Tocmai mi-am mutat porumbeii de la parinti la mine, obiectiv demult dorit a fi atins. Voliera este nou-nouta si este o posibila varianta pentru cresterea raselor mari, in speta king. Este varianta pe care am gandit-o vazand volierele altor crescatori din Romania si strainatate. Bineinteles ca am avut si cateva limitari de spatiu si pozitionare. Fatada este inspre sud-est.

Dimensiunile:
– lungime – 10 m
– latime – 7 m (partea acoperita are 3 m, iar partea descoperita 4 m)
– este impartita in 3 compartimente (5 m – compartiment matca; 2 m – compartiment doici; 3 m – compartiment pui)
– compartimentul pt matca contine 15 boxe (dimensiuni: 1m latime X 1m adancime X 0,8 m inaltime)
– compatimentul pt doici contine 24 boxe (dimensiuni: 0,5 m X 0,5 m X 0,5 m)
– compartimentu pt pui este deocamdata “nemobilat”
– zidurile sunt din boltari de beton (utilizati la garduri)
– restul e din lemn si plasa.
– totul este conceput astfel incat sa pot monta si grilaje pt care deocamdata nu am bani, astfel ca am pus cartoane care mi se par foarte bune. Chiar si daca pun grilaje ma gandesc sa las pe sub ele cartoane ca sa pot face curat mai usor.

Sunt convins ca intotdeauna exista loc de mai bine si exista variante mai bune. Asta este ceea ce am reusit eu sa fac. Acum sa vedem cum se vor simti porumbeii si ce va fi la anul.

Profit de ocazie pentru a lansa si o invitatie: Asteptam cu drag toti crescatorii rasei KING si toti crescatorii si iubitorii de porumbei la expozitia internationala de la Jimbolia din 21-23 ianuarie 2011. Vor expune membrii CSCP King Club Romania (www.kingclubromania.ro) precum si membrii asociatiei locale. Arbitrare porumbeilor KING va fi realizata de catre cunoscutul crescator dl. Skoromaslej Gabriel din Slovacia.

Va urez tuturor “SARBATORI FARICITE” si “LA MULTI ANI”!

Teodor Cilan