Fotografie0676
Topic dedicat tuturor tinerilor columbofili
Nimeni nu poate contesta valoarea crescatorilor severineni si a porumbeilor de zbor inalt pe care-i promoveaza. Au dovedit-o rezultatele din ultimii ani. Nimeni nu poate contesta numarul mare de pasionati de zbor in micutul si vechiul oras dunarean. Dar lumea columbofila mehedinteana nu se limiteaza numai la cei pentru care durata mare si inaltimea conteaza cel mai mult. Peisajul este completat de voiajoristii care cer totul de la caii lor inaripati.

Columbofilia voiajorista mehedinteana are un viitor asigurat pe cele mai inalte culmi ale succesului prin tanarul de numai 8 ani Vacarescu George Catalin.

In timp ce alti copii de varsta lui se cufunda intr-o lume a jucariilor si a jocurilor, acest tanar merge cu cosuletul la imbarcare pentru… Moscova (1600 km) avand un singur gand: sa-si revada cele doua luptatoare pe care le trimite sa concureze cu porumbeii celor mai “grei” jucatori din columbofilia romaneasca. Cat curaj!!!!

Dupa lansare, gandul ii sta numai la luptatoarele lui si la pericolele prin care vor fi obligate sa treaca. Oare vor reusi?

Dar cu trecerea zilelor, entuziasmul se transforma in agonie iar speranta incepe sa se stinga pentru tanarul nostru.

Cand totul era pierdut, in a 6-a zi de la lansare, catre seara, George Catalin crede ca viseaza cu ochii deschisi. O luptatoare a ajuns acasa!! Sentimentele nu pot fi descrise in cuvinte. A VENIT!!!!

luptatoare1

Vestea se raspandeste imediat in tot Severinul. Telefoanele de felicitari nu mai contenesc pana tarziu in noapte. Fericirea este atat de profunda incat cea de-a doua luptatoare este aproape data uitarii.

Noaptea, George Catalin, are un singur gand: dimineata urmatoare sa-i ofere luptatoarei cea mai buna mancare si sa o admire ore in sir.

Odata cu primele raze de soare, ducandu-se intr-un suflet la voliera George Catalin constata ca urmeaza sa aiba cea mai frumoasa zi din viata lui: a ajuns si cea de-a doua lupatoare. Incredibil!!

luptatoare2

Un copil fara nume in jungla columbofiliei are un procent de… 100% de la 1600 km. Istoria a fost scrisa pe meleaguri severinene.

Seriile de inel ale luptatoarelor: 2321224-11 si 2321256-11

Speram ca pe viitor, cat mai multi tineri sa paseasca pe urmele lui Vacarescu George Catalin, in acest fel “refuzand” si multe tentatii nocive “imbratisate” de din ce in ce mai multi copii.

Maxime felicitari Cataline! Ai viitorul asigurat in columbofilie!

Barboianu Ionut, Craiova