super303
Va salut. Ma numesc Toma Iulian, tandem Toma Andreea+Iulian, UCPR jud. DB, club Ghirdoveni. In 2012 am reusit sa am 4 porumbei de top 10, este ceva extraordinar. Ultimul pe care-l prezint este “Super ‘303”, o femela superba, care provine din doua familii prezente in expozitii nationale:
Este reprodusa din: Tatal – sion’92 (craciunescu a-valcu c.tin), Mama – Janssen(lixandru v-anghelina i)

Stiti se spune ca “ziua buna se cunoaste de dimineata” si asa este, ’303 inca de pui mi-a aratat ca se poate impune, la 2 concursuri a venit prima. Puii nu-i zbor prea mult si asteptam cu nerabdare anul urmator sa vad ce poate, avea prea multe rude in expo…

A zburat foarte bine ca yearling, a clasat 10 et. A fost loc 3 in top porumbei pe crescatorie, loc 1 demifond y in expo Ardealul, deci pentru 2011 s-a comportat foarte bine / abia asteptam sa vad ce face in 2012 (crescatorii adevarati stiu ca un campion poate sa nu mai claseze bine in anul urmator, din diferite motive).

Anul 2012 a inceput perfect, in 3 etape a facut 9 puncte, mentionez ca pe oua sau pui batea si pe cel mai tare vaduv. La jumatatea lunii mai, datorita vremii nasoale am sarit o etapa iar la concursul urmator ma trezesc ca ’303 trebuie sa oua, astfel ca am oprit-o acasa. Sincer eram disperat, a stat acasa aproape 25 zile si nu ma asteptam sa mai faca ceva/totusi am angajat-o, era si demifond si am zis in sinea mea ca gata nu o mai vad, angajasem 19 porumbei si venisera 10 din ei iar ‘303 nici gand. Dar Dumnezeu e sus, a venit a 12.a si a si clasat, loc 176, dar a venit.

Avea 3 clasari bune + 1 rebut, deci trebuia sa o alerg ca poate recuperam ceva. Stiti si dumneavoastra ca porumbeii se imputineaza vertiginos in concursuri in lunile iunie si mai ales iulie, si mai imi trebuiau 2 clasari bune neaparat. Concursul urmator trebuia sa scoata pui dar nu prea era in apele ei, totusi am angajat-o, a venit locul 24 pe judet dar a cam luat puncte, deci zburase degeaba. Culmea in saptamana urmatoare dispare masculul si a ramas singura cu puiul, deci am angajat-o pe pui de 4 zile (si-l crestea singura), a luat locul 8 pe judet iar concursul urmator locul 1 pe judet si astfel am ajuns in expo la palmares viteza cu un total de 69 puncte.

In final va spun ca aceasta femela m-a cam terminat, mi-a scos peri albi, dar totul e bine cand se termina cu bine. Datorita lui super’303 ma incadrez pentru titlul de maestru ucp (se cer 3 ani consecutiv porumbei in expo + 1 porumbel in lotul national + o cupa la porumbel sau crescator/am 4 ani consecutiv porumbei in expo, o cupa loc 3 + locul 6 in lotul national).

Va prezint clasarile lui ’303, astfel puteti sa vedeti ca punctajele sunt la nivel de lansare si judet.

fisa-super303

Datorita faptului ca nu mai zburam porumbeii pe ruta ardeal-slovacia aceasta super femela va intra in matca (mai ales ca tatal ei a murit in februarie 2012 la varsta de 20 ani). Doresc tuturor crescatorilor un an plin de impliniri, multa sanatate si succes.