Magnetometer: August – Septembrie

magneto-aug-16
Un prieten a zburat puii cu clubul zilele trecute pe “cod galben” de magnetometer si le-au venit greu, cu pierderi insemnate. Noi am zburat ultimele 2 etape pe cod verde si au venit trasnet puii.

Ultima etapa cu maturii a fost pe cod galben si a fost catastrofa. Deci se mai potriveste, macar la ce m-am uitat in ultima vreme. Unii crescatori spun ca totusi nu se potriveste. L-ati urmarit?

Categories Diverse

14 comentarii la “Magnetometer: August – Septembrie”

 1. Urmeaza cateva zile galbene. Sper ca sosirile sa nu fie “maro” daca angajam. :))

 2. Buna!

  Studiez si eu problema.
  Inca nu am o imagine prea clara.
  Nu toti impartasesc experientele traite.
  Sunt curios daca peste tot se simt la fel aceste perturbari.

  Numai bine!

 3. Eu zic ca daca functioneaza acest indicator si zburam pe cod galben porumbeii de valoare tre sa ajunga acasa chiar si mai tarziu iar cei slabi sa se cearna. Daca zburam mereu pe cod verde, fara vant din fatza, fara stop de ploaie sau nor in cativa ani vom reusi o selectie egala cu zero. Deja vom putea trece la ornament cu ei ca vor fi toti fazanii acasa ticsind voliera.

 4. Mai bine sa ramana cate 3 bucati prin cotete si sa ne scormonim pe la matca dupa primele etape ca nu mai avem numeric de concurs. Ar trebui modificat si regulamentul, sa poti face concurs din 18 porumbei pe club. Si 5 crescatori, ca tot mai multi se lasa.

 5. Claudiu, eu suspectez ca esti doar tanar.

  Toti vrem performante. Performanta sa face din numeric. Eu in vara asta cunosc 4 columbofili care s-au lasat. Ultimul ,zilele astea cand din 58 de pui lansati dimineata, seara pe intuneric avea sositi 5. Am jucat pe cod galben conform Magnetometer.

  S-au lasat 4 nu cunosc nici unu care sa inceapa. Poate ar fi bine ca cel putin in toamna asta, chestiunea cu magnetometer sa se transforme intr-un fel de proces al etapei.

 6. Ieri, pe 30, pe cod rosu geomagnetic, am facut un antrenament catastrofal cu puii de la Buzau(aprox 100 km aerieni).Din 25 au sosit 15 ieri, insirati pe toata ziua si 4 azi.
  Tind sa cred ca exista o influenta reala a furtunilor geomagnetice(puii fusesera lansati de la 60 km aerieni anterior, deci nu se punea problema lipsei de antrenament)

 7. Primele doua concursuri la pui am prins pe verde , acum al treilea o sa prindem galben daca lanseaza pe 4 , sunt curios sa vedem cum sosesc la mine cat si la colegii de club.

 8. interesant merita urmarit da cum alegi romania sau zona unde sa iti arate ?

 9. Jerry nu sunt chiar tanar. Eu zbor 3 pui. Am avut 5. 1 pierdut la antrenamente, 1 la mizil si incerc sa aduc de la fond pui minim 2, daca aduc 1 este totusi bine daca nu aduc niciunul este undeva o problema. Nu vreau rezultate ,vreau hobby, vreau porumbei destepti care pot zbura distante lungi. Problema columbofililor care se lasa din cauza pierderilor este undeva intre aceste probleme: nu isi aduc porumbei de unde trebuie, nu isi aduc porumbeii care trebuie, nu isi aduc porumbei cati trebuie(aduc f multi)si aici intervin boli etc.. nu stiu ce sa faca cu un porumbel care merita, nu stiu sa aiba grija de ei si de sanatatea lor, sau nu sunt foarte pasionati. Altii saracii se lasa din cauza banilor. Altii sunt mintiti de la inceput de anumiti columbofili care vor sa le vanda toate ciurucurile. Daca nu vreti sa pierdeti multi membrii din club mai ales care se lasa din cauza pierderilor este timpul ca voi cei cu pasari de valoare sa intrati in scena si sa-i ajutati cu porumbei buni fara a va umfla in petec ca doriti nus ce suma pe ei. Daca nu faceti asta sunteti la fel de vinovati ca cei ce iau inselat de la inceput. Columbofilia ar evolua mult mai repede daca am fi macar 70% din noi sinceri.

 10. Buna!

  Banuiesc ca aceste perturbari ale magnetismului sunt la nivel global.
  Pe 31 august si 1 septembrie am colegi in asociatie care au dus puii la 20, respectiv 90 km, niciunul din ei nu s-a plans de pierderi.
  Ramane de vazut la etapa din 03 septembrie cu lansare de la 140 km.
  Bafta tuturor si pierderi minime!

 11. Al doilea zbor cu puii pe cod galben (duminica 04.09.16) pierderi 1/3 din ei.(12 bucati).

  Incep sa urmaresc cu mare interes magnetometrul.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *