scriitor-porumbei
Fiind iarna si stand mai putin afara si mai mult “la gura sobei”, consumul de literatura columbofila creste. Tot columbofilul sta pe net si citeste. De regula citim literatura columbofila straina. Pentru ca noi nu avem asa ceva. Sau avem?

99% din articolele columbofile in limba romana sunt traduceri dupa autori straini. Nu discutam aici despre interviuri care urmeaza un sablon si de regula spun aceleasi lucruri din care nu prea ai de invatat… stim deja ca e nevoie de porumbei buni si nu prosti, hrana de calitate, etc.

Strainii au niste materiale de-ti sta mintea in loc, plecand de la substantele eliberate in corpul pasarii la stres pana la analiza bobului de porumb… ca sa nu mai vorbim de genetica la care ai de citit o viata.

Columbofilii nostri nu stiu atat de multe sau nu vor sa impartaseasca?

Am gasit putine surse de articole educative si originale romanesti spre exemplu la Domnul Deer Adalbert si Domnul Szabo Zoltan. Toata stima! As glumi spunand ca nu au nume foarte romanesti, si poate de asta reusesc?! Am impresia ca mai sunt vreo 2 dar nu-mi amintesc pe moment unde. Mai stiti si alte exemple?

Merg pana la a lansa o intrebare: exista crescatori cu experienta care sunt dispusi sa scrie articole, chiar si contra cost?

porumbei.ro