Legile lui Murphy in columbofilie!

Se da un compartiment cu 30 de boxe, in perioada clocitului. Intr-una din boxe cloceste cel mai bun cuplu al crescatoriei – boxa este mai sus, destul de protejata.

Inainte cu 2-3 zile de eclozare, intr-o boxa din crescatorie sunt sparte ouale datorita unei femele care a intrat gresit si a provocat o lupta. In care boxa din cele 30 au fost sparte ouale? Ati ghicit, in boxa favorita… Murphy vegheaza si se distreaza!!! In aceeasi perioada, intr-o boxa aflata la podea, in calea tuturor porumbeilor, amenintata mereu de masculi focosi, la un cuplu total neinteresant tocmai au iesit 2 pui sanatosi. Soarta!

Morala: cand vrei neaparat sa scoti pui dintr-un cuplu, ofera-i un compartiment separat! Ca un bonus, te asiguri ca masculul respectiv este tatal puilor 100%.

Categories Diverse

17 comentarii la “Legile lui Murphy in columbofilie!”

 1. ai putea sa faci o voliera sepaata numai pt acest cuplu?/????

 2. nu poti avea o crescatorie numai ptr o singura pereche
  intodeauna pune perechile mei batatuse jos

 3. da trebuiesa le faci un compartiment special nu o voliera asa am procedat si eu si a dat rezultate

 4. pai aici este vorba de un exemplu nu ca a patit cineva asa, si este ceva adevar in asta

 5. Pacat!!! dar mai patesc si eu asa dar caut cumva unde sa nu aiba acces pt a se bate porumbeii

 6. Nu stiu de ce dar porumbeii la care tin mai mult si sper ca o sa obtin ceva de la ei (la zboruri) ba ?i ia uliu din jurul casei cand ?i las liberi primavara (iarna ?i tin inchisi doarece locuiesc intr-o zona muntoasa unde sunt multi uli), ba se gaseste unul care sa intre peste ei in boxa si sparg prima serie de oua………soarta!!!!!!!!

 7. Pentru a evita aceste intamplari neplacute intotdeauna separ matca de zburatori si pe langa asta nu las nici un porumbel neimperechiat. Ce mai e important e sa nu ai mai multe perechi de porumbei decat cuiburi. Imperecherea o fac cum vreau eu nu-i las sa se imperecheze de capul lor si tot eu le aleg boxa cu cuibul tinandu-i inchisi la imperechere.In acest mod ei isi au grija doar de patratzica lor. Singurele batai care le am sunt la mancare unde se intalnesc totzi si incep sa se etaleze… :)

 8. pentru marius cateva sfaturi:am patit si eu ca tine, si mam invatat minte.eu procedez in felul urmator-cam pe la jumatatea lui octombrie ii tin inchisi pana la sfarsitul lui martie,apoi ii dau la micile zboruri in jurul casei,intra foarte repede in forma si alt avantaj in timpul perioadei de “detentie” se refac foarte tine,altceva foarte important nu lasa porumbei liber,cum s-au lasat din zbor cheamai in voliera.

 9. scuze dar atunci tu nu esti adevarat columbofil tine minte perechile campioane vor avea un teritoriu atat de bine stabilit incat nu va intra nici un alt porumbel sau in cel mai rau caz daca va intra la aparitia ,,proprietarilor” el/ea isi vor lua zborul fara a se isca o lupta

 10. vreti o solutie mai simpla…???
  va spun eu:
  faceti boxele cat mai mari si inkideti akolo perechile din care vreti sa tineti pui. le tineti acolo cu mancare,apa, grit…etc pt fiecare boxa pana cand oua toate perechile. apoi dati-le drumu’.
  e cea mai sigura metoda pentru a avea 100% tatal dorit pt.pui.
  am incercat si a maers super bine.
  bafta!

 11. Cine zice ca nu a fost supus nenorocirilor lui murphy minte!
  Asigurati cuplului preferat conditii speciale si vor intra in vigoare alte legi ale lui Murphy!
  Cu alte cuvinte incercati sa iubiti toti porumbeii din crescatorie la fel, cu sau fara rezultate, pt ca toti sunt a vostrii. Veti avea si rezultate cu siguranta!

 12. FIIND MIC COPIL ,IUBEAM O PORUMBITA VANATA PE CARE AM CRESCUT/O EU PERSONAL.PARINTII MURISERA OTRAVITI LA CAMP.ABIA II CRESCUSERA TULEII.O HRANEAM BAGANDU/I CIOCUL LA MINE IN GURA ASA CUM FACEAU PARINTII EI.O INVATASEM CU UN STIL DE FLUIERAT,SI CUM MA VEDEA,SE ASEJA PE UMARUL MEU.DEVENISE MASCOTA COTETULUI.SI MAMA CARE NU PREA IUBEA PORUMBEII DE CIUDA CA MANINCA MAI MULT CA GAINILE,INCEPUSE SA O INDRAGEASCA.
  DEVENISE MATURA,I/AM DAT PERECHE UN MASCUL ROSU,AVUSESE SI PUI.IMI ERA CEA MAI DRAGA ,NU AVEA PRET DE VANZARE.
  INTR/O ZI TRISTA UN NEMERNIC DE SOBOLAN A UCIS/O…
  TREI ZILE NU AM FOST BUN DE NIMIC,PLANGEAM CA UN COPIL MIC DUPA CEEA CE MI/A FOST CEL MAI VALOROS,PARCA AM PIERDUT PROPRIUL MEU COPIL…LEGEA LUI MURPHY…DE CE TI/E MAI SCUMP DE AIA NU AI PARTE DE MULTE ORI…Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *