Am gasit un pui de porumbel, pe strada, intr-un loc unde nu exista o comunitate de porumbei. L-am luat si l-am dus la veterinar, ptr ca imi parea apatic, statea intr-o pozitie “ghemuita” si isi tinea ochii inchisi. La veterinar mi s-a spus ca este racit si mi-au dat oxivit sa-i admimistrez in apa de baut. L-am hranit cu mancare ptr porumbei cumparata de la petshop, si grau, toate inmuiate in apa, plus bucati de caramida.

Starea lui nu s-a imbunatatit, ba din contra, respira zgomotos, pe cioc, l-am dus iar la vet si i s-a facut injectabil lincospectin. Ulterior injectiei cu lincopectin, una din gherute s-a incovoiat si acum n-o mai poate folosi, o tine stransa, si o taraste dupa el.

Porumbelul nu mananca singur, ii dau eu pe cioc…… nu stiu cat de des trebuie hranit si cu ce cantitate…… este o boala virala care se manifesta asa, prin “paralizarea” gherutelor?

Am cautat in arhiva site-ului dvs si nu am gasit relatata o situatie asemenatoare. Nu stiu ce sa fac ptr porumbel si cum sa-l ajut. Orice sfat, orice informatie este binevenita. Mii de multumiri.

Miloser