Buna ziua si felicitari pentru pasiunea si dedicatia de care dati dovada. Va scriu pentru ca am o problema cu un porumbel bolnav si as avea nevoie de un sfat de la un profesionist (sau de la comunitatea columbofila, daca imi postati anuntul).

Pe scurt, un porumbel bolnav mi-a intrat in casa si are cruste si puroi galben la ochi (am atasat poza la acest mail), nu arata bine, este cam letargic, aproape ca nu s-a impotrivit cand l-am prins. Pe langa puroi, are uneori si diaree alb-galbuie. V-as fi extrem de recunoscator daca ma puteti ajuta cu un sfat sau puteti sa postati acest mesaj pe porumbei.ro unde sunt, ca si dumneavoastra, numeroase persoane dedicate si cu experienta-asta cu atat mai mult cu cat medicii veterinari nu prea par sa aiba multa experienta despre porumbei.

Al dumneavoastra,

George B

RASPUNS DR. TUDORAN:
Initial spalati zona cu ser fiziologic sau apa fiarta si racita apoi uscati cu un tampon steril zona si aplicati din belsug un unguent de uz veterinar cu antibiotic si antiinflamator:MIBAROM sau MIBAZON sau Asocilin sau UNGUENT OFTALMIC CU KANAMICINA SI HIDROCORTIZON (uz uman).
” Pe cioc” administrati ENTEROGUARD 1cp/zi,5 zile asociat cu polivitamine( cpr :BIOVIT PLUS sau CARNICOL; solutii: 3 picaturi/zi,7-10zile.
Nu uitati sa rehidratati zilnic porumbelul cu ceai de menta indulcit sau cu preparatul PERFUZOL( contine vitamine ,minerale,electroliti) administrate cu seringa,oral.