mascul-constiincios
Vi s-a mai intamplat sa gasiti un mascul clocind intr-o boxa vecina cu a lui? Baltatul are pui marisor si el cloceste in alt cuib?!!

Initial am gasit un astfel de mascul la matca. Femela lui clocea in timpul zilei pe ouale lor, iar el clocea in cuibul din boxa de sub a lui, iar proprietarii boxei stateau afara si se uitau. Initial am zis ca din greseala a intrat acolo, dar a facut asa 2-3 zile la rand pana cand i-am mutat ouale si i-am fortat sa porneasca alta ponta pentru a se desincroniza, adica unii sa aiba pui iar altii oua – asta din frica de a nu sparge ouale in lupta. Foarte curios e faptul ca proprietarii oualelor nu au schitat niciun gest, stateau afara si se uitau la el cum cloceste. Ouale nu au fost sparte in vreo bataie, iesind deja 2 pui din ele.

Ca si cum nu era destul, am gasit si la zburatori un astfel de caz, de data asta si mai bizar. Baltatul din poza avea pui marisor in cuibul lui, iar el clocea in boxa de dedesupt pe ouale unui alt mascul care statea interzis langa cuib. Acestia s-au batut cateva zile dar ouale erau de plastic.

Ce e frate in capul lor? Hai ca la matca erau boxe similare cu intrarea pe aceeasi parte si cuiburi identice. Dar la zburatori cuiburile sunt foarte diferite ca si culoare, pozitionare si mai ales… ca si continut! (adica pui mare sau oua)

porumbei.ro