Buna la toti columbofilii, numele meu este Rosu Mirela si am 30 de ani. Detin doar porumbei de ornament de rasa takla (turc) si am intrat in iarna cu un numar de 14 perechi. De mica am visat sa am porumbei desi aveam tot felul de animale in copilarie – lipseau porumbeii pe care ii vedeam zilnic in fata geamului meu, fiind ai vecinului.

Si acum imi aduc aminte cum intram pe furis la el in voliera, prindeam unu incet, il mingiiam, il puneam la loc si ieseam afara ca un hot sa nu ma vada. Odata mutata din acel loc parca imi lipseau, i-am cerut o pereche, mi-a dat dar neavind loc pentru ei ii tineam pe balcon(un chin).

Dupa o luna am inteles ca viata lor e in zbor nu in cutie ca puii de gaina. I-am eliberat si dusi au fost la vechea lor casuta.

Mi-am promis ca atunci cind voi putea imi voi face stolul meu si azi uitindu-ma pe cer cum micul meu stol zbura realizez ca timpul a trecut si eu imi ating dorinta de avea porumbeii mei. Am inceput acum doi ani cu o pereche, dupa care am mai primit o alta pereche, apoi am cumparat inca doi, am trecut prin toate bolile, un columbofil cunoscut pe nume Florin M.(sper sa nu se supere) m-a ajutat si sfatuit mult chiar si de la distanta de 2000 km.

Desi tot ce fac e cu mare placere, in caz de boli e cu mare dorinta, cel mai greu imi e atunci cind in urma unui atac imi dispare unu, ma omoara gindul “cine stie cit a suferit pina i-a iesit sufletul puiului meu”. In doi ani mi-au disparut doi iar unul tot in urma unui atac. Contactul cu pamintul i-a fost fatal, a murit in minile mele desi nu mi-a fost usor sa accept, pentru ca era porumbelul meu preferat. M-am impacat cu ideea ca nu a suferit ca cei dusi de rapitoare.

Cei din jurul meu ma cred nebuna pentru ca dau prea multa atentie unor pasari(oarecare), barbatul meu ma face maniaca, insa eu stau si ma intreb “oare asta e adevarata pasiune sau adevarata nebunie”? Mereu caut sa modific ceva la voliera, am construit-o eu, petrec ore in sir ocupindu-ma de ei si de modificari, curatenia o fac cu tot ce e posibil pentru a arata mereu ca noua ,……..