Va salut. Sunt un iubitor al porumbeilor voiajori şi al sportului columbofil, un cititor fidel al acestui site (porumbei.ro) şi deşi nu practic acest minunat sport, deţin o volieră şi un lot de aproximativ 30 de porumbei la ţară, la 4 km de Slatina, jud. Olt, iar în continuare aş vrea să prezint pe scurt o întâmplare recentă care are ca personaj principal o porumbiţă “cursieră”.

În ziua de duminică 03.06.2012, în jurul orei 11.00, în timp ce serveam cafeaua în faţa volierei, admirând înaripatele, am observat o porumbiţă solzată, străină care s-a lăsat din zbor ca o săgeată pe volieră, şi a început să caute cu înverşunare intrarea spre adăpătoarea şi hrănitoarea care se vedeau prin plasa de sârmă. Aceasta părea că este obosită, înfometată şi foarte… însetată. Nu a durat mult timp până a găsit intrarea (tip sputnik) şi după ce s-a ospătat bine, a zburat pe un loc de odihnă. Am intrat în volieră şi, luând-o în mână (era foarte blândă) am observat că pe piciorul drept avea un inel de culoare roşie RO-2010-0025838 iar pe piciorul stâng avea un inel din plastic de culoare verde cu cip, pe care scria „SUPER”, fapt ce m-a făcut să cred că porumbiţa era angajată într-o cursă de zbor.

I-am pus la picior un bilet cu datele mele de contact şi rugămintea către proprietar de a mă anunţa că a ajuns cu bine în crescătoria sa, după care am lăsat-o liberă în volieră. După aproximativ două ore, timp în care coborât de mai multe ori la apă şi grăunţe, a ieşit din volieră în acelaşi mod în care intrase şi… A ZBURAT.

Deşi sunt convins că, pentru unii astfel de întâmplări sunt poate obişnuite, pentru mine a fost ceva deosebit, faptul că această porumbiţă a ales să coboare din zbor, să se hrănească, să bea apă şi să se odihnească în voliera mea, m-a făcut să mă simt extraordinar.

Ceea ce mă îngrijorează însă, este faptul că nu am primit nici până astăzi vreun semn că porumbiţa a ajuns la destinaţie… oare biletul de la picior i-a căzut ? oare proprietarul ei nu a avut timp să mă sune? oare “cursiera” nu a reuşit să mai găsească drumul spre acasă ? sunt întrebările care mă cuprind şi pentru că nu am găsit un răspuns, te rog pe tine Andrei şi pe iubitorii de porumbei care vizitează site-ul porumbei.ro, poate mă ajutaţi să-l găsesc.

SPER DIN SUFLET CA PORUMBIŢA SĂ FI AJUNS CU BINE LA STĂPÂNUL EI.

Ataşez câteva fotografii cu porumbiţa căreia fiul şi nepoţelele mele i-au pus numele “Mica Viteză”.