Necesarul de vitamine si minerale cand porumbeii au pui


Praful roz la mare cautare.

21 comentarii la “Necesarul de vitamine si minerale cand porumbeii au pui”

  1. La toata lumea porumbei consuma praful roz cu o imensa placere,personal aveam pui la de frumosi si inaite de al folosii,personal consider ca are un adaus mare de sare poate si altceva care da dependenta la pasari,din pacate il folosesc in continuare desi consider ca se poate si fara el.

  2. INCERCATI CALCIU FURAJER VITAMINIZAT. ADMINISTRAT ODATA PE SAPTAMINA, ARE EFECTE FOARTE BUNE PENTRU STAREA GENERALA A PORUMBEILOR IN ORICE PERIOADA A ANULUI. NU ESTE SCUMP, IAR EFECTELE ASUPRA STARIII DE SANATATE A PORUMBEILOR SUNT VIZIBILE IMEDIAT. DAR, FIECARE FACE CUM CREDE CA E MAI BINE PENTRU PORUMBEII SAI.

  3. Ooooooo avem new entry : Meulemans … sa fie intr-un ceas buna ( si sa nu-l zbori : )) :)) : )) )

  4. Frumosi porumbeii !! Sunt ai tai Andrei ? …. vad ca ai cedat tentatiei si ti-ai luat (daca nu ma insel) Meulemansi !! Zboara sau nu ? Acum am si eu o pereche cu pui !!

  5. Mai ales porumbeii care stau inchisi, trebhie sa aiba grit la discretie. Cu pui sau la naparlire mai ales. Acum porumbeii naparlesc, si acest proces este nevoie ca porumbelul sa aiba resurse, hrana cat mai variata, aport din partea crescatorului cu vitamine, grit, miere, etc
    Totusi, se poate observa care porumbel naparleste cu dificultate, in acela sigur mecanismele nu merg perfect, putem avea un indicator asupra calitatii sale fie zburator fie porumbel de matca.

  6. Off topic: cum rezista porumbeii rosii la atacurile rapitoarelor ? E mit sau realitate ca sunt preferati la atacuri ?

  7. @Nelu: am mai auzit teoria cu “dependenta” si nu o inteleg. Sunt dependenti numai cand au pui pe cuib, si dupa ce cresc puii sau in timpul iernii, brusc le trece dependenta? Sunt multe perioade din an cand nici nu se ating de vitamineral. Cand organismul si instinctul le cere mananca, si cand nu, nu. Varful de consum este cand puii trec de 4-5 zile, si scade pe masura ce se duc spre intarcare, eu asta am observat la ai mei. Am avut porumbei imprumutati cu diverse ocazii, unii dintre ei nu se mai dezlipeau de vasul cu vitamineral cand ii readuceam acasa, chiar daca nu aveau de crescut pui, nu aveau pereche, etc… acumulau in organism niste carente pe care incercau cu disperare sa le recupereze. Puii mari care zboara afara de ce nu mananca vitamineral decat foarte rar si putin? Lor nu le da dependenta? Nu le cere organismul. Am vazut doar la cei care trec printr-o stare de rau, de boala, dupa ce isi revin mananca vitamineral cu interes o perioada, apoi nu se mai ating nici ei de el. Iar iarna nici nu ma mai obosesc sa duc vitamineral in cotet ca nu se ating de el.

    @Radu: am luat in iarna o femela batrana, chiar cu riscul de a nu oua, ca mi-a placut mult si ca statura si conformatie (de mult imi doream “miolemansi” dar dadeam numai peste balene sau ciolanosi prea mari si cu penaj prost)… puii deocamdata rezista dar mai au de munca si nu imi fac mari sperante, de regula se spune ca sunt retardati, iei doar daca ii vrei de ornament pe acasa. Si evident nu au culoarea ei, abia urmatoarea generatie… daca or mai apuca, ceeace m-ar mira.

    @Costinel: chiar si zburatorii sau compartimentul de matca libera care au acces in gradina si mananca pamant, ierburi si ce le pofteste inima, mananca cu acelasi nesat vitamineral cand au pui…

    @Costel: acasa nu conteaza culoarea cand da in stol ci starea de sanatate, forma si tiparul de porumbel (viteza cei mai sensibili, maraton cei mai rezistenti)… la etape incepe sa conteze culoarea, mai ales cand se despart. Nu mai stiu la cati Km departare vede soimul, dar sa spunem la 10 Km departare un solzat devine invizibil pe cand un rosu sau baltat inca se vede.

  8. Frumos exemplar de mulemans deti daca scoti puii din el si ii vei zbura te rugam sa ne prezinti si noua cum se comporta si daca face rezultate .oare este posibil sa mai dea ciocolati astea un zburator de top dupa atata consagvinizare sau poate prin incrucisare va da ceva bun.mult noroc!

  9. Am eu Meulemans Andrei.Tata Meulemans fiu de originali,mama Janssen-Jan de Pash.Ca rezultate nu ma dat pe spate ca sa zic asa,dar masculul este de 2014,si a zburat 3 rute Moldova noastra,Ucraina si anul asta Polonia.Inca este acasa.Porumbei f incapatanati care lupta sa vina acasa.

  10. Ps:Vine saracul de la Dubasari zici ca vin eu de la piata.Parca il vad la imbarcare”iar ma Dubasari?” :)

  11. din ce am observat eu daca le pun sare grunjoasa nu se mai ating de vitamineral cand cresc puii.

