Salutare ma numesc Gheorghe Alexandru Florin, sunt din Calarasi. De curand am citit un topic in care un domn mentiona ca poate sa scoata 40 de pui dintr-un singur mascul fara sa mute ouale la alta pereche! Credeti ca ar fi posibil acest lucru? Mentionez ca sunt incepator anul acesta fiind primul meu an in care o sa angrenez porumbei la zbor!

Cum se obtine in termen de o luna 40 de pui de la aceleasi mascul,”Armasarul” nostru? In primul rand separam “Armasarul” intr-un loc spatios, singur izolat de ceilalti porumbei, unde sa se simta formidabil, cu mancare buna peste care se toarna Ulei din germeni de grau. Acesta este in mod natural bogat in vitaminele A,D,si E, contine vitaminele B1,B2,B3,B6,F, acizi grasi esentiali, proteine si minerale. Contine un nivel ridicat de vitamina E, de care El are mare nevoie! Produsul puteti sa-l procurati de la magazinele Plafar. In comparatie cu porumbul care are 2510 Cal/Kg, uleiul din germenul de griu are o energie de Cal/Kg = cu 5960 !

Punem in pereche 20 de femele cu 20 de masculi. Am spus punem in pereche Nu la imperecheat ! Cum ? In asa fel incat sa nu poate sa inperecheze, romaneste zis masculul sa Nu poate sa se suie pe femela! Cum ? Foarte simplu. Coboram dimensiuniile boxei adica inaltimea boxei la 20-22 cm cu ajutorul unui placaj , carton, cu ce vreti, important ca sa separam inaltimea boxei la dimensiunea dorita !

Bravo! Avem 20 de perechi unde masculul Nu poate sa faca nimic femelei ca si Eunucul! Coboram la “Armasar” zilnic 4,5,6 femele consecutiv in fiecare zi pentru imperechere, dupa care se pune la locul lor langa masculul impotent! Dupa ce femelele depun ouale, se scoate placajul, cartonul etc. si incepe clocitul oualelor de catre perechea fericita. Simplu si Bun!