dus un mit care spune ca daca lasi un bec de veghe langa voliera nu vine dihorul.

dihor-la-geam2

Ma intreb cum era daca vara as fi dormit adanc cu geamul deschis si ma trezeam cu dihorul in camera.

porumbei.ro

P.S. Editez articolul: conform comentariilor si investigatiilor ulterioare, se pare ca este JDER.

Categories Povesti

63 comentarii la “La geam cu dusmanul”

  1. Frumoasa peripetia. Deviand putin de la subiect si fiind putin poate prea optimist, vreau sa va spun ca aceste momente ne fac viata mai colorata si raman intiparite in minte astfel incat, peste ani si ani o sa avem ce povesti altora, hm mai tineri.

    De venit, eu sunt de parere ca o sa se mai intoarca, bun ar fi sa aveti un caine de soareci, micut care sa se strecoare mai usor prin locuri inguste. Si cu toate, partea buna e ca a nimerit la geamul casei si nu al volierei. Daca nimerea acolo puteati sa nu dati mancare porumbeilor si 3 zile.. ca tot pe afara stateau.

    Vant in pene!

  2. Stii celebra melodie ,,Eu vara nu dorm” ?

    Din pacate eu pe langa somn mai pierd si: par, porumbei, bani, liniste, concursuri, zile (una imbarcare, una desigilare).

    In schimb castig: cearcane, indignarea familiei, oboseala dusa la extrem.

    Vorba ungurilor: viata e greu da trece.

  3. salutare si eu am avut probleme cu dihorul aveam un cotet pentru gaini si langa aveam voliera pentru porumbei si in mijloc la astea doua aveam lemne ia sa vezi ca dihorul avea cuib acolo am avut noroc ca am observat la timp si am omorat puii si de atunci nu iam mai vazut.In cazul tau cred ca nu se va mai intoarce l-ai speriat bine si altadata cand latra cainele fii si tu mai atent ca daca nu auzeai ghearele alunecand iti facea toti porumbeii praf…. Vant in pene.

  4. Pune mana si prinde-l cu o cursa.daca nu-l prinzi o sa faca prapad.acum ai avut noroc.de venit o sa Mai vina Sigur.Prinde-l sau omoara-l.altfel imi este mila de tine si de porumbei Tai.cu bine.

  5. Dihorul revine la cusca pradata a treia zi in jur de ora 3-4 dimineata! De obicei repeta ciclul la 3-4 saptamani. De obicei, dupa o sperietura de genul nu mai incearca, dar… Nu se stie! Si am fost martor la atacuri in timpul zilei, in livada, asupra puilor de gaini! Aveam cuibul in casa vecinului si… Dar nu in cotet!

    Imi pare rau pentru cele intamplate, stiu cum e, si bafta multa la reeducarea pasarilor! Toate cele bune!

  6. Cusca e la peste 30 de metri de locul unde l-a inghesuit cainele si din aceasta cauza eu cred ca nici nu a apucat sa ajunga pe acolo, era doar in recunoastere. In spatele custii vecinul are 3 caini si ambele laterale sunt vegheate de maidanezi. Sper ca nu ii fenteaza pe toti.

    Cusca e “ermetica” pentru rapitoare, de vreo 3 ani langa padure nu a intrat nimic. Pana la proba contrarie…

    Care o fi diametrul prin care poate intra? Prin gard s-a strecurat si e al naibii de mic ochiul, nu intra mana.

  7. Ce mai urmeaza sa vina??? ;)

    aaa , da .. lupul , ursul , vulpea.
    Trecem la nivelul 2 ;)

    Sper sa nu-ti intre omul strain in voliera. Pe ala il pozezi mai greu dar din profil :-)

  8. ha-ha-ha! La 3 dimineata la vanatoare de dihori! :)) Ai adormit dis-de-dimineata :)) Bunicu’ imi zicea cand ma intorceam dimineata la 4 de la discoteca:decat noaptea tarziu,mai bine dimineata devreme :)) Cand eram mic,o haita de dihori si-au facut cuib in surile de coceni(planta porumbului pt cine nu stie) ramasi de iarna. I-au omorat bunicii 100 de pui de gaina si i-au ascuns in sura la aia mici,pt ca facuse pui. 14 dihori au fost in sura! Toti morti! Bunicul si toti vecinii au organizat intr-o duminica vanatoarea de dihori,nici unul nu a scapat!

