Licitatia publica a columbodromului international “Balkanic Fair-Play”

balkanic2

Dorim sa multumim pe aceasta cale tuturor crescatorilor din Romania si strainatate care si-au aratat interesul fata de porumbeii oferiti la pre-licitatia online organizata in perioada 1 septembrie – 28 septembrie, in colaborare cu www.pigeongalaxy.com, partener al www.pipa.be.

Licitatia finala se va derula in mod PUBLIC, la sediul columbodromului “Balkanic Fair-Play“, duminica, 4 octombrie, cu incepere la orele 12.00, care va fi completata de festivitatea de premiere a castigatorilor.

Profitam din nou de aceasta ocazie de a face cunoscute cateva detalii viitorilor crescatori prezenti la licitatia publica.

1. Pretul de pornire al unui porumbel va fi cel mai mare pret oferit la pre-licitatia de pe site-ul www.pigeongalaxy.com. In cazul in care nu se ofera mai mult in sala, porumbelul este adjudecat de cel mai mare ofertant de pe internet, care se obliga sa achite contravaloarea achizitiei in termen de 3 zile.

2. In cazul unor oferte mai mari din public, cei mai mari ofertanti de pe www.pigeongalaxy.com care nu sunt prezenti in sala, au posibilitatea sa liciteze telefonic. Pentru amanunte, va rugam sa ne contactati pina duminica la urmatoarele numere de telefon?: 0733.220.333 (Cristi Neacsu ? www.pigeongalaxy.com) sau 0723.345.543 (Bibi Stefanescu ? Balkanic Fair-Play).

3. Aceasta optiune este valabila si pentru alti crescatori care nu au posibilitatea sa fie prezenti. Este de preferat o recomandare din partea unei persoane care a avut vreo colaborare cu www.pigeongalaxy.com sau Balkanic Fair-Play.

4. In cazul unor oferte false (pe internet sau telefonic), porumbelul va fi oferit urmatorului licitator. In cazul in acesta il va refuza, porumbelul va fi postat din nou pe site-ul www.pigeongalaxy.com pentru licitatie.

5. Pretul de achizitie nu include transportul.

balkanic1

Urmare a recentelor discutii pro si contra de pe internet legate de valoarea porumbeilor participanti la columbodroame, dorim sa aducem cateva argumente si de a face cateva precizari scurte, ca urmare a experientei proprii dar si a altor crescatori care au gustat din succesul cu acest “gen” de porumbei. Va rugam a ignora tenta publicitara, scopul nu este acesta ci de a oferi o informare corecta, pertinenta celor care doresc sa aiba sanse cat se poate de mari de a introduce un porumbel de valoare in crescatorie. La columbodroame, printre care si Balkanic Fair-Play, veti gasi cea mai mare concentratie de porumbei de valoare. Pe scurt:

  • concursul tip columbodrom este singurul care ofera posibilitatea unei intreceri DIRECTE intre crescatori din mai multe tari sau zone diferite dintr-o tara, care provin din arii de joc cu concurenta diferita. Atat timp cat toti participa pentru renume international, mentinerea lui sau/si premiile oferite, nu te astepta sa fie mai usor decat in zona unde concurezi saptaminal.
  • fiind un columbodrom cu taxa ridicata de participare, toti participantii se prezinta la start cu cele mai bune exemplare din punct de vedere fizic si genetic pe care le poseda la acea vreme, implicit si SELECTIA ESTE NET SUPERIOARA. Anual, aproximativ 200 crescatori din mai mult de 10 tari vin sa se compare la columbodromul din Targoviste. Prin urmare, putem spune ca este o concurenta ridicata.
  • exista un SINGUR FACTOR care conduce la castigarea sau la un rezultat bun la un columbodrom. Acesta este numai PORUMBELUL, VALOAREA LUI INTRINSECA. Cu aceasta va pleca acasa cel care achizitioneaza o pasare dupa finala unui altfel de concurs. Nu mai exista in spate crescatorul priceput sau mai putin dibaci, nici mancarea de ultima ora sau plina de praf, nici sistem de antrenament modern sau inexistent, crescatorie luminata, fara curenti de aer sau total expusa intemperiilor, nici energizante sau medicamente mai bune decat ale adversarilor, pozitia crescatoriei, directia vantului, motivatia sau cunostintele superioare in materie de porumbei. Porumbelul inscris este singurul care se va ajuta la un columbodrom, se va antrena, va manca si bea la fel ca adversarii si va trebui sa fie inzestrat cu o imunitate nativa de otel.
  • sunt pareri ca ?porumbeii de columbodroame? sunt porumbei de viteza sau demifond (cu alte cuvinte, inferiori) dar in nici un caz de fond. Bun, sa spunem ca asa e?dar ce importanta are din moment ce castiga Finale in intreaga lume chiar dupa zboruri mai lungi de 7, 8 sau 10 ore? La Finala Balkanic Fair-Play de anul acesta primul porumbel a sosit dupa 8 ore de zbor, pentru o distanta de 430 km, cu vint din fata pe intreg parcursul si un lant muntos interpus pe traseu. Cu ce este mai prejos decat fondistii care castiga in atatea zone din Romania concursuri de fond sau maraton dupa 8 ? 10 ore de zbor fara vint sau cu vant din spate?

Rezultate cu descendenti din porumbeii achizitionati de la columbodroame au existat, exista si vor fi din ce in ce mai numeroase in Romania, la toate categoriile de distanta. Timpul va demonstra acest lucru. Sunt cateva zeci bune de crescatori in tara, carora o sa le dedicam un articol separat, care au concurat si concureaza extraordinar cu astfel de produsi, atat in Romania cat si in afara ei, crescatori care au simtit “diferenta”, cu atit mai mult ca porumbeii din columbodroame nu reprezinta poate nici 5% din lotul de reproductie.

Bineinteles, draga iubitorule de porumbei buni, alegerea este a ta?

Toate bune,
Bibi Stefanescu
Balkanic Fair-Play Race
Cringului, 100
Cartier Priseaca, Targoviste, DB
0723.345.543
www.sportcolumbofil.ro

balkanic3

Categories Stiri