norocel
Dupa un weekend petrecut pe plajele din Biosfera Delta Dunarii am hotarat ca la drumul de intoarcere sa nu mai mergem pe autostrada, ci sa alegem un drum mai lejer (Constanta-Slobozia-Urziceni-Bucuresti). Din cauza unei erori de navigatie in Slobozia am nimerit pe drumul care ne ducea in A2. Din fericire mai exista o solutie de a evita aglomeratia, asa ca am facut dreapata la Drajna pe drumul 3A care merge prin Lehliu Gara.

norocel-harta
Undeva intre comunele Dalga-Gara si Dor Marunt am decis sa oprim langa o superba padure de salcam pentru a ne dezmorti si adapa catelul care ne acompania. Dupa ce am “udat” un salcam, in drumul de intoarcere spre masina observ un porumbel, semana foarte bine cu un gutan de Bucuresti, puful de pe cap zburlit, capul bagat in piept. Observ imediat inelul verde apoi cip-ul si imi dau seama ca este vorba de un voiajor. Il chem pe un amic, il incojuram, porumbelul incearca sa plece pe picioare si cu un ultim efort incearca sa zboare. Din fericire amicul meu reuseste sa il prinda de aripa.

norocel-padure

La o prima verificare constat ca este pui de anul acesta cu inel de la UCP si cip. Nu are plagi deschise sau urme de lovitura, de aici trag concluzia ca este epuizat de la zbor. Pe urma observ petele de petrol de pe aripi si cap.

Ciudat este faptul ca nu are petrol pe picioare(doar noroi) sau burta, deci cineva l-a trimis la concurs murdar de petrol.

norocel-aripa

Il ducem la masina unde primeste apa si plecam spre Bucuresti. In masina se aseaza si sta cuminte, din moment in moment mai ridica capul cand zareste cate un uliu pe cer. Aproape de Bucuresti incepe sa ma prinda de deget si tricou cu ciocul, probabil de foame.

norocel2

La Bucuresti porumbelul a primit mancare si apa. Am observat ca nu este in cea mai buna stare de sanatate. Elimina numai excremente verzui si apoase dar sper ca in zilele urmatoare sa il pun pe picioare.

norocel-gainat

Seria porumbelului este 1301019-2014.

norocel-cip

Bogdan