Interviu: Loc 1 pe lansare – 950 km, Baisan Doru, ACPB-FNCPR

https://www.youtube.com/watch?v=jPOB9e_uW8E

9 comentarii la “Interviu: Loc 1 pe lansare – 950 km, Baisan Doru, ACPB-FNCPR”

 1. Nenea Baisan,e prea devreme dom’ne sa ne spuneti ca porumbelul e ?%Baisan… Ar trebui cam vreo 20-30 de ani sa spuneti asa ceva… Poate ca peste vreo 20-30 de ani o sa ne spuneti originea porumbelului, atunci cand o sa va dati seama ca pt a crea o linie trebuie f mult timp si foarte multa munca! Sanatate!

 2. Domnule Petre, pun și eu o întrebare : .. dacă faci pereche doi porumbei, care se trag fiecare (și porumbelul și porumbița) din linii total diferite, care la rândul lor părinții .. ”bunicii” cum ar veni, se trag tot din două linii total diferite care la rândul lor .. și tot așa, etc etc .. fie ei de la CEI MAI renumiți crescători .. puii scoși la tine ce hram poartă, ei de-ai cui sunt ? Și atunci care-i problema cu 100% ? Nu sunt cumva 100% ai tăi ? Poate cineva afirma că acești pui sunt din linia ”marelui crescător” nu știu care … unul dintre cei 8 sau 16 genitori ? Se știe prea bine ce se întâmplă genetic vorbind la o ”îmbârligătură” din asta .. Legea (legile de fapt) lui Mendel spune CLAR. Se amestecă în așa ”hal” că nu mai poți ști ceva concret .. și atunci mi se pare firesc să zică omul că sunt 100% marka Baisan !… Aaaa … dacă lucrezi NUMAI în linie pură, cumperi un lot de păsări NUMAI de la un crescător renumit și ai rezultate cu ei, atunci normal nu se mai pune problema că sunt 100% ai Tăi … cu toaaate căăăă .. până la urmă tot ai Tăi sunt, Tu ai dat banul, Tu îi crești, Tu îi selectezi, Tu îi zbori, în cotețul Tău sunt, deci … :) !!! … curios și de alte opinii (Y) Cu respect !

 3. Aici cred ca este vorba doar de orgolii.
  Asta cu linia lui X ca are nu stiu cati ani in spate de columbofilie este depasita de mult timp.
  Uita.te , nea Petrica, la Eijerkamp, Koopman , Brokcamp si vezi ce.i trecut la bunici in pedigree. Nu tot timpul un pui de la ei are in spate doar porumbeii lor.

  Deci de la a doua generatie amestecata poti numi produsul la final ca facand parte din voliera ta.

 4. Dar Koopman si Brokcamp ne zic de unde provin parintii si bunicii tuturor castigatorilor,in schimb nea Baisan ne duce usor de nas cu 100% Baisan.La noi este o moda sa vezi pedigree goale,unde sunt trecuti parintii si atat..si sa nu recunosti originea porumbeilor,crezand ca ti.ar lua respectivul toti clientii:))Numai bine si sper eu sa apara mai multe interviuri cu campioni nationali!!floricele sunt peste tot.. :))

 5. Dragii mei! Este adevarat, atunci cand bagi intr-un porumbel 10 linii,e mai usor sa spui ca este linia petre decat x+y+z… Simplifici lucrurile. Eu mi-as dori tare mult sa creez o linie a mea in felul asta. Si mi-as mai dori sa am si continuitate ?. As vrea ca din linia creata de mine sa obtin si reproducatori buni,ca asta e columbofilia in esenta… Ca daca nu reusesc sa fac toate astea,linia petre este = 0. Va salut!

 6. Sergiu @5
  Urmareste cu atentie tot interviul. Pe masa aceea apar si pedigreele porumbeilor de matca.

  Floricica, floricea….. in Belgia si Olanda se inghesuie 4 mari site.uri de profil pentru a lua un video interviu celui care reuseste performanta de a castiga locul 1 pe lansare la o etapa desi poate pana in acel moment n.a facut mai nimic respectivul crescator.

  Ma rog…. probabil ca tu faci parte din categoria oamenilor care vor si se uita doar la poze si nu esti de condamnat. Nu toti evoluam in bine in acelasi ritm.

 7. In fiecare weekend sunt cel putin 20 de locuri de 1 in Romania,ar trebuie intervievati toti?.Cazacu a avut 4 locuri de 1 pe lansare la fond si nu I.a luat nimeni in seama.Hai sa incepem sa promovam si valorile..si sa le scoatem in fata

 8. Pentru SERGIU @8

  Trebuie sa vrei sa ti se ia un interviu. Nu te poti duce cu forta sa iei un interviu, sa obligi omu’ )))

  Acesta este un exemplu din cele 20. Au mai ramas 19 locuri de 1 in Romania.

  Asteptam sa vedem macar unul de la tine din cele 19 ca asa, de trancanic in fata calculatorului si de dat sfaturi din fotoliu suntem buni cu totii.

  Te asteptam, Sergiule, cu video interviul! Nu ne dejamagi!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *