Naparlirea si finalul de sezon


Salut. Cum stati cu naparlirea porumbeilor in aceasta perioada, jumatatea lui Iulie, cand jucam ultimele etape din sezon?

La a cata pana aveti porumbeii? Si mai ales, pana la ce pana aruncata se pot zbura in bune conditii?

Adi

5 comentarii la “Naparlirea si finalul de sezon”

 1. Am unii care o arunca pe prima si altii care au aruncat-o pe a 4-a. Asta e cu imperecherea grabita in Martie. Dar nici macar fratii buni nu arunca la fel, chiar daca au fost imperecheati la aceeasi data si au crescut pui toti.

  Citisem pe undeva ca dupa aruncarea penei 5 incepe declinul si porumbelul nu mai are randament, nu mai trebuie zburat.

 2. La fel si aici. Unii au schimbat doar o pana, altii doua, altii au aruncat-o pe a 3- a. Unul singur e la a 4- a. Zbor vaduvie (desi vaduvie inseamna ca unul din parteneri e mort).

  @Porumbei.ro: Perfect de acord cu tine. Aproape fiecare arunca diferit, chiar daca sunt frati de cuib si tinuti in aceleasi conditii.

  Nu stiu statistici, dar, stiu sigur ca am vazut intr-un filmulet pe Youtube, dupa terminarea sezonului cu maturii, deci, in prima saptamana din august, ca porumbeii lui Silviu Glodeanu aveau schimbate doar 2 pene. Si el tot vaduvie joaca, si, dupa parerea mea, o face impecabil.

  La maturi, o fi incepand declinul de la schimbarea penei cinci, insa, la pui stiu ca e problema cand le schimba pe ultimele doua.

 3. Momentan, din 23 de porumbei rămași, 13 au aruncat a doua pană, restul, încă sunt la prima pana! Împerecherea a fost pe 28 februarie cu văduvire după 5 mai. E bine, dar rezultate…:))

 4. Domnilor, la porumbeii de zbor (agrement), pentru a putea participa cu porumbeii la etapele din toamna, multi crescatori apeleaza la naparlirea fortata…refacerea penelor durand aproximativ 6 saptamani.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *