2330303-10-F – Loc 3 viteza palmares UCP 2012

super303
Va salut. Ma numesc Toma Iulian, tandem Toma Andreea+Iulian, UCPR jud. DB, club Ghirdoveni. In 2012 am reusit sa am 4 porumbei de top 10, este ceva extraordinar. Ultimul pe care-l prezint este “Super ‘303”, o femela superba, care provine din doua familii prezente in expozitii nationale:
Este reprodusa din: Tatal – sion’92 (craciunescu a-valcu c.tin), Mama – Janssen(lixandru v-anghelina i)

Stiti se spune ca “ziua buna se cunoaste de dimineata” si asa este, ’303 inca de pui mi-a aratat ca se poate impune, la 2 concursuri a venit prima. Puii nu-i zbor prea mult si asteptam cu nerabdare anul urmator sa vad ce poate, avea prea multe rude in expo…

A zburat foarte bine ca yearling, a clasat 10 et. A fost loc 3 in top porumbei pe crescatorie, loc 1 demifond y in expo Ardealul, deci pentru 2011 s-a comportat foarte bine / abia asteptam sa vad ce face in 2012 (crescatorii adevarati stiu ca un campion poate sa nu mai claseze bine in anul urmator, din diferite motive).

Anul 2012 a inceput perfect, in 3 etape a facut 9 puncte, mentionez ca pe oua sau pui batea si pe cel mai tare vaduv. La jumatatea lunii mai, datorita vremii nasoale am sarit o etapa iar la concursul urmator ma trezesc ca ’303 trebuie sa oua, astfel ca am oprit-o acasa. Sincer eram disperat, a stat acasa aproape 25 zile si nu ma asteptam sa mai faca ceva/totusi am angajat-o, era si demifond si am zis in sinea mea ca gata nu o mai vad, angajasem 19 porumbei si venisera 10 din ei iar ‘303 nici gand. Dar Dumnezeu e sus, a venit a 12.a si a si clasat, loc 176, dar a venit.

Avea 3 clasari bune + 1 rebut, deci trebuia sa o alerg ca poate recuperam ceva. Stiti si dumneavoastra ca porumbeii se imputineaza vertiginos in concursuri in lunile iunie si mai ales iulie, si mai imi trebuiau 2 clasari bune neaparat. Concursul urmator trebuia sa scoata pui dar nu prea era in apele ei, totusi am angajat-o, a venit locul 24 pe judet dar a cam luat puncte, deci zburase degeaba. Culmea in saptamana urmatoare dispare masculul si a ramas singura cu puiul, deci am angajat-o pe pui de 4 zile (si-l crestea singura), a luat locul 8 pe judet iar concursul urmator locul 1 pe judet si astfel am ajuns in expo la palmares viteza cu un total de 69 puncte.

In final va spun ca aceasta femela m-a cam terminat, mi-a scos peri albi, dar totul e bine cand se termina cu bine. Datorita lui super’303 ma incadrez pentru titlul de maestru ucp (se cer 3 ani consecutiv porumbei in expo + 1 porumbel in lotul national + o cupa la porumbel sau crescator/am 4 ani consecutiv porumbei in expo, o cupa loc 3 + locul 6 in lotul national).

Va prezint clasarile lui ’303, astfel puteti sa vedeti ca punctajele sunt la nivel de lansare si judet.

fisa-super303

Datorita faptului ca nu mai zburam porumbeii pe ruta ardeal-slovacia aceasta super femela va intra in matca (mai ales ca tatal ei a murit in februarie 2012 la varsta de 20 ani). Doresc tuturor crescatorilor un an plin de impliniri, multa sanatate si succes.

17 comentarii la “2330303-10-F – Loc 3 viteza palmares UCP 2012”

 1. Ma uimesc performantele obtinute de aceasta femela pe sistemul ‘la natural’. Mi-a placut si cum ati povestit parcursul ei. Felicitari!

 2. SUPER FRUMOASA SA-TI DEA NUMAI DESCENDENTI CA EA SI MULT SUCCES AN CONTINUARIE

 3. O bijuterie de pasare!! Sa auzim de bine cu urmasii ei , sa ne povestiti si noua!! Sanatate la toata lumea!!!

 4. Felicitari domnule Toma, e o adevarata porumbita, e si tare frumoasa si felicitari pentru premiile obtinute. Sa va spun si eu o veste pe care nu am crezut vreo data ca se va intampla asa ceva, femela 345-07 sa intors acasa dupa cateva zile dupa ce a scapato fratele meu din matca, cand am auzit caci ati zis ca se va intoarce la mine….va spun sincer ca nu am crezut, sa se mai intoarca la mine dupa ce a zburat atatia ani la dumneavoastra si la mine doar in plasa a iesit afara, dar aici se vede experienta dumneavoastra si cat de bine va cunosteti porumbeii. Mult respect pentru lucrurile acestea! Cred ca a zburat pana la munti si sa intors inapoi, a venit toata murdara. a mai prins afara si furtuna de zapada ce a fost la noi in saptamana trecuta.

 5. Multumesc pentru aprecieri,va doresc sa aveti si dumneavoastra parte macar de un porumbel in expozitie
  Multumesc -porumbei.ro- pt faptul ca mi-ati publicat cei 4 porumbei in top 10
  -pt Marcel sa stii ca atunci cand mi-a zis Avram ca a scapat femela 345 am ramas mut/cum sa vina un porumbel 400 km in conditiile acelea(ploi sau zapezi in tara)i-am spus ca nu trece muntii si daca nu vine innapoi la voi ,atunci o sa vina acasa prin aprilie,mai./femela a stat suficient la voi si a prins pozitia(magnetismul)crescatoriei./nu degeaba a fost in expo
  -multa sanatate si un an plin de satisfactiiComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *