Crescator: Halmagean Sebastian Claudiu, Ineu – ARAD

Buna. Ma numesc Halmagean Sebastian Claudiu, crescator de porumbei voiajori si participant la concursuri cu acestia in cadrul clubului Ineu, AS ARAD FCPR.

As dori sa va prezint unul dintre cei mai buni porumbei ai mei Ro 2009 113933 M care in anul 2011 a reusit sa isi indeplineasca norma la o categorie foarte dificila zic eu: AS NATIONAL – asta insemnand ca si-a indeplinit norma la viteza, demifond, fond, maraton si general. In cadrul Asociatiei ARAD a obtinut locul 1 iar la nivel national locul 2.

In acest an porumbeii mei au fost zburati la natural angajand atat masculii cat si femelele, astfel masculul acesta a avut in timpul concursurilor aproape toate pozitiile de cuib insa am observat ca a tras mai tare cand avea pui de 18-20 zile(pui mare) si oua de 14-16 zile(aproape ciocnite). La etapa BERLIN a zburat cu o pana rupta in aripa stanga si am avut emotii ca nu o sa reuseasca sa se intoarca acasa.

Porumbelul nu are origini spectaculoase fiind reprodus la mine in crescatorie din porumbeii selectati prin infailibila metoda a cosului.

Va doresc tuturor sanatate si rezultate cat mai frumoase in viitor.