  9. Mda, cand o da ursu-n porumbei pot sa zic ca le-am vazut pe toate. Om strain nu intra pana nu faci performanta asa ca stau fara grija. :))

    @petre: aha, deci s-a mai dus alt mit care spune ca nu ataca in curtea unde are cuibul. Frectie…

  10. Pfff, şi eu credeam că eu am probleme că nu mi-au intrat porumbeii în formă şi că vin prost de la antrenamente.

    Dihania nu cred că mai vine după experienţa zburatului de la geam şi întâlnirea cu insistenţa câinelui. Spun dihania că mă tem că e jder şi nu dihor, după culoare judecând. Mă tem, pentru că jderul este mult mai vorace şi mai curajos ca dihorul. Partea bună e că nu se poate strecura ca dihorul.

  11. Ce forma Nelule, ca dupa sosire de la antrenament au avut 3 boabe de orz, si zilele urmatoare sfert/juma de ratie, si aia depurativa. Acum au inceput sa intre dar rod si lemnul de la hranitoare de foame. Daca ii vad calmi incep sa fiu mai darnic. Forma, clasari? Heh. Eu sunt curios cati o sa vina.

  12. Intamplarea (povestirea) este foarte simpatica. E draguta pentru ca nu s-a intamplat nici o drama.

    A pierdut gazda noastra o noapte. Inca una dintr-un lung sir care presimt ca urmeaza in vara asta.

    In legatura cu dihorul, soim, uliu, etc cred ca nu e nici o regula. Trebuie sa ai totul ferecat (sa nu intre nici aerul).

    Petre: tare remarca bunicul tau.

    Ca sa-l innebunesc de tot pe dl Andrei, propun un scenariu(sper eu sa fie fictiv) in care porumbeii noaptea sunt atacati de om travestit in dihor si proprietarul de un travestit in femeie.

    Ce ziceti de al scenariu: Etapa, imbarcare, lansare, ploaie-furtuna, oha sosiri??!!!

    Nici eu nu am dormit azi noapte, cred ca se simte.

  13. Plin de caprioare, bine ca mi-am luat alicea…
    Eu cred ca esti foarte obosit, incearca un ceai de tei cand ajungi acasa. Eu asa o sa fac, daca nu da ursu in seara asta. Oricum mi-am pregatit prastia.

  14. Daca intreb “Nu cumva era nevastuica?”, o sa imi sara lumea in cap? Din poze asa pare sa fie, nevastuica, iar din cate stiu nevastuica nu ataca porumbeii. Iar mitul cu…dihorul nu mananca unde sta, e doar un mit, anul trecut avea cuib la un vecin in gramada de lemne si ii placeau in mod deosebit pui de curca de care dormeau pe lemne :))

  15. Am vazut nevastuica in curte cu alta ocazie, este mult mai mica si mai inchisa la culoare. Cred ca era undeva pe la 1/4 dintr-un dihor, seamana putin si cu o soparla.

    Acum ma uitam la poze pe net, seamana si cu jderul de piatra aratarea de la geam.

  16. Salut.Tind sa cred ca e jder.N-o sa mai vina curand dar rudele lui da.Sigur are pereche si probabil pui,care vor creste,deci pericolul persista.E buna o capcana dar trebuie sa ai rabdare de otel pt. ca dureaza mult pana pica.Spor la vanatoare.Ar fi bine si sa dibacesti unde are culcusul..case parasite,poduri din vecini,gramezi de lemne stivuite de mult timp etc.bafta

  17. Nu e dihor, ce se vede din poză e maro şi cu alb pe burtă, e un jder. Dihorul e negru cu pete maronii, parcă ar avea o mască. Poţi să pui 0 capcană pentru el, dar e posibil să prinzi toate pisicile vecinilor şi pe el nu, deci… Sunt curios ce câine ai, după comportament pare un Terrier sau un Beagle… :)

  18. Frumoasa povestioara (stiu ca o sa ma injuri ca zic asta) dar , asta doar pentru ca nu s-a intamplat nimic rau , exceptie facand orele tale de somn peste care ai sarit si deranjul….Am avut si eu o problema cu dihorul , mi-a mancat vreo 10 porumbei , printre care 5, 6 pui , sper sa nu se mai intample! E dihor cel din imagine , se vede dupa marime si forma corpului , iar nevastuica e mult mai mica…Alergam noaptea si eu si fratemiu dupa el care 2, 3 ore si nu aveam ce sa-i facem , nici macar sa-l speriem , faceam ce faceam , dar el tot la porumbei poposea , daca il prindeam il “mancam” , era sub 10 blanite intr-o zi , eu cu tata dadeam blamnitele la o parte si asteptam sa iasa , lovindu-l cu ceva , imi faceam fel si fel de planuri , pana la ultima blanita ” Gata , e ultima , trebuie sa il prind” … vise , sunb ultima blana era un locas de aprox. 2 cm/5cm , nu-mi pot imagina cum a intrat pe acolo , apropo , mai avea putin si se urca si pe pisic si pe caine si nu-i faceau nimic! Parca erau prieteni :)) Am pus o cursa , iar de atunci nu a mai aparut , auzind ca a atacat la vecini , am tinut cursa in jur de 2 sapt , dar nu a mai aparut… probabil nu va mai aparea nici la tine , l-ai speriat putin si cu cainele si tu alergand dupa el , cred ca e putin speriat , dar in orice caz , mai bine ar fi sa pui o cursa ceva sa fi sigur , dar sa nu dea altceva in ea :)

  19. sincer un dihor a fost cotitura vieti mele in columbofilie din 50 am ramas cu4 si apoi mam lasat
    dar dupa 10 ani am revenit di cauza colegilor de servici sa aveti sezon fff bun poate na intalnim la maratonpolonia sper

  20. @A.Stanciu: maidanez pur sange de pe strada. Cred ca orice caine vaneaza daca e hranit cu portie si nu la discretie. Ii raman instinctele ascutite, mancarea pe imbuibate prosteste orice animal.

  21. dupa prima foto mi se pare sobolan sincer are capu ascutit dihoru e mai
    plat

  22. am avut un ‘animalut’ din asta in podul casei,la porumbei desigur,vizita lui fiind repetata la interval de circa 4-5 saptamani.cred ca e jder.dihorul e mai ascutit la bot.iti recomand un foxterrier.al meu a executat 6 vulpi si nenumarate pisici.de cand il am,nimic nu se apropie de casa.ar merge si jagdterrierul dar e mult mai nebun si ataca si animalele din curte,pe cand foxul poate fii obisnuit inclusiv cu pisicile casei(al meu cel putin e prieten cu ele)

  23. nu vreausa te sperii dar sa sti ca te mai viziteaza ambi umbla pe acoperise dar el e in recunoastere pe unde poate sa intre cauta gaura si o gaseste eu am patit in vara lui93 aveam 15 bucati cusca fiindin podul surii ciinele legat miau mai ramas 3 restul iam gasit sugrumati si aliniati in fata grajdului si atentiepe unde ia tras nustiu cum ia scos tot el stie ramine un mister si acuma ma gindesc aveam niste gratare din plasadin care era facut un gang sa iasa ei su stresina surii peunde era si iesirea numai printre alea cumva am vazut zgirieturile pe birna de ghiare pene multe pe jos cinele a latrat toata noaptea si ma mai vizitat odata mia mai luat 2 siam ramas cun mascul care a stat o perioada de timp pina a disparut.am un vecin care se ocupa cu prinsu dihorilor mia construit si cusca pentru porumbei si mia spus ca jderul roade cu gura si merge pe case si chiar sare depe una pe alta dacas aproape si 4-5m se arunca sper sa nu mai am de aface cu asemenea cazuri.el stie ca sunt porumbei acolo si cauta sa intre verifica si nu lasa deschis.