  12. Porumbeii rosii sunt atacati mai des de rapitoare asta din cauza ca de obicei sunt putini in stol. Daca ai multi nu contează culoarea

  13. @Fane: chiar ciocolatiu?

    @geocris: mereu am doar 2-3 rosii in stol, si de cele mai multe ori nu a dat in ei. Acum daca se nimereste sa fie si bolnaviciuni si rosii in acelasi timp, da in ei, dar nu datorita culorii. Adica trebuie sa fie chiar tampit sa aleaga din stol unul doar pentru ca e rosu, cand vede un albastru sau solzat ca se misca mai greu deci are sanse mai mari sa-l prinda. Rapitoarele vor sa manance cu o cheltuiala minima de energie. Problema e ca de multe ori rosii se trag din pasari prea putin zburate, lumea ii tine pentru culoare, etc si sunt sanse mai mari sa nimeresti unii care nu prea se descurca in exterior… de aici mitul ca uliul alege din stol un rosu. Dintre un rosu in forma si un solzat paradit va alege intotdeauna solzatul. Din porumbeii pe care i-am tinut iarna trecuta afara nu a luat niciun rosu desi erau 4 in stol de 60. A luat 14 bucati, solzati si albastri.

  14. Idea este alta soimul daca pierde contactul vizual cu porumbelul nu mai poate anticipa miscarea acestuia. Daca isi alege un porumbel rosu alb argintiu etc care este de o culoare diferita de stol este mai usor de urmarit. Am vazut intr un documentar cum scapau porumbeii in ultimul moment. ironia este urmatoare soimul vede un porumbel de la km dar nu vede direct in fata la cativa metri si este nevoit sa urmareasca prada cu un ochi stand cu capul sucit daca trebuie sa sucesca capul sa il vada cu celălalt ochi are o fractiune de secunda in care pierde contactul vizual si in momentul urmator trebuie sa isi găsească din nou tinta. Din acesta cauza ie este mai usor sa urmaresca porumbelul diferit de restu. Asta presupunand ca porumbeii au forma apropiata. Normal ca daca ai o gloaba care ramane in urma da in ia. Primii mei porumbei au fost rosii si nu ii prindea nici dracu. 3 rosii si o solzata care a ramas de 2 ori fara coada. Sunt mai putini deci pot da mai putini campioni. Din experiența mea iti pot spune ca cei mai incercati de soim sunt albii argintii si cei crem (am avut 4 in 15 ani)

  15. O.o.O vad ca v-ati luat Meulemans , frumos exemplar ! Sa incercati sa faceti si performante cu ei , conteaza foarte mult sangele porumbelului , deci cunosc exemplare de Meulemans care chiar fac furori la zboruri si mai ales cand vezi un porumbel si destept si frumos !Cum e :)?! Chiar o sa-mi achizitionez si eu niste meulemansi zburati sa vad cum merge cu ei ! Dvs ce parere aveti de aceasta linie ?

  16. Nu am pareri deocamdata… dar nu stiu ce furori pot face la zbor cand nu apare niciunul niciodata prin expozitiile nationale. :)

  17. Deci cunosc columbofili care zboara Meulemans si au performante cu ei , daca chiar vreti sa vedeti ce performante pot face va recomand sa va luati de la Eduard Vâjâiac are numai calitate si a facut treaba buna cu ei si chiar si cu coloratii ! Conteaza foarte mult ca porumbelul sa aiba codul genetic bun pentru a reusi performante cu ei ! Poate ca nu au aparut in expozitii fiindca nu doresc sa-i zboare , din motivul sa nu-i piarda . In Romania nu au decat 7-8 crescatori culori rare dar sunt putini care ii zboara . Sper ca se v-a sparge gheata :) cu genul acesta de porumbei in viitor !

  18. Pai daca nu ii zboara sa nu-i piarda, nu prea inteleg cum au facut treaba buna. Ii admir lui Eduard mereu coloratii pe Facebook dar nu am vazut niciunul zburat, cu norme realizate, etc…

    La ce categorie ai vazut ciocolatiu in Expo si cui ii apartine? Chiar sunt foarte curios. In expo UCP sigur nu a fost ca m-am uitat in fiecare an. Poate la alte federatii.

  19. Eu m-am referit ca unii nu vor sa piarda asa frumuseti la zboruri . Si nu , deci la noi in Romania dupa cum am zis sunt vreo 7-8 crescatori care detin porumbei cu culori rare si putini isi permit sa zboare cu ei , adica unii ii tin doar de frumusete , dar Eduard zboara tot , inclusiv coloratii . Si are aproape norme cu meulemansi vreo 3-4 clasari . Sper ca pe viitor sa sparga gheata cum am mai zis aceasta linie Meulemans :) cu munca si putina rabdare se ajunge la perfomanta !

  20. Nu Andrei el este gut.Tatal lui este ciocolatiu cu ochiul al.Nu am reuși 3 la rand sa scot vreun ciocolatiu din el.

  21. Frumosi meulemansi, pacat ca doar atat, in expozitii nu vezi unu.
    Iar de performante remarcabile nu se aude, bine .. o exceptie e posibila odata la ani de zile.
    3-4 clasari in 2ani ? E bine rau pentru un porumbel “colorat”.
    Parerea mea este ca cine are genul asta de porumbei nu o sa faca niciodata performante de nivel national..
    Pentru fiecare categorie de zbor exista o culoare care predomina, studiati la expozitii si o sa va convingeti.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *