libertate-porumbei
Ati dat drumu la porumbei? Au inceput sa intre in ritm? Nu prea se vad porumbei pe cer. Cand credeam ca am scapat de iarna, pare sa se intoarca. Desi nu mai putem de frig, la meteo anunta ca de vineri vremea se va raci (?!?!).

Au venit graurii asa ca am sperat la liniste. Am dat drumu doar la 12 kamikaze sa testez terenul – resturi si tardivi, printre care unii care nu au apucat sa mai iasa in toamna. Cum era de asteptat, acestia din urma s-au imprastiat pe tot cerul. In prima zi s-a intors doar unul… ultimul eclozat in toamna, singurul cu infirmitati, un picior schiop si sternul stramb, pe care orice crescator aspirant la performanta l-ar fi eliminat de mult (spun asta ca fapt divers, nu ca ma astept la ceva de la el). In seara eliberarii, inainte sa vina acasa l-am vazut cum obosit incepuse un picaj spre negura padurii, sinucidere curata. Si totusi se zice ca “la barza chioara ii face Dumnezeu cuib”.

A doua si a treia zi s-au strans si restul de tardivi, foarte stangaci, cu aterizari aiurea pe langa cotet, pe gard, prin pomi. Porumbeii trebuie sa iasa la zbor la vremea lor, nu dupa luni de zile. Acum dupa cateva zile de experienta deja formeaza stol, aterizeaza de sus direct pe sputnik, pleaca sincron la alarma cotofenei, etc. Este surprinzator cat de repede invata ce au de facut. Marea mirare este ca nu a venit jupanul uliu sau soim care ar fi avut prazi extrem de usoare.

Cum stati cu porumbeii, le-ati dat drumu? Mai bate uliul?