  24. Dihorul este cu urechi usor mai rotunjite si culoarea spre cenusiu. In imagini este un jder. Nu-mi doresc sa stiu cate vizite nocturne am avut dar, deocamdata, par in siguranta porumbeii. Am gasit o gaura cam cat un ou de gaina in pamant, sub una dintre voliere, cu pamantul proaspat sapat si adancime necunoscuta. E clar ca-i locuita sau macar frecventata vizuina aia. Sper ca protectia podelei de lemn de 5 cm si o plasa metalica ce are ochiuri de 1 cm la cele 2 adaposturi sa fie suficiente, daca nu… ce ma mai poate proteja? Alien sau Predator?

  25. Nu imi place deloc ce am citit despre jderii astia:

    Citez:
    “1. jderul nu e pretentios in ceea ce priveste masa, dar ataca animale si chiar le ucide pana la marimea unui cerb.
    2, jderul poate merge si pe sarma, asta facand-o de obicei cu capul in jos
    3, personal am fost victima jderilor, acestia fiind ft multi in zona unde locuiesc, intro singura noapte mia ucis 14 pisoi fiecare avand intre 2 si 3 luni, in functie de mama, asta fiind ca urmare a faptului ca ma mutasem intr-o casa in care nu se mai locuise de 3 ani, unde isi aveau culcusul stabilit intr-un sopron plin cu frunze si faneata, pe care eu leam strans si leam aruncat, inevitabilul producanduse in mai putin de 3 ore dupaz terminarea curateniei.
    4, una din custile iepurilor era construita din lemn, gros de 2 centimetri, si care a fost roaza intr-un colt ascuns si a mancat 2 iepuri la aprx 7 kg fiecare intro singura noapte, direct in cusca, din unul din ei a ramas capul si la un altul o jumate de picior din fata.
    5, in ultima luna a ros plasa de la custile de iepuri, plasa rabitz , ugigandumi toti pui intr-o singura noapte, 28 la numar, cam toti aveu in jur de 2-4 kg, in cusca au mai ramas cadavrele a 3 iepuri, in plus mia fost atacat si cainele, o catea in varsta de 2 ani, ciobanesc carpatin de bucovina, destul de agresiva de obicei si care dormea in aceasi incapere cu custile iepurilor.”

    + http://adevarul.ro/moldova/actualitate/o-femeie-fost-atacata-jderi-1_521099eec7b855ff56eaf776/index.html :))

    Daca e asa fioroasa jivina, cainele meu probabil va primi 1 sau 2 colegi de vanatoare. Ce rase ar fi bune care sa nici nu atenteze la porumbei si gaini? Ca daca e de vanatoare cred ca ataca si porumbei…

    Dar cum naiba sa atace caine ciobanesc starpitura aia mica de jder?

    Daca roade lemn si rabits practic poate intra unde vrea p* lui… suntem mai vulnerabili decat credem.

  26. pff….. cam incredibil comentariul 31. pai in ritmul asta dresam jderii pentru vanatoare de mistreti.

    Un ciobanesc ar trebui sa mature cu un jder…

    Sper sa nu mai ai probleme cu acest individ.

  27. Nu cred ca ataca animale asa de mari, precum un cerb, deoarece are in jur de 3 kg maxim. Un caine bun il pune pe fuga numaidecat, mai agili fiind cei de statura mica si oricum daca simte el cainele sau latrat nu mai vine…

  28. Bv.Andrei te-ai documentat….am vazut un documentar pe Discovery cum jderul ataca o caprioara.Are un tupeu enervant si e foarte insistent.Eu am adevarate dezbateri pe tema jderului,cu fratele meu[vanator de 25 de ani].Un caine bun e foxterierul [a avut fratele meu] se preteaza perfect pe astfel de dihanii.E un caine de talie mica,usor de intretinut,dracos tare si parca are Duracell. https://www.youtube.com/watch?v=-ImRztWcbK0

  29. Fratele meu alb, te rog masoara distante dintre zabrelele gardului pe unde a trecut jderul asta.

    Te rog frumos si insistent.

    Eu la porumbei am o plasa cu ochiul de mariemea unui dop de sticla de Coca-cola de 2 l. Dopul nu trece prin dimensiunera ochiului de plasa. Ochiul de plasa are forma de romb.

    Vreau sa stau linistit (pe cat posibil).

    Vred ca imi cumpar un catel de curte. Ce imi recomandati??
    Vreau unu frumos, micut, simpatic si util (sa pape jderi, dihori, pisici, sobolani, etc).

  30. @Sinatra vezi link-ul de la com.34.Daca poti gasi asemenea catel,te-ndragostesti pe loc.E argint viu.Are instinct inascut…de la sobolan la mistret nu iarta nimic.Recomand…dar sunt si alte rase la fel de bune.

  31. Mai pastram traditie din sezonul competitional din sezonul trecut cu ” PROCESUL ETAPEI”?
    In week-end-ul acesta , mai precis in sambata aceasta , o buna parte din columbofili vor avea prima etapa de concurs , duminica anuntandu-se ploi in mai toata tara .
    Ati fost primul site de profil cu aceasta initiativa si n-as vrea sa vad “furata” aceasta idee de catre alte site-uri. Aici m-am simtit cel mai bine si ma simt cel mai bine cand vreau sa navighez pe un site columbofil.
    Multumim!

    por.ro: ma gandeam sa renunt dar o sa fie, m-au intrebat mai multi.

  32. tind sa cred ca totusi este un dihor .
    dihorul este mai familiarizat cu gospodariile si de aici si acel curaj de a urca pe casa.
    jderului ii place mai mult in salbaticie .

    jderul este de mai multe specii si implicit marimi.
    am vazut si eu jder intins pe sosele nationale si parea destul de mare , sa zic de marimea unui caine pechinez de talie foarte mica iar ce vad in imagine posibil sa fie un dihor pui , nematurizat complet.

  33. Iti pui 4 becuri cu senzori de miscare si ai terminat balciu in germania sunt folosite l greu sper s iti fi fost d ajutor

  34. Marinica_Bz am vazut linkul. Foarte haios catelu. mi-a placu mult de tot.

    Cred ca si cainele din Masca-Jim Carry era tot foxterier.

  35. un alt caine mic dar nervos durere mare e jack russell terrier cu par sarmos,are prietena mea… Nici pasarea nu trece!

  36. @petre: daca nici pasarea nu trece, o fi bine?… intreb si eu…

  37. jderul care ataca caprior se cheama gluton se inrudeste cu nevastuica ,dihorul si jderul autohton dar traieste in padurile mai nordice , atacurile dihorilor sau jderilor la cotete sunt izolate dar produc pagube pe care le ti minte toata viata , ataca departe de casa tocmai din dorinta de a nu-i fi descoperit cuibul , se spune ca pe unde dihorul se poate strecura sobolanul nu poate , cat despre lumina permanenta sau pe senzori nu stiu dar am citit undeva despre aparat de radio lasat sa mearga continu , tine la distanta pradatori cica ,deci un aparat de radio legat la senzor de miscare eventual si cu un bec poate da rezultate dar sa nu va speriati cand va vor injura porumbeii.

  38. Mestere vrei sa masori distante dintre zabrelele din gard??

    Si o poza cu eroul (cainele tau) e o chestiune de fair-play.

    Fa-o tu ca altfel ma furisez eu la noapte si nu se stie ce iese???

  39. Desi am vazut erata nu ma pot abtine: “si tu Brutus?”
    Pai cum man dihor cand ala face pe alpinistul pe peretele casei?
    Jder, desigur!
    Cel mai probabil mascul tanar in cautare de teritoriu sau femela tanara in cautare de loc pt. fatat.
    Zi mersi cainelui si da-i o halca de muschi drept recompensa.
    A avut noroc jivina. Fereasca D-zeu, daca ajungea la mine, nu ma lasam (impreuna cu haita din dotare) pana …… :D

  40. @Sinatra: eu sunt suparat si tu ma pui sa masor gaura. Are 6 cm.

    @Corbu: habar nu am despre jivinele astea, abia am vazut prin poze. Am recompensat cateaua atunci imediat cu o bucata de carne chiar in locul unde l-a capsat pe gagiu.

  41. Eu am patit-o cu dihorul… 8 bucati intr-o noapte iar 2 au ramaz cu creierul si pieptul mancati alineati e o scena de groaza un cotet plin de fulgi si sange si porumbei desfigurati ….nu doresc nimanui asa ca de preferat ar fi sa astupati fff bn gaurile de la cotet si cele mai mici ptr ca nu are nev decat de 4-5 cm max k e maleabil javra si de fel dihoru nu mananca unde are cuibul ptr ca asa leam gasi cuibul si iam omori puii….niciun animal nu prost cand e vb de pui…si la cel de mai sus care zicea de puii de curca pnm da cui nui place curcanul?!:))

  42. :)) pasarea poate sa treaca. ..daca o cunoaste stapanul. Ar fi culmea sa- ti vina pasarica acasa si sa nu poata trece din cauza cainelui :))

  43. Petre com. 54 – pasarica poate schimba uneori soarta unei intregi natiuni dar-mite sa pacaleasca un biet caine. :)

  44. asa e corbu!…si sa nu poata sa treaca din cauza cainelui! Pa’ nu-l ia mama dracu’?! :))

  45. Super relatarea ! am ras copios si mia-m adus aminte de patanii asemanatoare .

  46. E naspa rau cu dihoru mie mi-a omorat 50 porumbei pana a reusit caine sa il omoare … nevastuica e mica , am o pisica , care intr-o zi a venit cu una in gura :)) probabil era pui

  47. Dupa cum am zis am avut si eu o experienta neplacuta cu un dihor, sa stii ca la mine a lasat un miros foarte urat care se simtea foarte tare si cred ca acesta face porumbei sa fie mai speriosi si sa nu se mai aproprie de locul acela …. eu l-am indepartat cu apa si var dar a trecut vreo saptamana pana cand a iesit complet mirosul …. eu zic ca daca a venit odata o sa mai vina pentru ca acuma au pui si au nevoie de hrana … la mine s-a strecurat in cusca prin ochiurile de plasa …. nu era rapitza era plasa normala de gard era un patrat de 1×1 m pentru lumina in cusca …. si am si catelul legat langa cusca si tot degeaba :(

  48. dihorul e pericol nr 1 la porumbei eu in 2013 am pierdut 17 porumbei iar in 2014 8 porumbei porumbeii fiind matca pe respectivul am data care a atacat a fost in 2013 8 martie 2014 5 martie o fi avand o data cand ataca o fi avand agenda si programari mare atentie

  49. Si eu am avut probleme cu dihorul, acum vreo 3 ierni cand a fost zapada de 60 cm pe case…. mi-a atacat intr-o noapte 14 porumbei, a doua zi i-am mutat pe cei care au mai ramas din voliera in podul unei bucatarii , unde nici nu ma gandeam eu ca va intra…. surpriza , si aici si-a facut de cap, mi-a omorat inca 13 , am mai ramas cu 7 porumbei…. in ziua urmatoare i-am mutat in podul casei, fiind acoperita cu tabla si cu zapada foarte mare…..dimineata, surpriza ereau urme pe acoperis pe zapada, nici acuma nu imteleg cum a escaladat el streasina……

  50. Aici nu a mai gasit gaura sintre in pod….







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *